Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ λέει ότι προετοιμάζει την Κίνα για πόλεμο.
Στην ετήσια συνεδρίαση του κινεζικού κοινοβουλίου και του ανώτατου πολιτικού συμβουλευτικού οργάνου, ο Σι έθεσε το θέμα της «ετοιμότητας πολέμου» μέσω τεσσάρων χωριστών ομιλιών.
Σε μια από αυτές τις ομιλίες, συγκέντρωσε τα στρατεύματά του και είπε στους στρατηγούς του να «τολμήσουν να πολεμήσουν όταν διαταχθούν».
Σύμφωνα με έκθεση της Foreign Affairs, η κυβέρνησή του ανακοίνωσε επίσης αύξηση 7,2% στον αμυντικό προϋπολογισμό της Κίνας, ο οποίος έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, καθώς και σχέδια να καταστήσει τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τις ξένες εισαγωγές σιτηρών.
Τους τελευταίους μήνες το Πεκίνο έχει αποκαλύψει νέους νόμους στρατιωτικής ετοιμότητας, νέα καταφύγια αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις πέρα ??από τα στενά από την Ταϊβάν και νέα γραφεία «Εθνικής Άμυνας Κινητοποίησης» σε όλη τη χώρα.
Η Κίνα αυξάνει σιγά σιγά την πολεμική της ετοιμότητα μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες που κάνουν το ίδιο.
Τον Οκτώβριο του 2022, Κινέζοι στρατιωτικοί ηγέτες έκαναν ελαφρά καλυμμένα τρυπήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας:
Ενόψει των πολέμων που μπορεί να μας επιβληθούν, πρέπει να μιλήσουμε στους εχθρούς σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν και να χρησιμοποιήσουμε τη νίκη για να κερδίσουμε την ειρήνη και τον σεβασμό.
 
Στη νέα εποχή, ο Λαϊκός Στρατός επιμένει να χρησιμοποιεί βία για να σταματήσει τις μάχες. . . . Ο στρατός μας φημίζεται για το ότι είναι καλός στη μάχη και έχει ισχυρό μαχητικό πνεύμα.
 
Με κεχρί και τουφέκια νίκησε τον στρατό Kuomintang εξοπλισμένο με αμερικανικό εξοπλισμό. Νίκησε ένα μεγάλο νούμερο, ένα εχθρό του κόσμου οπλισμένος μέχρι τα δόντια στο πεδίο της μάχης της Κορέας και εκτέλεσε δυνατά και μεγαλειώδη δράματα μάχης που συγκλόνισαν τον κόσμο και έκαναν φαντάσματα και θεούς να κλάψουν.
Τον Δεκέμβριο, το Πεκίνο ανακοίνωσε έναν νέο νόμο που θα επέτρεπε στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να ενεργοποιήσει ευκολότερα τις εφεδρικές δυνάμεις του και να θεσμοθετήσει ένα σύστημα για την αναπλήρωση των στρατιωτικών στρατευμάτων σε περίπτωση πολέμου.
Τέτοια μέτρα, όπως σημείωσαν οι αναλυτές Lyle Goldstein και Nathan Waechter , υποδηλώνουν ότι ο Xi μπορεί να έχει αντλήσει διδάγματα σχετικά με τη στρατιωτική κινητοποίηση από τις αποτυχίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.
Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι ο Xi έχει ξεχωρίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως εχθρό της Κίνας.
Στις ομιλίες του, περιέγραψε ένα τυραννικό γεωπολιτικό τοπίο στο οποίο προέτρεψε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς στόχους της Κίνας και επανέλαβε ότι θεωρεί την ένωση της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής χώρας ως ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της πολιτικής του και για την επίτευξη «της μεγάλης αναζωογόνησης του κινεζικού έθνους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »