Ένας παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης προειδοποίησε ότι εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακωθεί σε πυρηνική φάση, το Κρεμλίνο θα χτυπήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα καθώς και τις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο.
Ο Ρώσος πολιτικός σχολιαστής και πρόεδρος του Ρωσικού Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής Γεβγκένι Σατανόφσκι έκανε την προειδοποίηση σε ένα κλιπ που έχει γίνει viral.
Αυτό έρχεται αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ότι θα ξεκινήσει την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία στις 7 – 8 Ιουλίου, ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα της Λιθουανίας για το αν το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.
Το ερώτημα είναι, θα φτάσουν όλα στην πυρηνική φάση ή όχι; Γιατί αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα συμβεί ο πυρηνικός πόλεμος, δήλωσε ο Σατανόφσκι στη ρωσική κρατική τηλεόραση.
Και δεν θα είναι τακτικά αλλά στρατηγικά πυρηνικά όπλα που θα χτυπήσουμε την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όλους τους στόχους που πρέπει να βρίσκονται στο στόχαστρο, πιστέψτε με!
Οι στόχοι βρίσκονται εκεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και είναι στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη όπου είναι συγκεντρωμένα τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.
 
Εύχομαι λοιπόν στον δρόμο προς την πυρηνική φάση να μπορούσαμε να τερματίσουμε τον εχθρό χωρίς να περάσουμε τον Ρουβίκωνα. Αλλά αν πρέπει, τι μπορούμε να κάνουμε;
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, Ρώσοι σχολιαστές και αξιωματούχοι είπαν ότι το Κρεμλίνο ήταν έτοιμο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση.
Τον Απρίλιο του 2023, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, είπε ότι η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων που περιγράφεται ως η ραχοκοκαλιά που συγκρατεί το κράτος ενωμένο αυξανόταν μέρα με τη μέρα.
Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν ο μόνιμος πρόεδρος του Πούτιν μεταξύ 2008 και 2012 και τώρα υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έχει διατυπώσει συχνά πυρηνικές απειλές.
Κατά τη γνώμη μου, οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή]δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την προοπτική να βρεθούμε στο επίκεντρο μιας έκρηξης με θερμοκρασία 5.000 Kelvin (κλίμακα), ωστικό κύμα 350 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και πίεση 3.000 κιλών ανά δευτερόλεπτο τετραγωνικό μέτρο, με διεισδυτική ακτινοβολία, δηλαδή ιονίζουσα ακτινοβολία και ηλεκτρομαγνητικό παλμό, είπε σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Υπάρχει τέτοια προοπτική σήμερα; Δυστυχώς, ναι. Και αυξάνεται καθημερινά για γνωστούς λόγους, είπε.
Προηγουμένως, τον Ιανουάριο, είπε σε μια ανάρτηση στο Telegram που συζητούσε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στον στρατό της Ουκρανίας: Η ήττα μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »