Το κέντρο απομακρύνεται από τον πρωθυπουργό

Η ραγδαία φθορά της Νέα Δημοκρατίας, η οποία αποτυπώνεται και από τις συστημικές δημοσκοπήσεις δείχνει πλέον την αγωνία του Κ.Μητσοτάκη να προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι πρέπει να μεταβεί στην κάλπη να τον ψηφίσει, την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει να διαρρέει ότι ο τυχόν χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα θα οφείλεται στην… “χαλαρή ψήφο”.

Γι αυτό τονίζουν πως η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη, καθώς εκεί θα φανεί το ποσοστό του πρώτου κόμματος αλλά και η διαφορά απο το δεύτερο.

Στην Πειραιώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χαλαρής ψήφου και στο πλαίσιο αυτό  η μητέρα των μαχών θα δοθεί για την αύξηση των ποσοστών της συσπείρωσης (που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι οριακά κάτω απο το 70%).

Επιπλέον και αυτό φοβίζει το Μαξίμου είναι τις εκλογές θα τις κρίνει η μερίδα των πολιτών που αυτοπροσδιορίζεται προς το κέντρο και όχι τα άκρα.

Αυτοί είχαν βγάλει τον Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές και πλέον σε μεγάλο ποσοστό έχουν αποστασιοποιηθεί.

Η επιχείρηση προσέγγισης των αναποφάσιστων θα συνεχιστεί, ενώ από την Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να «μιλήσουν» στις νεότερες ηλικίες αξιοποιώντας και τα social media αλλά και τα… “πρωϊνάδικα”.

Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει τις συνεντεύξεις σε TikTok και youtubers ενώ θα ξεκινήσει να τρέξει (τώρα τους θυμάται) να ξαναμαζέψει τοςυ ψηφοφόρους της Δεξιάς που αδιαφορούσε γιατί τοςυ θεωρούσε σίγουρους, αλλά δηλώσεις περί “συζητήσεων με την Τουρκία μετά τις εκλογές” φοβίζουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

«Ψηφοδέλτιο Επικρατείας – πρόγραμμα τετραετίας – περιοδείες». Σε αυτό το τρίπτυχο εστιάζει το κυβερνών κόμμα και αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεδιπλωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Γι αυτό και στο κυβερνών κόμμα συνεχίζουν να μιλάνε για διπλή εκλογική αναμέτρηση, καθώς θέλουν να ελπίζουν πως στις κάλπες  της απλής αναλογικής δεν θα καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »