Ένας ομογενής από τη Μέση Ανατολή, υποστηρικτής του Ισραήλ που ζει στην Ευρώπη και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με ανθρώπους στο Ιράν και το Ιράκ  μετέφερε την εκτίμησή του ότι το Ιράν σχεδιάζει να ξεκινήσει μια συνδυασμένη επίθεση στο Ισραήλ στο άμεσο μέλλον που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή του στις αραβικές χώρες:
Στον Λίβανο – Χεζμπολάχ και Χαμάς με πολλές χιλιάδες πυραύλους και UAV.
Στη Συρία – 17 μονάδες μάχης (“πολιτοφυλακές”) οπλισμένες και έτοιμες: Φατιμιούν, Ζινμπιούν, Νουτζάμπα, Χεζμπολάχ, Ταξιαρχία Αμπού Αλ-Φαχάλ, Ατσαάμπ Αχλ αλ-Χακ, Ταξιαρχία Χορσάνι και άλλες. Το Ιράν έχει μεταφέρει στη Συρία πολύ μεγάλο αριθμό πυραύλων και UAV και αυτά είναι έτοιμα για εκτόξευση.
Στο Ιράκ – δεκάδες πολιτοφυλακές, οπλισμένες με πυραύλους και UAV.
Στην Υεμένη – οι Χούτι, που έχουν πυραύλους και UAV μεγάλου βεληνεκούς που φτάνουν στο Ισραήλ.
Στη Γάζα – Χαμάς και ΓΑΠ με ??πυραύλους ικανούς να απενεργοποιήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Είναι πιθανό το Ιράν να μην στείλει τίποτα από το έδαφός του στο Ισραήλ για να μην εκτεθεί σε αντίποινα.
Τόσο για την αξιολόγηση που μου ήρθε από το Ιράκ. Εξ ου και η ερμηνεία μου.
Με το πρόσχημα του καθήκοντος του μουσουλμανικού κόσμου να σώσει το Τζαμί Al-Aqsa(Ομάρ) από την ισραηλινή κατοχή και καταπίεση, το Ιράν θα πραγματοποιήσει μια σκηνοθετημένη, ολοκληρωμένη και συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ.
Η πρώτη φάση θα είναι μια βροχή πυραύλων και UAV από όλες τις προαναφερθείσες αρένες μαζί και η ιρανική εκτίμηση είναι ότι το απόθεμα αναχαιτιστών του «Iron Dome» θα εξαντληθεί μέσα σε δύο έως τρεις ώρες από την έναρξη της αεροπορικής επίθεσης, μετά την οποία οι ισραηλινοί ουρανοί θα είναι ανοιχτοί και η αεροπορία του θα καταστραφεί.
Η πρώτη φάση, ο αέρας, θα συνοδεύεται από κυβερνοεπίθεση στα ισραηλινά συστήματα υποδομής.
Μετά από μια ολόκληρη μέρα κυβερνοεπίθεσης και βροχή πυραύλων και UAV που θα πλήξουν βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, ναυτικές βάσεις, βάσεις στρατού, ηλεκτρική ενέργεια, υπολογιστές, επικοινωνίες, οδικές και υδάτινες υποδομές, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση: μια συντονισμένη επίγεια επίθεση από Λίβανο, Συρία και Γάζα με πεζικό, έφιππες δυνάμεις με ??χωμάτινα ποδήλατα και ATV, εξοπλισμένα με αντιαρματικά όπλα θα περάσουν τα εμπόδια και θα επιτεθούν στις ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις για να φτάσουν σε εβραϊκούς οικισμούς το συντομότερο δυνατό.
Ο υπολογισμός των Ιρανών είναι ότι η κινητοποίηση των εφεδρειών θα διαρκέσει αρκετές μέρες  λόγω του χάους που θα δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα.
Οι ενισχύσεις των IDF δεν θα φτάσουν εγκαίρως στα διάφορα μέτωπα και ως εκ τούτου οι τακτικές δυνάμεις θα καταρρεύσουν μέσα σε λίγες ώρες μπροστά στη χερσαία επίθεση όπως συνέβη στο κανάλι και στο Γκολάν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιοκ.
Η εισβολή των χερσαίων δυνάμεων από τη Συρία, τον Λίβανο και τη Γάζα θα επικεντρωθεί στους ισραηλινούς οικισμούς με στόχο να αποθαρρύνει το ηθικό του ισραηλινού κοινού και να αναγκάσει την κυβέρνηση να παραδοθεί για να σώσει τις ζωές πολλών Ισραηλινών που θα αιχμαλωτιστούν από τις αραβικές και ιρανικές πολιτοφυλακές.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και ειδικά οι ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αυξήσουν τον πανικό στο ισραηλινό κοινό.
Δεν είναι σαφές τι ρόλο αποδίδουν οι Ιρανοί στους Παλαιστινίους στον πόλεμο. Ωστόσο, είναι πιθανό η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Αρχή να τους ωθήσουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βλάψουν τους Ισραηλινούς, τον στρατό, την αστυνομία και τους πολίτες που κινούνται στο δρόμους, εκτός από επιθέσεις σε οικισμούς και στρατιωτικές βάσεις.
Επίσης, οι Ιρανοί περιμένουν από τους Άραβες στη Γαλιλαία και το Νεγκέβ να προβούν σε ενέργειες κατά του Ισραηλινού Στρατού και του κράτους, όπως το κλείδωμα δρόμων, η καταστροφή γεφυρών, η έκχυση πετρελαίου σε δρόμους, το μπλοκάρισμα διασταυρώσεων, η καταστροφή γραμμών υψηλής τάσης και η επίθεση σε εβραϊκούς οικισμούς.
Επειδή η Εθνοφρουρά δεν είναι ακόμη επιχειρησιακή, αυτές οι επιχειρήσεις θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο Ισραήλ και την ικανότητά του να αντέξει την επίθεση εδάφους και από την άλλη θα χρεώσουν πολύ χαμηλό τίμημα σε όσους εκτελούν αυτές τις επιχειρήσεις.
Η Ρωσία και η Κίνα σύμμαχοι του Ιράν, θα «καλέσουν και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τη βία», θα υποστηρίξουν το Ιράν σχεδόν ανοιχτά και θα του παρέχουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο Ισραήλ.
Η Τουρκία θα συμμετάσχει στην έκκληση για παύση των βίαιων ενεργειών, αλλά θα υποστηρίξει σιωπηρά το Ιράν.
Στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, πλήθη θα βγουν για διαδηλώσεις υποστήριξης προς το Ιράν και τη δράση του για την εξάλειψη της Σιωνιστικής οντότητας, παρόμοια με την υποστήριξη που έδωσαν τα πλήθη στον Χασάν Νασράλα στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου, το 2006. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με 2006, η Σαουδική Αραβία δεν θα λάβει αρνητική θέση απέναντι στην επίθεση στο Ισραήλ.
Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα επέμβουν στρατιωτικά, αλλά θα αρκεστούν στα λόγια γιατί κανείς στη Δύση δεν αναζητά άλλο πεδίο μάχης από το ουκρανικό, που αδειάζει τις αποθήκες πυρομαχικών του ΝΑΤΟ και στερεύει την επιθυμία των ηγετών του να επέμβουν σε πολέμους που Κάποιοι θα δουν την ιρανική επίθεση ως μια ευκαιρία για να απαλλαγούν από τον «πονοκέφαλο» που το Ισραήλ ήταν λόγος για αυτούς εδώ και χρόνια και αυτή η άποψη έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες μετά το εσωτερικό χάος στο κράτος του Ισραήλ.
Δημιούργησε γι αυτήν την εικόνα μιας συγκρουσιακής και βρώμικης χώρας με μια εξαντλημένη πολιτική δύναμη που έχει χάσει κάθε θέληση να κινητοποιηθεί και να πολεμήσει, και από την άλλη πλευρά μια ακατευθυντική, ανεύθυνη, ακυβέρνητη και ανίσχυρη κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς ούτε τους φραγμένους δρόμους.
Από τη σκοπιά της Δύσης, η απώλεια του Ισραήλ δεν είναι τόσο τρομερή, γιατί σε κάθε περίπτωση η Μέση Ανατολή γύρισε την πλάτη της στη Δύση όταν η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της στον Κόλπο χώρες πολύ πιο σημαντικές από το Ισραήλ-αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη της, υποστηρίζει τον αδύναμο δυτικό συνασπισμό και προσχωρεί στην ισχυρή και αναπτυσσόμενη Ανατολική Συμμαχία που περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Βενεζουέλα και άλλα.
Η ιρανική κυβέρνηση είναι πολύ εντυπωσιασμένη από τη συνεχιζόμενη επιθυμία, των Αμερικανών ειδικότερα και της Δύσης γενικότερα, να ευχαριστήσουν το Ιράν, να αφαιρέσουν τις κυρώσεις από αυτό και να το αποδεχθούν ως σεβαστό μέλος της οικογένειας των εθνών, αγνοώντας αποδεδειγμένα την ιρανική πορεία προς την ΠΥΡΗΝΙΚΉ βόμβα.
Αυτή η δυτική συμπεριφορά ενσταλάζει στις καρδιές των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στο Ιράν την αίσθηση ότι κανείς στη Δύση δεν θα κάνει τίποτα και μισό σε πρακτικό στρατιωτικό επίπεδο για να σταματήσει μια αεροπορική και χερσαία επίθεση στο Ισραήλ όπως αυτή που περιγράφηκε παραπάνω.
Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό το σενάριο, μια αεροπορική και χερσαία επίθεση στο Ισραήλ, αλλά ακόμα κι αν η πιθανότητα να συμβεί στο άμεσο μέλλον είναι μόνο ένα τοις εκατό, το κράτος του Ισραήλ πρέπει να ενεργήσει ως ένα σώμα και είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστεί ο συνασπισμός με την αντιπολίτευση, προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα για αυτό το σενάριο όσον αφορά τον στρατό με όλα τα όπλα, τα στρατεύματα, τις δυνάμεις και τις βάσεις του, την αστυνομία (συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Φρουράς), την ηλεκτρική υποδομή, επικοινωνία και μεταφορά, αμυντικός και επιθετικός κυβερνοχώρος, διαχείριση έκτακτης ανάγκης, παροχή τροφίμων και νερού κ.λπ.
Αν το ισραηλινό κοινό θέλει να ζήσει, πρέπει να προετοιμαστεί διανοητικά και υλικά για πόλεμο με το ιρανικό χταπόδι που έχει καταφέρει να κρατήσει τον έλεγχο του στις αποτυχημένες χώρες που γειτνιάζουν με το Ισραήλ: Λίβανος, Συρία, Ιράκ, Υεμένη και Γάζα, όλες οι χώρες που δεν έχουν σχεδόν τίποτα να χάσουν.
Τα χρήματα του Κατάρ και το κανάλι μέσων ενημέρωσης της Τζιχάντ Al Jazeera ρίχνουν συνεχώς καύσιμα αεροσκαφών στη φωτιά του μίσους για το Ισραήλ και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη στη Μέση Ανατολή και τον ευρύτερο κόσμο για τη μεγάλη τελική εκστρατεία.
Τα χρήματα του Κατάρ αγόρασαν επίσης πολιτικούς στη Δύση για να μην δουν αυτό που το Κατάρ δεν θέλει να δουν, από την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ξένων εργαζομένων στο Κατάρ μέχρι αυτό που ο σύμμαχος του Κατάρ – το Ιράν – σχεδιάζει να κάνει στο Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »