Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν από τον παράδεισο;

 

 

Που υπάρχει ζωή; Καθώς οι προσεχτικοί παρατηρητές μπορούν να διαπιστώσουν μία τεχνητή προσπάθεια έλλειψης τροφίμων με “τυχαίες” εκρήξεις σε μεγάλες εγκαταστάσεις τροφίμων το φαινόμενο της μαζικής εγκατάλεψης καθώς οι έως χθες καλοβαλμένοι κάτοικοι μετατρέπονται σε νομάδες χτυπάει ήδη την Καλιφόρνια.

Μία Πολιτεία η οποία στη διάρκεια της planδημίας εξήντλησε τη αυστηρότητά της στην επιβολή των απαγορεύσεων και των εμβολίων. Αίφνης η Πολιτεία που ήταν κάποτε πόλος έλξης βιώνει μαζική εγκατάλειψη.

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ από τους The Epoch Times που ετοίμασαν και το σχετικό ντοκιμαντέρ. Το ρεπορτάζ έχει ο Jack Bradley.

«Οι άνθρωποι εγκαταλέιπουν την Καλιφόρνια για να πάνε σε μέρη που κάποτε ήταν γνωστά ως «καυτό Τέξας» ή «έρημος Νεβάδα» που έχουν γίνει παράδεισοι στο μυαλό τους—και εμείς πήραμε τον παράδεισο και τον μετατρέψαμε σε κόλαση», είπε ένας ερευνητής στο EpochTV για το νέο ντοκιμαντέρ “Leaving California: The Untold Story”, που έκανε πρεμιέρα στις 21 Απριλίου.

Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έφυγαν από την Καλιφόρνια από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες έφυγαν, «δεδομένου ότι η Καλιφόρνια είναι ένα τόσο υπέροχο μέρος είναι απίστευτο!» είπε ένας άλλος ερευνητής στην ταινία.

Οι δηλώσεις του Victor Davis Hanson, ιστορικού στο Ινστιτούτο Hoover Institute και του Jim Doti, ομότιμου προέδρου και καθηγητή οικονομικών στο Chapman University, συμπυκνώνουν το μεγαλύτερο, άνευ προηγουμένου ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι Καλιφορνέζοι: γιατί οι άνθρωποι φεύγουν από τον παράδεισο;

Στην ταινία διάρκειας 70 λεπτών, ο Siyamak Khorrami – ο παρουσιαστής του προγράμματος California Insider του EpochTV και συντάκτης της έκδοσης The Epoch Times Southern California – ταξιδεύει τους θεατές σε ένα προσωπικό ταξίδι για να ανακαλύψουν τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι φεύγουν από το Golden State, που κάποτε αποτελούσε προορισμό-μαγνήτη για εύπορους μετανάστες και τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από όλο τον κόσμο.

Ως «το πιο σημαντικό ντοκιμαντέρ για την Καλιφόρνια», η ταινία εμβαθύνει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι αποκαλούν ή την Καλιφόρνια σπίτι τους, και τις εμπειρίες τους που αντιμετωπίζουν με διάφορα πιεστικά ζητήματα όπως το έγκλημα, η εκπαίδευση, η στέγαση, το κόστος ζωής, οι πυρκαγιές, και η έλλειψη στέγης.

Εγκλημα

Το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι ένας από τους πολλούς λόγους που κάποιοι έχουν εγκαταλείψει.

Ο Derek Drake είναι ένας από τους 700.000. Το μικρό οικογενειακό του πλυντήριο στο Oakland είχε υποστεί πολλές διαρρήξεις παραθύρων τα τελευταία χρόνια. Μια φορά, οι κλέφτες έκλεψαν 600 $ από το ΑΤΜ αλλά προκάλεσαν ζημιά 3200 $, είπε.

Ο Drake απέδωσε το κραυγαλέο κύμα εγκληματικότητας στις κρατικές πολιτικές που μείωσαν τις ποινές για ορισμένα εγκλήματα τα τελευταία χρόνια.

«Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μπουν σε μπελάδες. Οι ποινές εδώ δεν είναι τίποτα. Όλα είναι «μη βίαιο έγκλημα.» Πολλοί άνθρωποι δεν αναφέρουν καν εγκλήματα πια».

Υψηλό κόστος διαβίωσης

«Ένα μεσημεριανό γεύμα κοστίζει 30 δολάρια τώρα», είπε ο Kevin Schmidt, ένας ηθοποιός, στο ντοκιμαντέρ.

Ο πρώην κάτοικος της Καλιφόρνια είπε ότι σχεδόν τα πάντα γίνονται πιο ακριβά στο Λος Άντζελες, από τις τιμές του φυσικού αερίου που φτάνουν τα 7 δολάρια ανά γαλόνι έως τα 2.700 δολάρια για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου.

Το υψηλό κόστος ζωής έχει επίσης μεγάλη σχέση με τις κυβερνητικές πολιτικές, σύμφωνα με τον Hanson, τον ιστορικό του Ινστιτούτου Hoover.

«Οι άνθρωποι που καθορίζουν την πολιτική —είτε αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είτε τις τιμές των καυσίμων—δεν υπόκεινται ποτέ στις συνέπειες της δικής τους ιδεολογίας», όπως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις τιμές, είπε ο Hanson.

Πολλοί μεγάλοι εργοδότες -όπως η Uber και η Tesla– έχουν ήδη μετεγκαταστήσει τις κεντρικές τους υπηρεσίες σε πολιτείες με χαμηλότερους φόρους και λιγότερο αυστηρούς εργατικούς νόμους, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις ωθούνται έξω από μικρές παραβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλους διακανονισμούς.

Η Diana Bonnett, ιδιοκτήτρια επιχείρησης που επίσης έφυγε από την Καλιφόρνια, είπε ότι πλήρωσε κατά λάθος έναν υπάλληλο περίπου 34 $ λιγότερα.

Χωρίς προηγουμένως να την ειδοποιήσει για την υποπληρωμή, η υπάλληλος υπέβαλε μήνυση, η οποία συμβιβάστηκε με 30.000 δολάρια, είπε.

Με τους εργοδότες να εγκαταλείπουν την Καλιφόρνια, όπου ο συντελεστής φόρου εισοδήματος μπορεί να φτάσει το 13,3%, τα άτομα αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες στη Φλόριντα, την Ουάσιγκτον και το Τέξας, όπου δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος.

Εκπαίδευση

Πολλοί επίσης φεύγουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Μόνο το ένα τρίτο των μαθητών της τέταρτης τάξης στην Καλιφόρνια είναι ικανοί στα μαθηματικά το 2022, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής της Καλιφόρνια.

Η Gloria Romero, πρώην ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών για την πολιτειακή γερουσία της Καλιφόρνια, επισημαίνει στο ντοκιμαντέρ μια συσχέτιση μεταξύ αποτυχίας ακαδημαϊκών επιδόσεων και φυλάκισης – λέγοντας ότι σχεδόν το 70% των κρατουμένων στην πολιτεία δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου.

«Αν δεν μεταμορφώσουμε τα αποτυχημένα σχολεία, στα οποία εγκλωβίζονται δυσανάλογα υψηλή φτώχεια, παιδιά Αφροαμερικανών, Λατίνων,… θα βρείτε παράνομη δραστηριότητα, ναρκωτικά και έγκλημα», είπε.

Περιβαλλοντικοί Κανονισμοί

Παρόλο που ο νόμος για την περιβαλλοντική ποιότητα της Καλιφόρνια —ή CEQA— προοριζόταν για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και την άγρια ​​ζωή, έχει γίνει ένα κοινό εργαλείο για οποιονδήποτε να μηνύσει μια πρόταση ανάπτυξης για αυθαίρετες διαφωνίες, οι οποίες μπορούν να παρατείνουν τη διαδικασία έγκρισης για χρόνια. Το έργο είναι δαπανηρό και δεν είναι πλέον βιώσιμο, σύμφωνα με τον προγραμματιστή και πρώην δήμαρχο της Costa Mesa, Jim Righeimer.

«Σε άλλες πολιτείες, αν θέλετε να κάνετε μήνυση, χρειάζεστε κάποια αιτία», είπε στο ντοκιμαντέρ. «Εδώ οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μήνυση για να σταματήσει μια εξέλιξη να προχωρήσει».

Ως εκ τούτου, πολλοί καλοπροαίρετοι νόμοι οδήγησαν τους κατασκευαστές να σταματήσουν τη λειτουργία τους ή να εγκαταλείψουν την Καλιφόρνια, όπου οι πολιτικοί ζητούν την οικοδόμηση πιο προσιτών κατοικιών για την αντιμετώπιση της κρίσης των αστέγων.

Άστεγοι

Ο ευχάριστος καιρός είναι η μεγαλύτερη ευλογία και κρίμα για την Καλιφόρνια, καθώς έθρεψε μια ζωντανή κουλτούρα υπαίθριας διαβίωσης στους δρόμους σε συνδυασμό με έλλειψη στέγης.

Περίπου το 30% τοις εκατό των αστέγων του έθνους -πάνω από 170.000 άτομα και αυξάνονται – κατοικούν στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον καταμέτρηση του 2022 του Υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Ο πρώην σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Alex Villanueva, είπε ότι το πρόβλημα έχει γίνει βιομηχανία, με το κράτος να τροφοδοτεί δισεκατομμύρια σε αυτό χωρίς να δει καμία βελτίωση.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν την καριέρα τους τρέφοντας τους άστεγους», είπε στο ντοκιμαντέρ. «Κοιτάξτε τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς… Οι CEO τους κερδίζουν 800.000 δολάρια το χρόνο. Οι διευθυντές τους αντλούν 200.000 $ συν.»

Ο Villanueva είπε ότι οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι η κρίση των αστέγων προκαλείται από την έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών, ενώ είναι πραγματικά ένα ζήτημα ναρκωτικών και ψυχικής υγείας.

«Αν καπνίζετε μεθαμφεταμίνη 24 ώρες το 24ωρο, το ενοίκιο μπορεί να είναι ένα νικέλιο το μήνα και δεν θα μπορούσατε να το αντέξετε οικονομικά», είπε.

Υπάρχει Μέλλον;

Στο πλαίσιο της μαζικής φυγής, ο Khorrami βλέπει ελπίδα στις προσπάθειες της βάσης ανθρώπων όπως ο Zach Southall – ιδρυτής της οργάνωσης Charity on Wheels, που βοηθά τους άστεγους στην κοινότητά του να επαναφέρουν τη ζωή τους στο φυσιολογικό.

«Η πλειονότητα των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι —οι άστεγοι— αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τραύμα, στενοχώρια», είπε ο Southall. «Είναι θέμα καρδιάς».

Η ομάδα του επικεντρώνεται στην εξεύρεση των βαθύτερων αιτιών της έλλειψης στέγης ακούγοντας την ιστορία του καθενός και χτίζοντας εμπιστοσύνη, μέσω της συνεπούς προσέγγισης επί τόπου — η οποία είναι «τόσο σκληρή» και «απαιτεί επένδυση σε ανθρώπους που η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να κάνει», είπε.

Κάνουμε πραγματικές συζητήσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη πραγματικών σχέσεων και οι άνθρωποι θα σας πουν πραγματικά τι συμβαίνει στη ζωή τους… Και την επόμενη εβδομάδα, θα σας δουν ξανά… ξανά… και ξανά. Τελικά… όταν είναι έτοιμοι για μια αλλαγή, μαντέψτε ποιον θα καλέσουν; … Εσάς!”

Μέσα από το ταξίδι της διερεύνησης της φυγής, ο Khorrami συνειδητοποίησε ότι το σημείο καμπής τους μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής για την Καλιφόρνια.

«Υπάρχουν τόσοι άλλοι άνθρωποι που κάνουν το ίδιο όπως ο Southall, αλλά οι ιστορίες τους δεν λέγονται», είπε. «… Το μέλλον της Καλιφόρνια είναι στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Αν μπορώ να βοηθήσω να μοιραστούν τις ιστορίες τους, ίσως εμπνεύσει περισσότερους Καλιφορνέζους να κάνουν το ίδιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »