Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς η Αυστραλία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να του κάνει έναν… «πόλεμο» νεύρων, αφού ούτε σήμερα θα βγει η απόφαση για την απέλαση ή την παραμονή του Σέρβου τενίστα στη χώρα.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δικαιώθηκε χθες από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, με τον υπουργό Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, να θέλει να εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν εκδώσει την οποιαδήποτε απόφαση.

Παράταση λοιπόν στην αγωνία, με το υπουργείο να βγάζει και σχετική ανακοίνωση για το θέμα. «Όπως τονίστηκε και χθες στο δικαστήριο, ο υπουργός Χοκ εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς. Σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, ο υπουργός Χοκ θα εξετάσει διεξοδικά την υπόθεση. Mε το θέμα ακόμα να εκκρεμεί, για νομικούς λόγους είναι ανάρμοστο να γίνει επιπλέον σχόλιο».
Θυμίζουμε πως απομένουν έξι μέρες για την έναρξη του τουρνουά στην Αυστραλία και κανείς δε γνωρίζει ακόμα ποια θα είναι η… τύχη του Νόβακ Τζόκοβιτς.
Θα παραμείνει μέχρι τέλους

Σημειώνεται πως ο κορυφαίος τενίστας εξέφρασε χθες την πρόθεσή του να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open.

Την ώρα που η οικογένειά του έδινε συνέντευξη Τύπου, ο Σέρβος έκανε μια ανάρτηση στο Twitter δηλώνοντας αποφασισμένος να αγωνιστεί στη διοργάνωση. «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά τα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open. Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.
Ακολούθησε νέο tweet του Νόλε: «Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά σας ευχαριστώ όλους που σταθήκατε μαζί μου σε όλο αυτό και με ενθαρρύνατε να παραμείνω δυνατός».

Η δίκη και τα βασανιστήρια

Ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις δήλωσε «μπερδεμένος και αγχωμένος» κατά τη διάρκεια της εξαντλητικής συνέντευξης για τη βίζα του. Αξιωματικοί της Συνοριακής Δύναμης τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο μετά από μία 25ωρη πτήση και τον ανέκριναν επί 8 ολόκληρες ώρες.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις τον έβαλαν να κοιμηθεί όπως είπε, σε έναν καναπέ. Στη συνέχεια, η βίζα του ακυρώθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε ιατρική εξαίρεση για την Covid-19. Χθες (10/1) η απόφαση ανατράπηκε και ο διεθνής αστέρας, έλαβε την άδεια να παίξει στο Australian Open

Η υπογεγραμμένη ένορκη κατάθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς προσφέρει μια λεπτομερή περιγραφή της επίπονης δοκιμασίας του. Ο Τζόκοβιτς αφέθηκε τελικά ελεύθερος το βράδυ της Δευτέρας και προπονήθηκε για πρώτη φορά, μετά το τέλος της πενθήμερης περιπέτειας που έζησε στη Μελβούρνη.

Είχε ήδη περάσει 25 ώρες στο ταξίδι και εξεπλάγη όταν έμαθε ότι η ιατρική του εξαίρεση δεν θεωρούνταν ικανοποιητική, πιστεύοντας ότι είχε κάνει όλα όσα απαιτούνταν για να μπει στην Αυστραλία.

Στο δικαστήριο δήλωσε ότι «δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε» ή γιατί σκέφτονταν να ακυρώσουν τη βίζα του και ζήτησε επανειλημμένα από τους αξιωματούχους να του δώσουν χρόνο να συμβουλευτεί τη νομική του ομάδα.

Η υπογεγραμμένη ένορκη κατάθεσή του εξηγούσε ότι ειδοποιήθηκε αρχικά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αυστραλία. Τόσο ο Τζόκοβιτς όσο και η ομάδα του διατάχθηκαν να βγουν από το αεροπλάνο και ανακρίθηκαν αμέσως.

Ο Τζόκοβιτς είπε στο δικαστήριο το διαβατήριό του κατασχέθηκε από εκείνη κιόλας τη στιγμή και δεν του επεστράφη ποτέ. Ο δικαστής Άντονι Κέλι διέταξε να του επιστραφεί το αργότερο στις 17:46 το απόγευμα της Δευτέρας μετά τη νίκη του στο δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »