Τρία κύματα πυραυλικών επιδρομών στην αεροπορική βάση Starokonstantinov

Mε επίθεση πολλαπλών κυμάτων με συνολικά 70 πυραύλους και drones Geran 2 (Shahed-136) απάντησε η Ρωσία στην εκτόξευση κρουζ Scalp και Storm Shadow εναντίον ρωσικών στόχων.

Για πρώτη φορά, μια ουκρανική βάση, η “φωλιά” των Su-24 με Storm Shadow και Scalp, δέχτηκε τόσο μεγάλο όγκο πυραύλων.

Η ρωσική επίθεση στο Starokostiantyniv εκτελέστηκε σε πολλαπλά κύματα.

Το πρώτο κύμα περιελάβανε πυραύλους cruise που εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικά Tu-95MS και βαλλιστικούς πυραύλους.

Το δεύτερο κύμα περιελάβανε πυραύλους cruise και drones Geran-2.

Το τελευταίο κύμα περιελάβανε πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς Kh-101.

Οι επιτιθέμενοι πύραυλοι cruise παράκαμψαν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας και κατέληξαν στον στόχο τους.

Αιτία της μαζικής ρωσικής επίθεσης ήταν ο βομβαρδισμός της γέφυρας Chonhar στην Κριμαία. Κάποιες πηγές μιλούν για Storm Shadow και άλλες για Scalp.

 

 

Πρώτη χρήση των γαλλικών cruise Scalp από την Ουκρανία

Η Γαλλία παρέδωσε νέους πυραύλους αέρος – εδάφους μεγάλης εμβέλειας τύπου SCALP EG στην Ουκρανία, προκειμένου οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις να πραγματοποιούν πλήγματα ακριβείας εναντίον ρωσικών στρατηγικών στόχων.

Διαβάστε επίσης: Σμπαράλια οι ρωσικές κόκκινες γραμμές: Φορτώνονται 50 γαλλικοί πύραυλοι SCALP σε ουκρανικά μαχητικά – Το Κίεβο παίρνει ATACMS, KEPD 350 και A-10 Thunderbolt II

Xθες Κυριακή, την Ημέρα της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε αεροπορική βάση και επέβλεψε τα αεροσκάφη και τους πυραύλους των δυνάμεων της χώρας.

Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από την Ουκρανία, φαίνεται ο Ουκρανός πρόεδρος να υπογράφει πάνω σε έναν νέο πύραυλο SCALP EG που έστειλε η Γαλλία στο Κίεβο, που εξοπλίζει πλέον τα ουκρανικά μαχητικά.

Λίγο αργότερα ο πύραυλος εκτοξεύτηκε.

Ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι οι Γάλλοι βοήθησαν τους Ουκρανούς να προσαρμόσουν την πλατφόρμα του σοβιετικού Tochka OTRK για την εκτόξευση πυραύλων SCALP.

“Η επίθεση με πυραύλους Storm Shadow/SCALP-EG σε γέφυρες στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από χερσαίες κινητές εγκαταστάσεις.

Ο αριθμός των αεροσκαφών Su-24 που είναι προσαρμοσμένοι για βρετανικούς και γαλλικούς πυραύλους στον ουκρανικό στρατό είναι μικρός, επομένως οι δυτικοί βοήθησαν στην τροποποίηση των εγκαταστάσεων Tochka για την εκτόξευση τους.

Ο στρατιωτικός ειδικός Vladislav Shurygin ανέφερε ότι οι γαλλικοί πύραυλοι SCALP-EG που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο τροποποιήθηκαν με βάση την ναυτική έκδοση.

Για την Ουκρανία, οι δυτικοί σύμμαχοι ανέπτυξαν και δοκίμασαν μια επίγεια έκδοση. Ως βάση χρησιμοποιείται το Tochka OTRK, που έχει μείνει χωρίς βλήματα.

Ένας τέτοιος εκσυγχρονισμός αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες των SCALP-EG, καθώς επιτρέπει την εκτόξευση τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, αυξάνοντας το εύρος καταστροφής και παραπλανώντας τον εχθρό” τόνισε ο ειδικός.

Δείτε βίντεο και εικόνες

 

 

Τρία κύματα πυραυλικών επιδρομών στην αεροπορική βάση Starokonstantinov

Kalibr, Kinzhal, Geran-2, Kh-101 συνθέτουν το παζλ της πιο μαζικής πυραυλικής επίθεσης εναντίον αεροπορικής βάσης κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου. Στόχος ήταν η αεροπορική βάση Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky.

Προηγουμένως, κανένα ουκρανικό αεροδρόμιο δεν είχε λάβει τόση προσοχή και δεν είχε γίνει στόχος τόσων μέσων καταστροφής.

Αυτή τη φορά η αεροπορική βάση δέχτηκε τρεις επιθέσεις. Η 7η ταξιαρχία τακτικής αεροπορίας της αεροπορικής διοίκησης Zapad της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας εδρεύει εκεί, εξοπλισμένη με βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-24M (προσαρμοσμένα να δέχονται Storm Shadow / SCALP-EG) και αεροσκάφη αναγνώρισης Su-24MR (η συντήρηση γινόταν στο εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών Nikolaev “NARP” ), καθώς και εκπαιδευτικά L-39 “Albatross”.

Πρώτον, από αυτήν την αεροπορική βάση απογειώνονται τα ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24, τα οποία είναι φορείς των βρετανικών πυραύλων κρουζ Storm Shadow.

Η καταστροφή των Storm Shadow και των βάσεων τους είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δεύτερον, τα ουκρανικά Su-24 είναι κρυμμένα σε τσιμεντένια καταφύγια. Υπάρχουν έως και 40 στην αεροπορική βάση. Αυτό απαιτεί μεγάλο αριθμό πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων.

Στόχοι των ολονύχτιων ρωσικών επιδρομών

1.Αεροπορική βάση στο Χμελνίτσκι

2. Βιομηχανική ζώνη και σιδηροδρομικές υποδομές σε:

— Rivne

— Κάμεν-Ποντόλσκι

— Ιβάνο Φράνκοφσκ

 

 

70 πύραυλοι και Drones

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν αεροπορικές βάσεις στην Ουκρανία στις περιοχές Ρίβνε, Χμελνίτσκι και Ζαπορίζια, όπως μετέδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιδρομές έγιναν στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι βομβαρδισμοί ήταν επιτυχείς, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ρωσική επίθεση έπληξε την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ που φιλοξενεί την 7η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας που πετούν τα Sukhoi Su-24M και τα Sukhoi Su-24MR.

Το Su-24MR είναι η πλατφόρμα εκτόξευσης των βρετανικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow, χρησιμοποιώντας τους οποίους η Ουκρανία προκαλεί περιοδικά οδυνηρά πλήγματα στη Ρωσία.

«Το αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιφ είναι στο μυαλό του εχθρού. Σημειώθηκε σειρά εκρήξεων στις κοινότητες Σταροκοστιαντίνιφ και Χμελνίτσκι», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρεια Χμελνίτσκι στη δυτική Ουκρανία, ο Σέρχι Τιούριν μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίθηκαν από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας»

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε στο εθνικό ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο πως ένας από τους κύριους στόχους της ρωσικής επίθεσης στη διάρκεια της νύκτας ήταν η περιφέρεια Χμελνίτσκι.

«Τώρα το αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιφ είναι αυτό που στοιχειώνει τον εχθρό», δήλωσε ο Ιχνάτ.

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια τη νύκτας επίθεση κατά κύματα εναντίον της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης, περιλαμβανομένων πυραύλων κρουζ και υπερηχητικών καθώς και ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορίa.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέστρεψε 30 από συνολικά 40 πυραύλους κρουζ και τα 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Ρωσία εκτόξευσε επίσης τρεις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, όμως δεν αποκάλυψε άλλες πληροφορίες γι’ αυτούς.

«Συνολικά, σε επιθέσεις κατά κύματα από το βράδυ της 5ης Αυγούστου μέχρι το πρωί της 6ης Αυγούστου 2023, ο εχθρός χρησιμοποίησε 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

 

 

Ρωσικοί πύραυλοι ισοπέδωσαν την αεροναυπηγική βιομηχανία Motor Sich

Ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον ουκρανικού εδάφους, πλήττοντας κυρίως τα κτίρια της αεροναυπηγικής βιομηχανίας Motor Sich, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μια νέα επίθεση με ρωσικούς πυραύλους έγινε εναντίον της χώρας μας (…) Έπληξαν τη Motor Sich και την περιοχή του Χμελνίτσκι» ανέφερε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του που μεταδίδεται από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το εργοστάσιο της Motor Sich στη Ζαπορίζια είχε χτυπηθεί από τους Ρώσους λίγους μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Πέρσι το φθινόπωρο το ουκρανικό κράτος εθνικοποίησε την εταιρεία η οποία κατασκευάζει κυρίως μηχανές για αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones.

Το βράδυ της 5ης Αυγούστου, η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ουκρανικό έδαφος. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Kinzhla έπληξαν στόχους στις περιοχές Vinnitsa και Poltava μέσω της περιοχής του Κιέβου.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Nikolaev, Kirovohrad και Ζαπορίζια δέχθηκαν επίθεση.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You missed

Άσχετα εάν κάποιος θεωρεί τον Άρμστρονγκ, ως αξιόπιστο αναλυτή ή όχι καθώς βαρύνεται με πολλές κατηγορίες ακόμη και για απάτες, εντούτοις αυτά που λέει έχουν μια συγκεκριμένη συνάφεια με την σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Σε ερώτηση εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρεωκοπήσει εάν οι χώρες σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν να το αγοράζουν απάντησε: «Νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν από το 2025 και μετά , αλλά πιθανότατα ταυτό θα γίνει ο 2027. Δεν είναι όμως μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη βρίσκεται στην ίδια βάρκα. Το ίδιο και η Ιαπωνία. Γι’ αυτό χρειάζονται πόλεμο. Νομίζουν ότι πηγαίνοντας σε πόλεμο, αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία για την αθέτηση του χρέους. Απλώς δεν θα πληρώσουν την Κίνα. Αν προσπαθήσουν να πουλήσουν το χρέος τους – καλή τύχη. Δεν το εξαργυρώνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. Έτσι, μόλις συμβεί αυτό, μπαίνεις σε πόλεμο, αυτή είναι η δικαιολογία τους για να καταρρεύσει όλο αυτό το χρέος, το οποίο πλήττει τις συντάξεις κ.λπ. Τότε θα μπορέσουν να κατηγορήσουν τον Πούτιν. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Μπάιντεν όταν είπε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι αποτελέσματα του Πούτιν. Στη συνέχεια, με όλο το CBDC (το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας) το ΔΝΤ έχει ήδη ολοκληρώσει το ψηφιακό του νόμισμα και θέλουν αυτό να αντικαταστήσει το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα για όλο τον κόσμο. . . Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην εξουσία. Κανείς δεν θέλει να τα παρατήσει». Σε ερώτηση τι πρέπει να κάνει τώρα ο απλός άνθρωπος ο Άρμστρονγκ είπε με : «Νομίζω ότι χρειάζεστε, με ασφάλεια, προμήθεια τροφίμων δύο ετών. . . .Αυτό έχω. Δεν είναι μόνο ότι οι τιμές θα ανέβουν, αλλά κυρίως επειδή θα υπάρξουν ελλείψεις. Τότε, δεν ξέρετε τι θα κάνουν με το νόμισμα. . . . Θα κάνουν ό,τι πρέπει για να επιβιώσουν. Αυτό κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις». Ο Άρμστρονγκ έχει πει εδώ και καιρό ότι οι άνθρωποι θα αγοράζουν χρυσό και ασήμι όταν η πίστη στην κυβέρνηση καταρρεύσει. Αυτό ακριβώς βλέπει ο Άρμστρονγκ σε όλο τον κόσμο σήμερα. Ο χρυσός αναπηδά γύρω από το επίπεδο των 2.300 δολαρίων και ο Άρμστρονγκ βλέπει “ένα νέο ράλι χρυσού και αργύρου έρχεται σύντομα”. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού από τα 1.200 περίπου δολάρια η ουγγιά που ήταν το 2016 έχει φτάσει πλέον να διαπραγματεύεται στα 2.400$ και αυτό με συνεχείς τάσεις ανόδου. Ο πόλεμος έρχεται επίσης αργά αλλά σταθερά με την ανακοίνωση ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όταν ξεκινήσει ο επόμενος πόλεμος, ο Άρμστρονγκ προειδοποιεί: «Θα πρέπει να παρακολουθείτε την τράπεζα γιατί τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα αυξηθούν. Κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει κρατικό χρέος». Ο Άρμστρονγκ προβλέπει επίσης μια μεγάλη στροφή στις 7 Μαΐου της επόμενης εβδομάδας. Ο Άρμστρονγκ προβλέπει ότι μια ύφεση θα ξεκινήσει τότε και θα συνεχιστεί μέχρι το 2028. Το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Βέβαια ο ίδιος είχε προχωρήσει και σε άλλες προβλέψεις στο παρελθόν οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν,. Άσχετα όμως από τις ημερομηνίες το γενικότερο πλαίσιο με το αμερικανικό χρέος και κατά το πόσο αυτό συνδέεται με την κατάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας αλλά και το ψηφιακό νόμισμα δεν μπορεί να απορριφθεί ως μη ρεαλιστικό.

Translate »