Πόσα άτομα επιτέπονται στα οχήματα
Μετα τους εορτασμους του Πασχα με αυστηρούς περιορισμούς, αλλά και των Χριστουγέννων, και η πρώτη ημέρα του 2021, θα εορταστεί με τα μέτρα που έχουν οριστεί για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Με άδειους από κόσμο δρόμους, υποδέχτηκε το νέο έτος η Ελλάδα, ενώ ακόμα και τα έθιμα όπως φαίνεται έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την “απομακρυσμένη” μορφή λόγω συνθηκών.

Όπως ήταν τα κάλαντα που έψαλλαν τα παιδιά μέσω διαδικτύου σε συγγενείς και φίλους, γεγονός που φαίνεται πως θα είναι μια πραγματικότητα στο μέλλον.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μπλόκα
Αν και στους δρόμους μετά τις 22:00 το βράδυ απαγορευόταν η κυκλοφορία των πολιτών, η παρουσία της αστυνομίας ήταν επιβελβημένη, ώστε να αποθαρρύνει όσους είχαν σκοπό να παραβιάσουν τους κανόνες και τις οδηγίες και με τους ελέγχους να είναι σαρωτικοί.

Ωστόσο, παρά την απουσία του κόσμου από τους δρόμους, οι τοπικές αρχές σε σχεδόν όλες τις πόλεις της χώρας, φρόντισαν με στολισμούς και με άλλες ενέργειες, όπως η εκτόξευση πυροτεχνημάτων, να δημιουργήσουν ένα εορταστικό κλίμα, παρά το γενικό lockdown.

Η μετακίνηση στο εορταστικό τραπέζι
Χρησιμοποιώντας τον κωδικό «6» για να μεταβούν σε σπίτια συγγενών ή φίλων, ώστε να εορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, οι πολίτες είχαν το δικαίωμα συνάθροισης μέχρι εννέα ατόμων.

Με την πρώτη ημέρα της χρονιάς να αποτελεί και ημέρα κατά την οποία μετά τους βραδυνους εορτασμούς, φίλοι και συγγενείς μαζεύονται και για ένα μεσημεριανό γεύμα, οι ίδιες διαδικασίες θα τηρηθούν και σήμερα, 1η Ιανουαρίου, με τους πολίτες να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας το απαραίτητο SMS στον ειδικό αριθμό 13033 για τις μετακινήσεις τους, ή να έχουν μαζί τους το ειδικό έντυπο με τους κωδικούς που δικαιολογούν τη μετακίνησή τους ή να έχουν έτοιμη χειρόγραφη βεβαίωση με τα προσωπικά τους στοιχεία, την αιτιολογία της μετακίνησής τους καθώς και την περιοχή της αφετηρίας και το σημείο προορισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο μέγιστος αριθμός συγκέντρωσεις ατόμων, συνεχίζει να ισχύει, με τις συναθροίσεις να μην μπορούν να ξεπερνούν τα εννέα άτομα.

Την ίδια ώρα, χαλάρωσαν οι κανόνες του lockdown όσον αφορά στον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών στα οχήματα.

Όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, λόγω των ημερών θα επιτρέπονται έως και τέσσερα άτομα εντός των οχημάτων, σε περίπτωση που πρόκειται για μέλη της ίδια οικογένειας.

Περιορισμοί στις εκκλησίες
Σημειώνεται πως οι ιεροί ναοί της χώρας θα είναι ανοιχτοί σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, με αυστηρούς περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πιστών.

Συγκεκριμένα, στις εκκλησίες επιτρέπονται 25 άτομα, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς μπορούν να είναι έως και 50 πιστοί.

Η μάσκα αποτελεί υποχρεωτικό αξεσουάρ, αλλιώς – όπως έγινε και τα Χριστούγεννα άλλωστε – οι πιστοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »