Ορωσικός στρατός, κατά την διάρκεια εκπαίδευσής του, μαθαίνει να διακρίνει εάν ουκρανικά στρατεύματα εκτοξεύουν πυρά με όπλα χειρός εναντίον του.

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε στο Telegram κανάλι της 15ης Μεμονωμένης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων. Στο βίντεο μπορούμε να δούμε πως ο εκπαιδευτής πυροβολεί από ένα πολυβόλο όπλο δίπλα από το κεφάλι ενός μαχητή που βρίσκεται σε πρήνη θέση.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι στρατιώτες πρέπει να ακούν και να βλέπουν πώς χτυπάει η σφαίρα το έδαφος, να μυρίσουν την πυρίτιδα του εχθρικού όπλου και να επεξεργαστούν στο μυαλό τους το ακουστικό αποτύπωμα του πυροβολισμού. Αυτό θα βοηθήσει τους Ρώσους μαχητές στην ζώνη του πολέμου, αφού θα μάθουν να καταλαβαίνουν πότε δέχονται εχθρικά πυρά και κατ’ επέκταση πότε πρέπει να αλλάξουν θέση.

Ανησυχεί τον Ουκρανικό Στρατό η Economist

Σε άλλη δημοσίευση της ρωσικής σελίδας PolitRussia, η ιστοσελίδα ειδήσεων μεταδίδει ένα πρόσφατο άρθρο της πασίγνωστης δυτικής Economist. Σύμφωνα με αυτήν, οι προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης μπορεί να οδηγήσουν σε περικύκλωση του ουκρανικού στρατού. Αυτήν την εικασία έκαναν αναλυτές και ειδικοί της δυτικής σελίδας.

Η αντεπίθεση που προγραμμάτισε το Κίεβο κρύβει αδιαμφισβήτητα πολλά ρίσκα και κινδύνους, τόσο για την Ουκρανία και τον Ζελένσκι, όσο και για το ΝΑΤΟ. Η χώρα θα χρειαστεί αριθμητική υπεροχή, ωστόσο – σύμφωνα με το δυτικό άρθρο – αυτό επιτυγχάνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές. Σε πολλά άλλα σημεία του στρατιωτικού χάρτη της Ουκρανίας, οι Ρώσοι διαθέτουν το πάνω χέρι, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Ακόμη και εάν το Κίεβο καταφέρει να περάσει από τις άμυνες, είναι απαραίτητο να δράσει προσεκτικά, αλλιώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο περικύκλωσης» έγραψε ο αρθρογράφος της δημοσίευσης.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι πρέπει να υπολογίζουν για τα χειρότερα πιθανά σενάρια και να αναμένουν μόνο μικρές επιτυχίες της αντεπίθεσης, κατέληξε ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι. Ωστόσο έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσαν στο διαδίκτυο υποδεικνύουν πως τα άρματα μάχης και τα άλλα όπλα που έχουν παραδοθεί ήδη στο Κίεβο δεν επαρκούν για μία τέτοια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας. Το τι θα γίνει στην πραγματικότητα, μόνο ο χρόνος θα δείξει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »