Νεώτερη ενημέρωση

 

Επιβεβαίωση  για ισραηλινό σχέδιο εισβολής: «Να είστε έτοιμοι, η εντολή πλησιάζει» είπε ο υπουργός Άμυνας στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

«Να είστε έτοιμοι, πλησιάζει η ώρα της εντολής» για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε σήμερα (19.10.2023) στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, για την οποία αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα είναι «κάτι που δεν θα έχουμε ξαναδεί»!

Η χερσαία επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς ακούγεται ότι θα ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο φαίνεται πως ο ισραηλινός στρατός άρχισε πρώτα να «ξεδοντιάζει» τους ισλαμιστές ώστε να τους αποδεκατίσει πριν μπει στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, μίλησε σήμερα ενώπιον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τους είπε να είναι έτοιμοι γιατί «πλησιάζει η ώρα της εντολής» να μπουν τα στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας και να ξεκινήσει η επιχείρηση κατά της Χαμάς.

«Είμαι υπεύθυνος για το κατεστημένο της άμυνας. Ήμουν υπεύθυνος για αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος για τη νίκη στη μάχη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιόαβ Γκαλάντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα στρατιωτικό κέντρο κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Αρχικό κείμενο!

Είναι γνωστό ότι ο Ισραηλινός στρατός περιμένει το “πράσινο φως” της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας  της χώρας του, προκειμένου να εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας από ξηρά θάλασσα και αέρα, σύμφωνα με σχέδιο που έχει εκπονήσει.

Ήδη  το τελεσίγραφο του Ισραηλινού στρατού για αποχώρηση  των αμάχων από  τη Λωρίδα της Γάζας, που διαβιούν βορείως του wadi ποταμού έχει λήξει, οπότε και αναμένεται η έναρξη της χερσαίας επίθεσης των Ισραηλινών.

Ο μόνος λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί αυτή, είναι το δολοφονικό χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους, εξεγείροντας τους απανταχού μουσουλμάνους στη γή και τις ηγεσίες Αραβικών κρατών και της Τουρκίας που κατηγορούν το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την σφαγή, με το τελευταίο να ισχυρίζεται με στοιχεία ότι υπεύθυνη είναι ρουκέτα της οργάνωσης  Ισλαμική Τζιχάντ.

Συνεπώς το Ισραήλ προσμετράει αντιδράσεις, φίλους και εχθρούς πριν προβεί στη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Το κώλυμα του wadi ποταμού

Η επιλογή του εν λόγω ποταμού ως όριο για αποχώρηση των Παλαιστινίων πολιτών  από τους Ισραηλινούς δεν είναι καθόλου τυχαία, υπακούοντας στους κανόνες της στρατιωτικής τακτικής.

Συγκεκριμένα ο ποταμός Wadi ,αποτελεί κώλυμα για τους μαχητές της Γάζας που δεν διαθέτουν υλικά γεφυροσκευής και γεφυροποιίας για να τον ζεύξουν  και να επιτεθούν στην κατεύθυνση νότος –βορράς, εξασφαλίζοντας έτσι τα πλευρά των επιτιθέμενων Ισραηλινών δυνάμεων.

Ο Ισραηλινός στρατός  θα αποφύγει  να ενεργήσει αρχικά σε πυκνό αστικό ιστό

Οι άξονες επιθέσεως και οι Αντικειμενικού σκοποί (ΑΝΣΚ) αυτής που αναλύονται στη συνέχεια, έχουν ως γνώμονα την αποφυγή, όσο το δυνατόν περισσότερο, της εμπλοκής  του Ισραηλινού στρατού σε αγώνα εντός πυκνού αστικού ιστού στη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπεια πολλές απώλειες στο προσωπικό του.

Οι άξονες επιθέσεως του Ισραηλινού στρατού σε σχέση με τον wadi ποταμό που είναι το νότιο όριο επίθεσής του και όχι η Ράφα, θα είναι

1. Νότιος άξονας επίθεσης

Ο νότιος άξονας επίθεσης του Ισραηλινού στρατού (μηχανοκίνητο πεζικό-άρματα μάχης-αυτοκινούμενο πυροβολικό-επιθετικά ελικόπτερα-ειδικές δυνάμεις), θα στοιχίζεται κατά μήκος των παρακάτω τοποθεσιών και θα έχει φορά από Ανατολικά (Ισραήλ) προς τα Δυτικά, Λωρίδα της Γάζας- Μεσόγειο, ώς ακολούθως:

Περιοχή της λίμνης Wadi Abu Quatrum (Λωρίδα Γάζας)-  περιοχή Βορείως πόλης Al Mughraqa και  νοτίως αυτοκινητόδρομου 10 (Λωρίδα Γάζας)- Βόρεια πόλης Al Zahra (Λωρίδα Γάζας) ,  Άξονας «Α»

Ο άξονας αυτός στοχεύει αφενός στην απομόνωση όλων των δυνάμεων της Χαμάς βορειότερά του και αφετέρου στην κατάληψη των πόλεων Al Mughraqa και Al Zahra από τον Ισραηλινό στρατό, μέρος των δυνάμεων του οποίου θα ταχθεί στις  βόρειες όχθες του wadi ποταμού, εμποδίζοντας τρομοκράτες της Χαμάς να ενεργήσουν στην κατεύθυνση Νότος –Βορράς διαβαίνοντάς τον.

Δημιουργία αεροπρογεφυρωμάτων

Ισραηλινές Ειδικές δυνάμεις με ελικόπτερα θα δημιουργήσουν αεροπρογεφυρώματα (ΑΠ/Γ) μεταξύ της πόλης Al Zahra-Μεσογείου θαλάσσης και βόρεια της πόλης Al Mughraqa – Μεσογείου θαλάσσης , ενώ εκτιμάται ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις θα καταστρέψουν όλες τις γέφυρες που ενώνουν τις δύο  όχθες του wadi ποταμού.

Προγεφύρωμα στην ακτή της Λωρίδας της Γάζας

Συνδυαστικά οι επίλεκτες μονάδες του IDF, Shayetet 13 (Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού), που εδρεύουν στην βάση Atlit, νότια της Χάϊφα  , δύναται να ενεργήσουν από θαλάσσης για δημιουργία προγεφυρώματος στην περιοχή:
Βόρεια πόλης Al Zahra (Λωρίδα Γάζας) – -Μεσόγειος.

Σκοπός του προγεφυρώματος είναι  η συνένωση των δυνάμεων αυτού με τις δυνάμεις των αεροπρογεφυρωμάτων που θα δημιουργηθούν στην περιοχή  από άλλες Ισραηλινές δυνάμεις  που αναφέραμε νωρίτερα, καθώς και με τις χερσαίες δυνάμεις του Άξονα «Α»

2. Κεντρικός Άξονας

Ο κεντρικός κύριος άξονας επίθεσης  θα στοιχίζεται κατά μήκος των παρακάτω τοποθεσιών και θα έχει φορά από Ανατολικά (Ισραήλ) προς τα Δυτικά, Λωρίδα της Γάζας- Μεσόγειο, ώς ακολούθως:

Χωριό Mefalsim( Ισραήλ)-  διασταύρωση οδών Salah Al Deen και Al Karameh, άξονας «Β» Κύριος

Χωριό Mefalsim( Ισραήλ)- τζαμί-διασταύρωση οδών Salah Al Deen και Al Quds, άξονας «Β1»  δευτερεύων

Χωριό Kfar Aza( Ισραήλ)-Gaza war cemetery- οδός Salah Al Deen άξονας «Β2» δευτερεύων

Αντικειμενικός σκοπός των Ισραηλινών δυνάμεων που θα ενεργήσουν στους «Β1» και «Β2» άξονες θα είναι ο έλεγχος μέρους της πόλης της Γάζας νοτίως του αυτοκινητόδρομου Salah Al Deen

3.Βόρειος άξονας επίθεσης

Ο Βόρειος κύριος άξονας επίθεσης στοιχίζεται κατά μήκος των παρακάτω τοποθεσιών και θα έχει φορά από Ανατολικά (Ισραήλ) προς τα Δυτικά, Λωρίδα της Γάζας- Μεσόγειο, ώς ακολούθως:

Check point Erez (Ισραήλ)-  αυτοκινητόδρομος   Al Awda-στροφή προς Ανατολικά προς διασταύρωση οδών Salah Al Deen και Al Karameh , άξονας «Γ»

Διαπιστώνουμε ότι οι άξονες «Β» και «Γ» συγκλίνουν και ενώνονται στην διασταύρωση οδών Salah Al Deen και Al Karameh, απομονώνοντας από την υπόλοιπη Γάζα εντελώς τις πόλεις IZBAT BEIN HANOUN και BEIN HANOUN, τις οποίες και θα καταλάβουν οι Ισραηλινοί.

Σε όλες τις φάσεις τους οι  Ισραηλινές επιθέσεις θα υποστηρίζονται από  την πολεμική τους αεροπορία-επιθετικά ελικόπτερα- drones-αυτοκινούμενο πυροβολικό.

Αντικειμενικοί Σκοποί (ΑΝΣΚ) του Ισραήλ

Αυτοί είναι:

1.Η δημιουργία buffer-zone στρατικοποιημένη πλήρως  βορείας του ποταμού wadi, μέχρι τα μέχρι χθές σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ προς βορρά.

Σκοπός αυτής είναι η δημιουργία επαρκούς βάθους-απόστασης μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας από τις Ισραηλινές πόλεις Sderot  και Ashkelon

2. Η στρατιωτική συντριβή της Χαμάς.

3. Η πρόκληση εσωτερικής διχόνοιας στους Παλαιστινίους προκειμένου να υπάρξει μεταστροφή του κλίματος κατά της Χαμάς, ως υπαίτια των δεινών, αφού αυτή επιτέθηκε κατά του Ισραήλ.

4. Ο εξαναγκασμός απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων από την Χαμάς.

Από τους παραπάνω στόχους εκτιμούμε ότι σίγουρα θα εκπληρωθεί ο πρώτος και μερικώς οι δεύτερος και τρίτος, ενώ αναμένουμε την ανάδειξη μετριοπαθών Παλαιστίνιων ηγετών μετά το τέλος του πολέμου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα με το Ισραήλ.

Η Χαμάς  όντας τρομοκρατική οργάνωση και μετά τα τελευταία εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος αθώων Ισραηλινών πολιτών είναι οριστικά και αμετάκλητα εκτός πολιτικού παιγνιδιού στην επίλυση του Παλαιστινιακού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You missed

Άσχετα εάν κάποιος θεωρεί τον Άρμστρονγκ, ως αξιόπιστο αναλυτή ή όχι καθώς βαρύνεται με πολλές κατηγορίες ακόμη και για απάτες, εντούτοις αυτά που λέει έχουν μια συγκεκριμένη συνάφεια με την σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Σε ερώτηση εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρεωκοπήσει εάν οι χώρες σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν να το αγοράζουν απάντησε: «Νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν από το 2025 και μετά , αλλά πιθανότατα ταυτό θα γίνει ο 2027. Δεν είναι όμως μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη βρίσκεται στην ίδια βάρκα. Το ίδιο και η Ιαπωνία. Γι’ αυτό χρειάζονται πόλεμο. Νομίζουν ότι πηγαίνοντας σε πόλεμο, αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία για την αθέτηση του χρέους. Απλώς δεν θα πληρώσουν την Κίνα. Αν προσπαθήσουν να πουλήσουν το χρέος τους – καλή τύχη. Δεν το εξαργυρώνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. Έτσι, μόλις συμβεί αυτό, μπαίνεις σε πόλεμο, αυτή είναι η δικαιολογία τους για να καταρρεύσει όλο αυτό το χρέος, το οποίο πλήττει τις συντάξεις κ.λπ. Τότε θα μπορέσουν να κατηγορήσουν τον Πούτιν. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Μπάιντεν όταν είπε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι αποτελέσματα του Πούτιν. Στη συνέχεια, με όλο το CBDC (το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας) το ΔΝΤ έχει ήδη ολοκληρώσει το ψηφιακό του νόμισμα και θέλουν αυτό να αντικαταστήσει το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα για όλο τον κόσμο. . . Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην εξουσία. Κανείς δεν θέλει να τα παρατήσει». Σε ερώτηση τι πρέπει να κάνει τώρα ο απλός άνθρωπος ο Άρμστρονγκ είπε με : «Νομίζω ότι χρειάζεστε, με ασφάλεια, προμήθεια τροφίμων δύο ετών. . . .Αυτό έχω. Δεν είναι μόνο ότι οι τιμές θα ανέβουν, αλλά κυρίως επειδή θα υπάρξουν ελλείψεις. Τότε, δεν ξέρετε τι θα κάνουν με το νόμισμα. . . . Θα κάνουν ό,τι πρέπει για να επιβιώσουν. Αυτό κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις». Ο Άρμστρονγκ έχει πει εδώ και καιρό ότι οι άνθρωποι θα αγοράζουν χρυσό και ασήμι όταν η πίστη στην κυβέρνηση καταρρεύσει. Αυτό ακριβώς βλέπει ο Άρμστρονγκ σε όλο τον κόσμο σήμερα. Ο χρυσός αναπηδά γύρω από το επίπεδο των 2.300 δολαρίων και ο Άρμστρονγκ βλέπει “ένα νέο ράλι χρυσού και αργύρου έρχεται σύντομα”. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού από τα 1.200 περίπου δολάρια η ουγγιά που ήταν το 2016 έχει φτάσει πλέον να διαπραγματεύεται στα 2.400$ και αυτό με συνεχείς τάσεις ανόδου. Ο πόλεμος έρχεται επίσης αργά αλλά σταθερά με την ανακοίνωση ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όταν ξεκινήσει ο επόμενος πόλεμος, ο Άρμστρονγκ προειδοποιεί: «Θα πρέπει να παρακολουθείτε την τράπεζα γιατί τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα αυξηθούν. Κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει κρατικό χρέος». Ο Άρμστρονγκ προβλέπει επίσης μια μεγάλη στροφή στις 7 Μαΐου της επόμενης εβδομάδας. Ο Άρμστρονγκ προβλέπει ότι μια ύφεση θα ξεκινήσει τότε και θα συνεχιστεί μέχρι το 2028. Το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Βέβαια ο ίδιος είχε προχωρήσει και σε άλλες προβλέψεις στο παρελθόν οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν,. Άσχετα όμως από τις ημερομηνίες το γενικότερο πλαίσιο με το αμερικανικό χρέος και κατά το πόσο αυτό συνδέεται με την κατάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας αλλά και το ψηφιακό νόμισμα δεν μπορεί να απορριφθεί ως μη ρεαλιστικό.

Translate »