Στο ερώτημα που προκύπτει από την υπουργοποίηση Στυλιανίδη «Πώς θα γίνει υπουργός κάποιος που δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα;» η απάντηση δίνεται από τον ισχύοντα Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (ΚΕΙ – ν.3284/2004, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και αναφέρεται στην «τιμητική πολιτογράφηση» στο άρθρο 13, το οποίο ορίζει ότι «Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μπορεί να πολιτογραφηθεί Έλληνας, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 5 και των άρθρων 6, 7 και 8, αλλοδαπός που προσέφερε στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες ή του οποίου η πολιτογράφηση μπορεί να εξυπηρετήσει εξαιρετικό συμφέρον της χώρας».

Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Στυλιανίδης δεν έχει προσφέρει στην Ελλάδα «εξαιρετικές υπηρεσίες». Άρα πολιτογραφείται τιμητικώς διότι θα εξυπηρετήσει «εξαιρετικό συμφέρον της Χώρας».

Και όπως πρώτο χθες σημείωσε κατά τον Κ.Μητσοτάκη προφανώς δεν υπάρχει Έλληνας και ειδικότερα δεν υπάρχει κανένας από την παράταξη της ΝΔ και τους 2.251.143 ψηφοφόρους της για να εξυπηρετήσουν αυτό το εξαιρετικό συμφέρον για την χώρα!

Εμείς ξέρουμε πολλούς, πάρα πολλούς, που θα μπορούσαν να το πράξουν αυτό, μέσα από την παράταξη της ΝΔ.

Να αναφέρουμε ορισμένους: Στρατηγός, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής. Το έδιωξαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να αδειάσει θέση και να βολέψουν τον Ν.Χαρδαλιά, τον οποίο ετοιμάζουν για υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ ο Α.Στεφανής είχε αναλάβει ακόμα και την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο βουλευτής της ΝΔ, στρατηγός Νίκος Μανωλάκος, πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ. Τα θέματα Πολιτικής Προστασίας «τα παίζει στα δάκτυλά του». Ως διοικητής ΑΣΔΕΝ είχε καταρτίσει δεκάδες πλάνα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στα οποία εμπλέκοντο οι Ένοπλες Δυνάμεις και ως αρχιστράτηγος του Αιγαίου συντόνιζε όλα τα εναέρια μέσα.

Ο πτέραρχός, τ. Α/ΓΕΕΘΑ και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ι.Γιάγκος. Τα θέματα πυροπροστασίας και τις ανάγκες των εναέριων μέσων και το πώς θα «θεραπεύσει» τις παθογένειες της ΕΑΒ, τις ξέρει άμεσα.

Ο Τάσος Τενεκούδης, πρώην αναπληρωτής στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών επί κυβερνήσεων ΝΔ, επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΑΒ (επιμένουμε για την ΕΑΒ γιατί η συγκεκριμένη κρατική εταιρεία είναι το «κλειδί» για τις διαθεσιμότητες των αεροπορικών μέσων) και ιδρυτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδας, με μεγάλη οργανωτική δυνατότητα.

Όλοι άξιοι, ικανοί και νεοδημοκράτες. Αλλά αυτοί δεν έχουν τα προσόντα του Χ.Στυλιανίδη: Ομάδα Σόρος, συμμέτοχος του φόρουμ της Ύδρας, στα «κόλπα» των Βρυξελλών, στενές σχέσεις με ΕΛΙΑΜΕΠ κλπ. κλπ.

Και μην ξεχνάμε το 1,7 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για εναέρια μέσα. Το 1,1 θα προέλθει από επιδοτήσεις της ΕΕ. Πάρτι…

Έρμη Ελλάδα, που βαδίζεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »