Το διαβόητο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα φιλοξενήσει την ετήσια συνεδρίασή του στο Νταβός αυτή την εβδομάδα και ο Jordan Schachtel, μέσω του «The Dossier» Substack , θα βεβαιωθεί ότι γνωρίζετε ποιος θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση μόνο με πρόσκληση.

Για όσους από εσάς είστε νέοι σε αυτόν τον άθλιο οργανισμό:

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), μέσω της ετήσιας διάσκεψής του στο Νταβός, λειτουργεί ως το κατάστημα πολιτικών και ιδεών για την άρχουσα τάξη. Η ΜΚΟ καθοδηγείται από έναν χαρακτήρα κακοποιού που μοιάζει με κόμικ στον Κλάους Σουάμπ, τον μεγαλομανή πρόεδρό της που διατυπώνει μια πραγματικά τρελή, εξτρεμιστική πολιτική ατζέντα για το μέλλον μας.

Ακούσατε έναν από τους πολιτικούς σας να δηλώνει ότι υποστηρίζει την ατζέντα «Αποκτήστε καλύτερα»;

Τι θα λέγατε για τη “Μεγάλη επαναφορά;”

Όλες αυτές οι πολιτικές αφηγήσεις με αυτοκόλλητα προφυλακτήρα έγιναν δημοφιλείς από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Έχετε διαβάσει για το κίνημα ESG (Environmental, Social, and Governance);

Είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα του WEF.

Το Νταβός 2022 περιλαμβάνει τα συνήθη στοιχεία της ολοκληρωτικής οικολογικής κρατικιστικής ατζέντας του WEF «δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι». Τα θέματα που συζητήθηκαν και τα πάνελ στη συνάντηση του 2022 θα περιλαμβάνουν:

Ζήστε το μέλλον της συνεργασίας: The Global Collaboration Village

Staying on Course for Nature Action

Συστήματα Υγείας για το μέλλον

Επιτάχυνση της Επανάστασης Reskilling (για την «πράσινη μετάβαση»)

Το «Net» στο Net Zero

Το μέλλον της παγκοσμιοποίησης

Ξεκλείδωμα των αγορών άνθρακα

Και φυσικά, ειδική ομιλία του Volodymyr Zelenskyy, Προέδρου της Ουκρανίας

Το αμερικανικό σώμα θα περιλαμβάνει 25 πολιτικούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν. Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο θα συμμετάσχει στον Τσάρο Κλίματος Τζον Κέρι ως εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου εκεί. Μαζί τους θα συμμετάσχουν 12 δημοκράτες και 10 δημοκρατικοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων 7 γερουσιαστές και δύο κυβερνήτες πολιτειών

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, παρείχα ολόκληρη τη λίστα με τους συμμετέχοντες που θα εμφανιστούν στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα. Θα απαριθμήσω τους Αμερικανούς παρακάτω και οι υπόλοιποι συνδέονται παρακάτω σε ένα συνημμένο έγγραφο.

Gina Raimondo Υπουργός Εμπορίου των Η.Π.Α

John F. Kerry Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κλίμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Κογκρέσος Bill Keating από τη Μασαχουσέτη (D)

Daniel Meuser Κογκρέσος από την Πενσυλβάνια (R)

Madeleine Dean Κογκρέσος από την Πενσυλβάνια (D

Ted Lieu Κογκρέσος από την Καλιφόρνια (D)

Ann Wagner Κογκρέσος από το Μιζούρι (R)

Christopher A. Coons Γερουσιαστής από το Delaware (D)

Ντάρελ Ίσα Κογκρέσος από την Καλιφόρνια (R)

Κογκρέσος Dean Phillips από τη Μινεσότα (D)

Γερουσιαστής Debra Fischer από τη Νεμπράσκα (R)

Eric Holcomb Κυβερνήτης της Ιντιάνα (R)

Gregory W. Meeks Κογκρέσος από τη Νέα Υόρκη (D)

John W. Hickenlooper Senator από το Κολοράντο (D)

Λάρι Χόγκαν Κυβερνήτης του Μέριλαντ (R)

Michael McCaul Κογκρέσος από το Τέξας (R)

Pat Toomey Senator από την Πενσυλβάνια (R)

Patrick J. Leahy Γερουσιαστής από το Βερμόντ (D)

Robert Menendez Γερουσιαστής από το New Jersey (D)

Roger F. Wicker Senator από το Μισισιπή (R)

Κογκρέσος Seth Moulton από τη Μασαχουσέτη (D)

Γερουσιαστής Sheldon Whitehouse από το Rhode Island (D)

Ted Deutch Κογκρέσος από τη Φλόριντα (D)

Francis Suarez Δήμαρχος του Μαϊάμι (R)

Al Gore Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (1993-2001) (D)

Πλήρης λίστα επιβεβαιωμένων συμμετεχόντων στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2022

Εδώ είναι το Αρχείο PDF σε περίπτωση που ο σύνδεσμος πέσει.

Υπάρχει ένα μέλος των «ελίτ» που δεν πρόκειται να είναι εκεί (και δεν έχει υπάρξει ποτέ).

Όπως γράφει ο Mohamed El-Erian σε ένα άρθρο στο Bloomberg , οι συναντήσεις του Νταβός είναι γεμάτες δυνατότητες, αλλά σπάνια γεμάτες λύσεις.

Δεν άδραξα  ποτέ την ευκαιρία  να παρευρεθώ στη συνάντηση του Νταβός και θα περάσω ξανά φέτος.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ την εξέλιξη και τα αποτελέσματά του. Σίγουρα με ενδιαφέρει τι θα μπορούσε να προκύψει από μια συνάντηση που συγκεντρώνει τόσους πολλούς ηγέτες κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η φετινή συνάντηση θα αποδειχτεί καταλυτική με δύο σημαντικούς τρόπους. 

Πρώτον, θα προκαλούσε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και θα επιστήσει την προσοχή στο πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζονται αυτές σε όλο τον κόσμο.

Και δεύτερον, θα υποδείκνυε τρόπους με τους οποίους μια ολοένα και πιο «μηδενικού αθροίσματος» άποψη για τον διεθνή συντονισμό μπορεί να αναδιαμορφωθεί για να συμβάλει στη συλλογική ανθεκτικότητα και την ευημερία χωρίς αποκλεισμούς.

Ο κατάλογος των συνεχιζόμενων εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία είναι μακρύς και εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχετικές ανθρώπινες τραγωδίες. Ακολουθεί ένα παράδειγμα αυτού που περιλαμβάνεται σε μια τέτοια λίστα:

Λόγω της σύγκλισης των κρίσεων τροφίμων, ενέργειας, χρέους και ανάπτυξης, ένας αυξανόμενος αριθμός φτωχότερων χωρών αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή πείνας – και αυτό είναι μόνο ένα μέρος του φαινομένου « μικρές πυρκαγιές παντού » που υπονομεύει τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο πληθωρισμός στα υψηλά 40 ετών στις πλουσιότερες χώρες υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο και τις μηχανές ανάπτυξης, πλήττει ιδιαίτερα τους φτωχούς, τροφοδοτώντας τον πολιτικό θυμό, διαβρώνει τη θεσμική αξιοπιστία και υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Η αδυναμία αντιμετώπισης κρίσιμων κοσμικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, βλέπει τους βραχυπρόθεσμους περισπασμούς να συνθέτουν τις ήδη σημαντικές μακροπρόθεσμες προκλήσεις.

Οι προσπάθειες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ των άκρως διασυνδεδεμένων αλυσίδων εφοδιασμού και της ανθεκτικότητας σε εθνικό/εταιρικό επίπεδο περιπλέκονται από μια παγκόσμια οικονομία που δεν διαθέτει επαρκή δυναμική για να γίνει αυτό με εύρυθμο τρόπο.

Ο δυτικός οπλισμός της διεθνούς χρηματοδότησης, αν και αποτελεσματικός στο να γονατίσει την ενδέκατη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει επιδιωχθεί χωρίς ένα παγκόσμιο πλαίσιο προτύπων, κατευθυντήριων γραμμών και διασφαλίσεων.

Υποψιάζομαι ότι, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων στο Νταβός θα συμφωνήσει σε αυτήν τη λίστα (και, μάλιστα, θα προσθέσει μερικά ακόμη στοιχεία), θα υπάρξει αρκετή διαφωνία σχετικά με τις αιτίες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Μια τέτοια διαφωνία είναι προβληματική από δύο απόψεις.

Πρώτον, υπονομεύει την κοινή ευθύνη που απαιτείται για την αντιμετώπιση προκλήσεων με σημαντικές διεθνείς διαστάσεις.

και δεύτερον, διαβρώνει ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην υπάρχουσα διεθνή τάξη. Αν δεν επιλυθούν οι διαφωνίες, οι καταστροφικές συνέπειες θα βαθύνουν και θα εξαπλωθούν.

Στα χαρτιά, η επερχόμενη συνάντηση του Νταβός θα ήταν απολύτως κατάλληλη για την επίλυση αυτών των συγκρούσεων. Η ιστορία, ωστόσο, δεν παρέχει ιδιαίτερη ενθάρρυνση ή αισιοδοξία.

Ξανά και ξανά, το Νταβός έχει πέσει θύμα έλλειψης εστίασης και λειτουργικού ενοποιητικού οράματος. Τα ατομικά και συλλογικά συμφέροντα παρέμειναν ασυμβίβαστα. Οι περισπασμοί αφθονούν. Ως αποτέλεσμα, η έξοδος ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, προς τα πίσω.

Δεδομένων των πολλαπλών σταυροδρόμι που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, αυτή θα ήταν μια ιδιαίτερα καλή στιγμή για το Νταβός να εκπληρώσει τις σημαντικές δυνατότητές του — να κοιτάξει μπροστά και όχι πίσω. Να εντοπίσουμε λύσεις αντί για προβλήματα. Διαφορετικά, το φόρουμ θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο σε ένα δίκτυο και μια κοινωνική λέσχη που είναι, και θεωρείται ευρέως, ακόμη πιο αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα πολλών και τις προκλήσεις των περισσότερων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »