Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να παρέχει εμβόλιο και ιατρικό εξοπλιασμό στη Βόρεια Κορέα ώστε να πολεμήσει κατά του κορωνοϊού, εάν η Πιονγκγιάνγκ έχει τέτοια ανάγκη.

«Δεν έχουμε καταγράψει περιπτώσεις που θα οδηγούσαν σε έξαρση της μόλυνσης του κορωνοϊού εντός της Βόρειας Κορέας. Πάνω από μία φορά, σε επαφές μέσω της πρεσβείας μας με τον εκπρόσωπο της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, μιλήσαμε για την ετοιμότητά μας να παρέχουμε βοήθεια εάν χρειαστεί. Αυτό καλύπτει, σίγουρα, το εμβόλιο, ιατρικό εξοπλισμό, εάν τα χρειάζονται» τόνισε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον ομόλογό του από το Λάος.

Συνεχίζοντας, ο Λαβρόφ ενημέρωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι σε επαφές με τους ηγέτες της Κεντρικής Ασίας σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

«Παρακολουθούμε στενά αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν, όπου η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου της βιαστικής αποχώρησης αμερικανικών και άλλων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ» σημείωσε.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Προέδρους του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν, είναι σε επαφή και με άλλους ηγέτες της Κεντρικής Ασίας» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις συζητήσεις που υπάρχουν με το Λάος για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Το Λάος εξέδωσε τα απαραίτητα έγγραφα για τη χρήση του Sputnik V φέτος τον Μάρτιο, τώρα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, με τους συνεργάτες από το Λάος, ολοκληρώνουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την παροχή του εμβολίου στη χώρα» επεσήμανε και σημείωσε πως πλην της εμπορικής συμφωνίας, υπάρχει συζήτηση και για ανθρωπιστική αποστολή εμβολίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »