Το παραμύθι του SARScov-2 ξεφουσκώνει πλέον για τα καλά. Κάτι η θερινή τουριστική περίοδος που έχει ξεκινήσει, κάτι ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλα συνέβαλλαν στο να πέσουν οι τόνοι και αυτή η φούσκα να ζαρώσει.
Η Νέα Τάξη, είτε το πιστεύουν ορισμένοι είτε όχι, έχει ήδη ηττηθεί κατά κράτος. Σε όλα τα κράτη, η άρνηση υποταγής στα παρανοϊκά τους σχέδια ήταν πρωτοφανής. Οχι τόσο σε μέγεθος, αλλά σε ένταση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήταν το «κερασάκι» σε μία τούρτα που είχε ήδη ξεκινήσει να ξυνίζει.
Αυτό που περισσότερο φοβούνται τώρα, είναι μήπως χάσουν όσους υπακούουν στις εντολές τους. Ειδικά με τις παρενέργειες και τους θανάτους εξ αιτίας των «εμβολίων» του θανάτου, η πιθανότητα να χάσουν κι άλλους από το μαντρί, είναι παραπάνω από σίγουρη.
Ετσι εμφανίστηκε η… «ευλογιά των πιθήκων»! Μία νέα ευκαιρία για να επιβληθούν πάλι μάσκες και καραντίνες. Και από πίσω, έγινε είδηση ένα περιστατικό λέπρας…
Ευλογιά των πιθήκων
Η ευλογιά των πιθήκων, είναι μία ασθένεια που συναντάται στην Κεντρική και Δυτική Αφρική. Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτές τις περιοχές, ούτε είχαν ταξιδέψει εκεί.
Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία είναι η πρώτη χώρα που ανέφερε τέτοιο κρούσμα, τώρα αναφέρει ανησυχητική αύξηση. Παράλληλα, στην Ελλάδα αναφέρθηκε ένα ύποπτο κρούσμα που αφορά έναν 29χρονο βρετανό, που έκανε διακοπές στην Κεφαλλονιά. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε στο «Αττικό» απ’ όπου οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για… ανεμοβλογιά!!!
Κι η παράνοια έχει πάλι ξεκινήσει, από τους «φονιάδες με τις λευκές ποδιές»! Ενώ με τον covid δεν μπορούσαμε ούτε να βήξουμε, τώρα, ακόμα κι η ανεμοβλογιά θα θεωρείται ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων!
Κι ενώ όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν κρούσματα, ένα ερώτημα έχει ήδη αρχίσει να πλανάται στην αντισυστημική ιατρική κοινότητα: μήπως η ευλογιά των πιθήκων αποτελεί άλλη μία παρενέργεια των «εμβολίων» της Οξφόρδης (Astra Zeneca) ;
Το ερώτημα αυτό ξεκινάει από δύο βάσεις. Η πρώτη βάση είναι τα συστατικά του συγκεκριμένου «εμβολίου», εντός των οποίων υπάρχει και αδενοϊός χιμπατζή.
Η δεύτερη βάση είναι το γεγονός ότι τα πρώτα κρούσματα βρέθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία – όπως κι η Αυστραλία – χρησιμοποίησε περισσότερο το συγκεκριμένο σκεύασμα «εμβολίου». Ωστόσο, αυτά τα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες όπου τώρα εμφανίζεται η νόσος.
Αν αυτή η υπόθεση, διότι περί υποθέσεως πρόκειται μέχρι στιγμής, έχει κάποια βάση, θα πρέπει να μελετηθεί αν όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου έχουν εμβολιαστεί και αν ναι με ποιο σκεύασμα.
Προς το παρόν, αν και ο ΠΟΥ συνιστά ψυχραιμία και επιμένει πως πρόκειται για μία ανησυχητική μεν αλλά αντιμετωπίσιμη κατάσταση, ο Joe Biden, δείχνει έμμεσα αυτό που πρόκειται – κατά πάσα πιθανότητα – να έρθει, λέγοντας:
«Δεν μου έχουν πει ακόμη ποιο είναι το επίπεδο έκθεσης, αλλά είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούν»
Το CDC από την άλλη, αναφέρει ότι ανησυχεί λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων τα οποία μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σε 9 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία και Ισραήλ
Λέπρα
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με την ευλογιά των πιθήκων, το νοσοκομείο «Αττικόν» ανακοίνωσε και την εμφάνιση ενός περιστατικού λέπρας από την Πελοπόννησο.
Η λέπρα, ή αλλιώς νόσος του Hansen, έκανε διάσημο το νησί της Σπιναλόγκας. Πρόκειται για μία ασθένεια η οποία παραμορφώνει τον ασθενή. Ο αριθμός των ασθενών, παραμένει σχετικά υψηλός σε περιοχές όπως η Ασία, η Αφρική και η Νότιος Αμερική.
Στη χώρα μας, δεν είναι το μοναδικό κρούσμα που παρουσιάζεται, γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση που αναφέρθηκε τόσο εκτενώς από τα συστημικά ΜΜΕ. Αυτό με κάνει ν’ αναρωτιέμαι μήπως ΚΑΙ η λέπρα αποτελεί μία από τις παρενέργειες των εμβολίων, ειδικά των mRNA. Αυτό όμως είναι δική μου υποψία, η οποία δε βασίζεται σε κανένα στοιχείο. Δε θα ήταν όμως άσχημο να ξέρουμε με τι «εμβόλιο» είχε εμβολιαστεί ο εκ Πελοποννήσου ασθενής. Κι είμαι σίγουρος ότι είχε εμβολιαστεί, γιατί αλλιώς τα ΜΜΕ θα έγραφαν «ανεμβολίαστος με λέπρα». Την έχουν αυτήν την τάση.
Ετσι για την ιστορία, να προσθέσω μόνο ότι η λέπρα είναι πλέον μία θεραπεύσιμη ασθένεια. Και θεραπεύεται έτσι σύμφωνα με τον ΠΟΥ:
Λέπρα οφειλόμενη σε ένα στέλεχος (1-5 δερματικές βλάβες): Rifampicin + Dapsone γιά 6 μήνες
Λέπρα οφειλόμενη σε πολλά στελέχη μικροβίων(>5 βλάβες δέρματος): Rifampicin + Clofazimine + Dapsone γιά 12 μήνες.
Οι συσκευασίες θεραπείας είναι μηνιαίες, και διαφορετικές για ενηλίκους και παιδιά. Καθοδηγούν εύκολα τον ασθενή να πάρει τα φάρμακα, άλλα που είναι για μια φορά το μήνα, και άλλα σε καθημερινή χορήγηση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το φυτό Centella asiatica και τα εκχυλίσματα του (ενδομυϊκά, τοπικά ή μέσω κατάποσης) χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των δερματικών εκδηλώσεων της νόσου.
Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)