Έχουν σημειωθεί στην περιοχή κλοπές και διαρρήξεις, αλλά και επεισόδια «με μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών για χρήματα»
Μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα κυκλώματα διακινητών προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην Ειδομένη κι από εκεί να περάσουν στη γειτονική χώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Από τη Θεσσαλονίκη στην Ειδομένη προσπαθούν να φτάσουν με κάθε τρόπο δεκάδες μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν από κρυφά περάσματα των συνόρων στα Σκόπια υποστηρίζει η Φανή Χαρίση για λογαριασμό του sputniknews. gr.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας , οι ροές των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Άλλοι με ταξί, άλλοι πεζή και άλλοι σκαρφαλώνοντας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ φτάνουν στην Ειδομένη.

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια αύξηση των μεταναστευτικών ροών που μετά προσπαθούν να φτάσουν Ειδομένη κι από εκεί να περάσουν στα Σκόπια και να συνεχίσουν για Ευρώπη. Πρόκειται για μετανάστες που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα κυκλώματα και προσπαθούν μόνοι τους να περάσουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομική πηγή.

Η κατάσταση σήμερα στην Ειδομένη
Την ίδια ώρα στην Ειδομένη οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν πάλι να βλέπουν μετανάστες να κινούνται, μέσα στη νύχτα, από τα χωράφια και τους δρόμους της περιοχής, ενώ όπως επισημαίνει η πρόεδρος της κοινότητας, Ξανθούλα Σουπλή, «έχουν αυξηθεί οι ροές».

«Πριν λίγη ώρα, είδα περίπου 20 μετανάστες πάνω στη γέφυρα που πηγαίνει Ειδομένη να περπατούν προς εκεί. Όλοι έρχονται στην Ειδομένη με την ελπίδα ότι θα περάσουν τα σύνορα» περιέγραψε.

Η κα Σουπλή αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό από τα τρία περιπολικά που διαθέτει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τα δύο στέλνονται σε άλλες περιοχές προκειμένου οι αστυνομικοί να πραγματοποιούν ελέγχους για την πανδημία και απομένει ένα περιπολικό για τις περιπολίες και την προστασία των κατοίκων.

«Υπάρχει μια αύξηση μεταναστευτικών ροών και όσο θα καλυτερεύει ο καιρός, σίγουρα θα έχουμε και περισσότερους μετανάστες που θα έρχονται στην περιοχή. Αν υπάρχει αστυνόμευση, τα πράγματα θα είναι καλύτερα» δήλωσε η κα Σουπλή προσθέτοντας ότι έχουν σημειωθεί στην περιοχή κλοπές και διαρρήξεις, αλλά και επεισόδια «με μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών για χρήματα».

Η πρόεδρος εκφράζοντας την ανησυχία των κατοίκων του ακριτικού χωριού επικοινώνησε με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή ζητώντας του και τα τρία περιπολικά της Αστυνομίας να παραμένουν στην Ειδομένη.

«Επικοινώνησα με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή και του ζήτησα να μένουν τα περιπολικά στην Ειδομένη για να υπάρχει αστυνόμευση γιατί με την αύξηση των ροών που έχουμε τώρα θα πρέπει να είναι εδώ τα περιπολικά. Δεν μπορεί να μένει μόνη της η Frontex η οποία δεν πάει πουθενά εάν δεν υπάρχει συνοδεία τουλάχιστον ενός ατόμου από το τμήμα της Ειδομένης» κατέληξε η κα Σουπλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »