Οι ΗΠΑ πάντα χρησιμοποιούσαν τα πυρηνικά όπλα στην επιθετικότητά τους κατά της Ουκρανίας, για να απειλήσουν τη Δύση. Φαίνεται ότι έχασαν την αποτρεπτική λειτουργία που είχαν κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και εμφανίζονται πλέον ως πολεμικά μέσα, όχι ακόμη ενεργά, αλλά  αυτό δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο χρήσης τους.

Από την αρχή της επίθεσης, τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε αυτή τη μορφή λεκτικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας και της Δύσης και έδωσε διαταγή τα πυρηνικά όπλα να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού. 

Ως εκ τούτου, πρόσφατα τοποθέτησε μέρος του πυρηνικού του οπλοστασίου στη Λευκορωσία, τακτικά όπλα που, σύμφωνα με τον Λευκορώσο δικτάτορα, είναι τρεις φορές πιο ισχυρά από τα ατομικά που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945.

Ο Λουκασένκο είπε ότι το να γίνει η χρήση τους δεν αποκλείεται. Η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε το βράδυ της 4ης προς 5η Ιουνίου, δεν εξέπληξε τη Μόσχα, αλλά αποκάλυψε για άλλη μια φορά μια σειρά από αδυναμίες του ρωσικού στρατού.

Οι ουκρανικές επιθέσεις υποδηλώνουν ότι στόχος είναι η κατάληψη της Κριμαίας, την οποία ο Πούτιν θεωρεί μέρος της ρωσικής επικράτειας. Η απώλεια της Κριμαίας θεωρείται επαρκής λόγος για να αποφασίσει ο τσάρος του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα. Η χειρότερη επιλογή, την οποία δεν αποκλείουν, είναι μια πυρηνική επίθεση στην Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, πρώτο στη λίστα των «στόχων “.

“Δώρο από τον θεό”

Το RT είναι μια εφημερίδα που γράφει τι πιστεύει το Κρεμλίνο. Την Τετάρτη, δημοσίευσε ένα κείμενο του Σεργκέι Καραγκάνοφ με τίτλο: «Χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα, η Ρωσία μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από μια παγκόσμια καταστροφή».

Ο καθηγητής Καραγκάνοφ είναι ένας διάσημος Ρώσος επιστήμονας που ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική που σχετίζεται με το Κρεμλίνο. Είναι κοντά στον Πούτιν, που ακούει τις συμβουλές του και ο Καραγκάνοφ τις διαμορφώνει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του Πούτιν. Σύμφωνα με τον Καραγκάνοφ, μόνο μια πλήρης νίκη στην Ουκρανία είναι μια επιλογή που φέρνει ασφάλεια.

Λέει ότι η νέα ισορροπία δυνάμεων καθοδηγείται από την Κίνα, εν μέρει από την Ινδία οικονομικά, «και έχουν προτείνει τη Ρωσία για το ρόλο της στρατηγικής στρατιωτικής υποστήριξης». Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει βάσιμους ισχυρισμούς ότι οι Αμερικανοί θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία για να αποδυναμώσουν τη «νέα εναλλακτική υπερδύναμη, την Κίνα».

«Η εμφάνιση των πυρηνικών όπλων είναι το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Παντοδύναμου, ο οποίος, αηδιασμένος από το γεγονός ότι η ανθρωπότητα ξεκίνησε δύο παγκόσμιους πολέμους σε μια γενιά, που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια ζωές, μας έδωσε τα όπλα του Αρμαγεδδώνα για να δείξουμε σε αυτούς που έχουν χάσει τον φόβο της κόλασης που υπάρχει», έγραψε ο Καραγκάνοφ. Και υπενθυμίζει τη ρωσική παράδοση από τον Ντοστογιέφσκι και νωρίτερα, για τον ιστορικό ρόλο της Ρωσίας στη διάσωση της ανθρωπότητας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνει αλλάζοντας τη βούληση της Δύσης να ξεκινήσει επιθετικότητα.

Έτοιμοι για καταστροφή

Για το σκοπό αυτό, το πρώτο βήμα, όπως γράφει ο Καραγκάνοφ είναι η μείωση του ορίου για την ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων. Ο χειρότερος φόβος της RAND μπορεί να γίνει πραγματικότητα: Τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στο σημείο να προειδοποιούν τους συμπατριώτες και όλους τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους κοντά σε εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος πυρηνικών επιθέσεων σε χώρες που υποστηρίζουν άμεσα το καθεστώς του Κιέβου”, προειδοποίησε .

Σύμφωνα με τον Καραγκάνοφ, αυτή είναι μια ηθικά τρομερή επιλογή. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα του Θεού, καταδικάζοντας τον εαυτό μας σε σοβαρές απώλειες », λέει. Αλλά αν αυτό δεν γίνει, όχι μόνο η Ρωσία μπορεί να φτάσει στο τέλος, αλλά πιθανότατα ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός θα εξαφανιστεί.«Τι ωραία που ηχεί αυτό στα αυτιά του Πούτιν, του σωτήρα της ανθρωπότητας, και για αυτό χρειάζεται μόνο να ρίξουμε μερικές πυρηνικές βόμβες στην Πολωνία και σε κάποιο άλλο μέλος του ΝΑΤΟ. . Και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα φοβάται τον Πούτιν», καταλήγει ο Καραγκάνοφ. Τώρα η Ρωσία φαίνεται να είναι μόνη απέναντι σε όλο τον κόσμο γιαυτό η πυρηνική επιλογή εξακολουθεί να παίζει σαν σενάριο υλοποιήσιμο, αυτό πρέπει όλοι να το γνωρίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »