Όσο πιο ισχυρή είναι μια κυβέρνηση, τόσο πιο πιθανό είναι να εμπλακεί σε πόλεμο και κατακτήσεις.

Βλέπε την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία και σε όλους τους πολέμους που έχει εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα.

Το 2014 στην Ουκρανία οι ΗΠΑ οδήγησαν ένα πραξικόπημα που εκτόπισε έναν «δημοκρατικά εκλεγμένο» πρόεδρο, τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Τον Νοέμβριο του 2013, . . . Ο Γιανουκόβιτς απέρριψε μια σημαντική οικονομική συμφωνία που διαπραγματευόταν με την ΕΕ και αποφάσισε να δεχτεί μια Ρωσική αντιπροσφορά 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η απόφαση οδήγησε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κλιμακώθηκαν τους επόμενους τρεις μήνες. Αντί να περιμένει τις επόμενες εκλογές, ο Γιανουκόβιτς διέφυγε στην Ρωσία στις 22 Φεβρουαρίου 2014.

Η νέα κυβέρνηση στο Κίεβο ήταν φιλοδυτική και αντι-ρωσική ως το κόκαλο και περιείχε τέσσερα υψηλόβαθμα μέλη που θα μπορούσαν νόμιμα να χαρακτηριστούν νεοφασίστεςΉταν σαφές ότι η Ουάσιγκτον υποστήριξε το πραξικόπημα.

Η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John McCain συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Όπως αποκάλυψε μια τηλεφωνική ηχογράφηση που διέρρευσε, η Νούλαντ είχε υποστηρίξει την αλλαγή καθεστώτος και ήθελε ο Ουκρανός πολιτικός Αρσένι Γιατσενιούκ να γίνει πρωθυπουργός στην νέα κυβέρνηση, κάτι που έγινε.

Το 2019, ο κωμικός και μέτριος ηθοποιός Volodymyr Zelensky εξελέγη πρόεδρος με 73,23% (sic) των ψήφων. Παρά τον έρωτα των μέσων ενημέρωσης με τον Ζελένσκι, που τον απεικονίζουν «ως κάτι αντίστοιχο με την μετενσάρκωση του Ουίνστον Τσόρτσιλ και της Μητέρας Τερέζας», τα φιλοδυτικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Ουκρανίας παραμένει μια από τις πιο διεφθαρμένες στον πλανήτη.

“Τον Ιανουάριο του 2022, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση για κατάσχεση -την τέταρτη εναντίον του- η οποία ισχυρίζεται ότι ο Kholomoisky και ο Gennadiy Bogolyubov, ιδιοκτήτες της PrivatBank, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ουκρανία, υπεξαίρεσαν και εξαπάτησαν την τράπεζα κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία χάθηκαν.

Οι δύο φέρονται να έλαβαν δόλια δάνεια και πιστωτικές γραμμές από το 2008 έως το 2016 και να ξέπλυναν τμήματα των εγκληματικών τους εσόδων χρησιμοποιώντας μια σειρά τραπεζικών λογαριασμών εικονικών εταιρειών, κυρίως στο κυπριακό υποκατάστημα της PrivatBank, πριν μεταφέρουν τα κεφάλαια στις ΗΠΑ, όπου συνέχισαν να τα ξεπλένουν παράνομα μέσω ενός συνεργάτη τους που λειτουργούσε από γραφεία στο Μαϊάμι.

Μερικά από τα κλεμμένα χρήματα προέρχονταν από δάνεια του ΔΝΤ που χορηγήθηκαν στην ουκρανική κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014, τα οποία καταβλήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας στην PrivatBank.” Jeremy Kuzmarov – MRonline

Αλλά το διψασμένο για εξουσία καθεστώς των ΗΠΑ θα ανεχθεί ένα διεφθαρμένο Oυκρανικό καθεστώς, εφόσον αυτό βοηθάει την Ουκρανία να μπει στο ΝΑΤΟ και τοποθετεί πυρηνικούς πυραύλους των ΗΠΑ στα σύνορα της Ρωσίας.

Αυτή η ιδέα όμως δεν αρέσει στην Ρωσία κι έτσι ο Πρόεδρος Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο για να την σταματήσει. Οι ΗΠΑ είδαν αυτό ως μια μεγάλη ευκαιρία να κατηγορήσουν την Ρωσία για κάτι που ήταν προφανώς μια πράξη πολέμου και να σπεύσουν να υπερασπιστούν την αθώα Ουκρανία με μαζική χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους πολίτες και στρατιωτική υποστήριξη. Όλα αυτά είναι γνωστά.

Επίσης, είναι γνωστό στους νοήμονες ότι οι ΗΠΑ έχουν ιστορικό στο να εξαπατούν την χώρα σε πόλεμο. Όταν είσαι μια πλούσια και ισχυρή κυβέρνηση, ο πόλεμος μπορεί να είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση – για κάποιους τουλάχιστον.

