Βρίσκεται σε «άγνωστη τοποθεσία»

Ντόρος δημιουργήθηκε χθες για τη φερόμενη σύλληψη του διοικητή της «ειδικής επιχείρησης» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν. 

Μια είδηση που μεταδόθηκε αρχικά από τους Moscow Times και στη συνέχεια από το σύνολο των δυτικών (και όχι μόνο) ΜΜΕ. Ωστόσο η αρχική είδηση διαψεύδεται από τη Μόσχα, καθώς ο στρατηγός Σ.Σουροβίκιν δεν έχει συλληφθεί, αλλά έχει προσαχθεί για ανάκριση βρίσκεται σε «άγνωστη τοποθεσία».

Συγκεκριμένα, από τη Μόσχα επιβεβαιώνεται ότι πράγματι ανακριθεί αρκετές φορές από τις 25 Ιουνίου και μετά από τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας και τους Εισαγγελείς.

Ο Σ.Σουροβίκιν έχει ανακριθεί για τον πιθανό του ρόλο στην ανταρσία της Wagner. Την είδηση την επιβεβαίωσε και η κόρη του στρατηγού, η οποία τόνισε ότι δεν έχει συλληφθεί ο πατέρας της.

Από την πλευρά της η σύζυγος του Σ.Σουροβίκιν αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

 

 

Γιατί η Δύση θα ήθελε τη σύλληψή του 

Το σίγουρο είναι ότι οι Δυτικοί ήθελαν τη σύλληψή του, καθώς φοβόντουσαν το στρατηγό Σουροβίκιν, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που πολεμάει διαρκώς σε όλους τους πολέμους από την εποχή του Αφγανιστάν με τεράστια εμπειρία, πραγματική πολεμική εμπειρία, και αποδεδειγμένα ικανός για να φέρνει αποτελέσματα.

Βετεράνος του σοβιετικού-αφγανικού πολέμου, του εμφυλίου πολέμου του Τατζικιστάν, του δεύτερου πολέμου της Τσετσενίας και της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στον συριακό εμφύλιο πόλεμο ήταν επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων και παρέλαβε το βραβείο Ήρωας της Ρωσίας το 2017 για τις υπηρεσίες του, ενώ επέβλεψε το βομβαρδισμό του Χαλεπιού.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Κεντρικής Διεύθυνσης της Στρατιωτικής Αστυνομίας, μιας νέας οργάνωσης εντός του Ρωσικού Στρατού.

Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο οι Δυτικοί θα τον ήθελαν έξω από τα πόδια τους.

Σίγουρα, μία σύλληψη του θα δημιουργήσει και προβλήματα ηθικού στο ρωσικό στράτευμα και θα δώσει μία εικόνα μίας Ρωσίας με πολλά και σοβαρά προβλήματα και θα τεθεί ζήτημα κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει να συνεχίσει νικηφόρα την ουκρανική σύγκρουση.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Δυτικοί θέλουν να έχει συλληφθεί ο στρατηγός Σουροβίκιν.

Το 1942 κατά τον Β’ ΠΠ ο Συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ και ο Υποστράτηγος Χένινγκ φον Τρέσκοβ συνέλαβαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το σχέδιο Βαλκυρία για να δολοφονήσουν τον Α.Χίτλερ και να ανατρέψουν το τότε γερμανικό καθεστώς.

Στην Δύση θέλουν πάρα πολύ να υπάρξει ένας τέτοιος παραλληλισμός και ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν να είναι ένας νέος «Κλάους φον Στάουφενμπεργκ» ώστε ο Β.Πούτιν να τοποθετηθεί στην θέση του… Χίτλερ.

Γιατί στην Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει προπαγάνδα και συμβολισμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »