H Άγκυρα προχώρησε σε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς το βράδυ της Κυριακής κατά κουρδικών θέσεων σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, σε αντίποινα τις πρόσφατες πολλές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Η επιχείρηση Νύχια του Αετού άρχισε. Τα αεροσκάφη μας πλήττουν σπηλιές, τις κάνουν να καταρρέουν πάνω στα κεφάλια των τρομοκρατών», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Άγκυρα την ίδια στιγμή επιχειρεί στην Λιβύη αλλά και στην Συρία και δε διστάζει να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο.

Οι τουρκικές δυνάμεις ενισχυμένες με άρματα και ΤΟΜΑ και οι πολιτοφυλακές των τουρκόφιλων της Τρίπολης είναι έτοιμες να εξαπολύσουν νέα επίθεση για την κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης την στιγμή που η Αίγυπτος υπόσχεται σκληρή απάντηση στο καθεστώς του Σάρατζ για τον βασανισμό Αιγυπτίων πολιτών.

Η επίθεση στην Σύρτη είναι θέμα ωρών, κάτι που πιθανά στάθηκε η αιτία για την ξαφνική ακύρωση της επίσκεψης Σ.Λαβρόφ και Σ.Σοϊγκού στην Άγκυρα.

Κι όμως δεν διστάζει η Τουρκία να προχωρήσει σε επιθετική ενέργεια και στο Βόρειο Ιράκ, θεωρώντας πως είναι μέσα στις δυνατότητές της να επιχειρεί ταυτοχρόνως ακόμα και σε τρία μέτωπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »