«Αναξιόπιστος ο ΟΟΣΑ που λέει ότι μειώθηκαν οι μισθοί λόγω πληθωρισμού»
Εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ζουν υπό καθεστώς φτώχειας, δεν τρέφονται σωστά και αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος για την φτωχοποίηση του 26,3% του πληθυσμού, δηλαδή, για τη φτωχοποίηση 2.722.000 πολιτών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ λέγοντας ότι «Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για φτώχεια και ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική
Ο πρωθυπουργός προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) καθώς υποστήριξε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι «σε απάντηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που στηρίζεται σε λάθος στοιχεία και στείλαμε απάντηση. Η πολιτική μας στόχευε και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων. Στόχος μου η περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων να φτάσουμε σε κεντροευρωπαϊκά όρια».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται 1 στους 4 Έλληνες.
Με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, η κατάσταση είναι χειρότερη: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 29,1% του πληθυσμού (3.006.300 άτομα).
Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (28,1%).
Ο ΟΟΣΑ, την αξιοπιστία του οποίου αμφισβήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία έκθεσή του αναφέρει ότι μειώθηκαν κατά 7,4% οι πραγματικές μισθολογικές αποδοχές λόγω της ακρίβειας,
Τότε το Μαξίμου ξεκίνησε να μιλάει περί αναξιοπιστίας της έρευνας του διεθνούς οργανισμού.