Σπάνια είναι έτσι για αυτούς που κάνουν τις πραγματικές μάχες ή για τους φορολογούμενους που δεν συνδέονται με την πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. Αλλά τα διεφθαρμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξασφαλίζουν ότι τέτοια ζητήματα δεν λαμβάνουν καθόλου ή ελάχιστη προβολή.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να ξυπνούν με τα ψέματα και την λογοκρισία γύρω από τον Covid και τις “θεραπείες” του, οπότε γιατί να πιστεύουν οποιαδήποτε κυβερνητική δήλωση, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν την Ουκρανία και τον εχθρό της;

Επειδή η Ουκρανία δεν τους έχει αγγίξει όπως ο Covid -οι περισσότεροι δεν μπορούν να βρουν την Ουκρανία σ’ έναν χάρτη- και αυτό βοηθάει στην διατήρηση της εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης. Έτσι, ακούμε ότι η Ρωσία είναι τόσο κακιά που πιθανότατα ανατίναξε τον δικό της αγωγό Nord Stream 2 που κατασκευάστηκε για να παραδώσει περισσότερο φυσικό αέριο στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ομάδα Μπάιντεν είπε ότι μια αναφορά του Σέιμουρ Χερς που κατηγορεί τις ΗΠΑ για το σαμποτάζ είναι «εντελώς ψευδής και προϊόν φαντασίας», παρά την υπόσχεση του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα έδιναν «ένα τέλος στον αγωγό Nord Stream». Αλλά δεν ήταν μόνο η υπόσχεση του Μπάιντεν – Αμερικανοί σχολιαστές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Τραμπ, αντιτίθενται εδώ και καιρό στον αγωγό επειδή θα έκανε την Γερμανία «όμηρο της Ρωσίας».

Όπως έγραψε ο Matt Taibbi ένα μήνα μετά τις εκρήξεις του Nord Stream:

“Αμερικανοί αξιωματούχοι και των δύο κομμάτων χρησιμοποιούσαν επί χρόνια την πιο σκληρή γλώσσα για να καταδικάσουν, να καλοπιάσουν και να απειλήσουν τους Ευρωπαίους. Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας πραγματοποίησε ακροάσεις το 2017 με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό Ρον Τζόνσον και το μέλος κατάταξης Κρις Μέρφι από το Κονέκτικατ, απειλώντας την Ευρώπη ακόμη και για το ενδεχόμενο ανατίναξης του αγωγού”.

Πηγαίνοντας στα πυρηνικά.

Καθ’ όλη την διάρκεια του ενός έτους που διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουμε ακούσει επανειλημμένα εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο η σύγκρουση να εξελιχθεί σε πυρηνική σύγκρουση. Μην ανησυχείτε, μας λένε, ακόμη και αν ο Πούτιν αποφάσιζε να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα, αυτά θα ήταν πιθανότατα τακτικά/απλά διακριτικά, όχι τα μεγάλα που μετατρέπουν τις πόλεις σε σεληνιακά τοπία και τους πληθυσμούς τους σε σκόνη.

Ωστόσο, τα σημερινά τακτικά όπλα δεν είναι ακριβώς παιχνίδια. Σύμφωνα με τον Δρ Ροντ Θόρντον, ειδικό σε θέματα ασφάλειας στο King’s College του Λονδίνου, “τα μεγαλύτερα τακτικά όπλα μπορεί να είναι τόσο μεγάλα όσο 100 κιλοτόνια (1 κιλοτόνιο ισούται με 1.000 τόνους TNT) -η βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα ήταν 15 κιλοτόνια” !!!

Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο, η Ρωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε μια προσομοίωση μιας πυρηνικής επίθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, χρησιμοποιώντας ένα “υποβρύχιο πυρηνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Poseidon [που] θα προκαλούσε ένα τσουνάμι που θα “βύθιζε τις Βρετανικές Νήσους στα βάθη της θάλασσας και θα τις μετέτρεπε σε μια “ραδιενεργό έρημο”.

«Σε πολλά μέτωπα, ο Πούτιν βρίσκεται υπό πίεση»

Όσο πιο απελπισμένος γίνεται ο Πούτιν, όσο πιο πολύ τον πιέζουν, τόσο πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί πυρηνικό όπλο. . . .

Ο ίδιος έφερε στο προσκήνιο το νησί Snake Island, ένα φυλάκιο στην Μαύρη Θάλασσα που κατέλαβε η Ρωσία στις αρχές του πολέμου, το οποίο έκτοτε ανακαταλήφθηκε και έγινε σύμβολο της Ουκρανικής αντίστασης, ως [έναν στόχο] που θα μπορούσε να έχει κατά νου ο Πούτιν.

Σε μια αδύναμη προσπάθεια να απειλήσει τον Πούτιν, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» για την Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, απηχώντας ιδιωτικές προειδοποιήσεις για «καταστροφικές συνέπειες» από την Ουάσιγκτον. Προσθέτοντας ένα θαυμαστικό στο θέμα, ο Πούτιν είπε ότι δεν μπλοφάρει.

Συμπέρασμα:

Απουσία οποιασδήποτε συζήτησης ότι οι ΗΠΑ χτυπούν πρώτα – και μετά κατηγορούν τον Πούτιν.

Δεδομένης της επιθετικότητας των ΗΠΑ μέχρι στιγμής και της πεποίθησής τους ότι θα βγουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, συν την αποφασιστικότητα του Μπάιντεν να υποστηρίξει την Ουκρανία “όσο χρειαστεί και μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”, ένα τέτοιο σενάριο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Και τι μπορεί να εμποδίσει έναν τακτικό πυρηνικό πόλεμο από το να κλιμακωθεί σε μια ολοκληρωμένη ανταλλαγή ICBM;

Τίποτα, φυσικά. Σίγουρα όχι η νοοτροπία των ηγετών του βαθέος κράτους των ΗΠΑ.

Θα ήταν οι προεκτάσεις του Nord Stream, με την προσθήκη του παγκόσμιου αφανισμού.

Και τα ψέματα όλων των κυβερνήσεων θα τελείωναν… επιτέλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You missed

Άσχετα εάν κάποιος θεωρεί τον Άρμστρονγκ, ως αξιόπιστο αναλυτή ή όχι καθώς βαρύνεται με πολλές κατηγορίες ακόμη και για απάτες, εντούτοις αυτά που λέει έχουν μια συγκεκριμένη συνάφεια με την σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Σε ερώτηση εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρεωκοπήσει εάν οι χώρες σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν να το αγοράζουν απάντησε: «Νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν από το 2025 και μετά , αλλά πιθανότατα ταυτό θα γίνει ο 2027. Δεν είναι όμως μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη βρίσκεται στην ίδια βάρκα. Το ίδιο και η Ιαπωνία. Γι’ αυτό χρειάζονται πόλεμο. Νομίζουν ότι πηγαίνοντας σε πόλεμο, αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία για την αθέτηση του χρέους. Απλώς δεν θα πληρώσουν την Κίνα. Αν προσπαθήσουν να πουλήσουν το χρέος τους – καλή τύχη. Δεν το εξαργυρώνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. Έτσι, μόλις συμβεί αυτό, μπαίνεις σε πόλεμο, αυτή είναι η δικαιολογία τους για να καταρρεύσει όλο αυτό το χρέος, το οποίο πλήττει τις συντάξεις κ.λπ. Τότε θα μπορέσουν να κατηγορήσουν τον Πούτιν. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Μπάιντεν όταν είπε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι αποτελέσματα του Πούτιν. Στη συνέχεια, με όλο το CBDC (το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας) το ΔΝΤ έχει ήδη ολοκληρώσει το ψηφιακό του νόμισμα και θέλουν αυτό να αντικαταστήσει το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα για όλο τον κόσμο. . . Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατηθούν στην εξουσία. Κανείς δεν θέλει να τα παρατήσει». Σε ερώτηση τι πρέπει να κάνει τώρα ο απλός άνθρωπος ο Άρμστρονγκ είπε με : «Νομίζω ότι χρειάζεστε, με ασφάλεια, προμήθεια τροφίμων δύο ετών. . . .Αυτό έχω. Δεν είναι μόνο ότι οι τιμές θα ανέβουν, αλλά κυρίως επειδή θα υπάρξουν ελλείψεις. Τότε, δεν ξέρετε τι θα κάνουν με το νόμισμα. . . . Θα κάνουν ό,τι πρέπει για να επιβιώσουν. Αυτό κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις». Ο Άρμστρονγκ έχει πει εδώ και καιρό ότι οι άνθρωποι θα αγοράζουν χρυσό και ασήμι όταν η πίστη στην κυβέρνηση καταρρεύσει. Αυτό ακριβώς βλέπει ο Άρμστρονγκ σε όλο τον κόσμο σήμερα. Ο χρυσός αναπηδά γύρω από το επίπεδο των 2.300 δολαρίων και ο Άρμστρονγκ βλέπει “ένα νέο ράλι χρυσού και αργύρου έρχεται σύντομα”. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού από τα 1.200 περίπου δολάρια η ουγγιά που ήταν το 2016 έχει φτάσει πλέον να διαπραγματεύεται στα 2.400$ και αυτό με συνεχείς τάσεις ανόδου. Ο πόλεμος έρχεται επίσης αργά αλλά σταθερά με την ανακοίνωση ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όταν ξεκινήσει ο επόμενος πόλεμος, ο Άρμστρονγκ προειδοποιεί: «Θα πρέπει να παρακολουθείτε την τράπεζα γιατί τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα αυξηθούν. Κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει κρατικό χρέος». Ο Άρμστρονγκ προβλέπει επίσης μια μεγάλη στροφή στις 7 Μαΐου της επόμενης εβδομάδας. Ο Άρμστρονγκ προβλέπει ότι μια ύφεση θα ξεκινήσει τότε και θα συνεχιστεί μέχρι το 2028. Το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Βέβαια ο ίδιος είχε προχωρήσει και σε άλλες προβλέψεις στο παρελθόν οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν,. Άσχετα όμως από τις ημερομηνίες το γενικότερο πλαίσιο με το αμερικανικό χρέος και κατά το πόσο αυτό συνδέεται με την κατάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας αλλά και το ψηφιακό νόμισμα δεν μπορεί να απορριφθεί ως μη ρεαλιστικό.

Translate »