Τουρκική στρατιωτική ελίτ ελέγχει τον Ερντογάν επιζητά σύγκρουση με την Ελλάδα
Μαθήματα ιστορίας μαζί με τρομακτικά σενάρια προκαλεί στην στρατιωτική ελίτ που ελέγχει τον Ερντογάν, την οποία αποκαλύπτουμε, η ελληνογαλλική στρατιωτική συμμαχία προκαλώντας μεγάλη ανησυχία ειδικά στο τουρκικό γενικό επιτελείο.
Ο λόγος είναι απλός και αφορά την υπενθύμιση στους Τούρκους της “μαύρης” για αυτούς περιόδου κατά την οποία διαλύθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία με την αμυντική συμμαχία Γάλλων, Άγγλων, και Ελλήνων μεταξύ άλλων και η μεγάλη ομοιότητα της με το σήμερα.
“Οι Τούρκοι έχουν τρομερή ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε ελληνο-γαλλική συμμαχία. Την περίοδο 1919- 1922, μια τέτοια συμμαχία μπόρεσε να αναλάβει τον έλεγχο μεγάλων περιοχών της Τουρκίας και να φτάσει ακόμη και στις πύλες της Άγκυρας, ωθώντας τον Τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ να ξεκινήσει πόλεμο, κινητοποιώντας το σύνολο του τουρκικού πληθυσμού.
Το 1922, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης που οδήγησε στο κάψιμο μεγάλων τμημάτων των χριστιανικών γειτονιών στην πόλη της Σμύρνης, μαζί με την πρόκληση σφαγών και πογκρόμ κατά χιλιάδων ανθρώπων”, γράφει μεγάλο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο ερχομός της Γαλλίας στην Α. Μεσόγειο μετά από 100 χρόνια είναι σημαδιακός όμως σε σχέση με τις εξελίξεις που θα έχουμε στο θέμα της δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν, για το οποίο έχουν φουντώσει οι φήμες εδώ και κάποιο διάστημα, σίγουρα όχι τυχαία.
Η παρουσία της Γαλλίας θα ωθήσει και άλλες χώρες, όπως τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία να έρθουν προς την ανατολική πλευρά της Μεσογείου αφού διακυβεύονται πλέον τεράστια γεωστρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα και η Τουρκία σύντομα θα βρεθεί περικυκλωμένη και χρεωμένη.
Μυστική στρατιωτική ομάδα ελέγχει τον Τούρκο πρόεδρο επιζητώντας αναμέτρηση με Ελλάδα
Το ίδιο αραβικό πρακτορείο όμως έχοντας τις δικές του πληροφορίες μας αποκαλύπτει ότι η πρόσφατη πτήση του Τούρκου ΥΠΑΜ Χουλούσι Ακάρ με μαχητικό αεροσκάφος F-16 πάνω από τη χερσόνησο της Καλλίπολης, αποτελούσε ένα “μήνυμα” στην δύση, την Ελλάδα αλλά και στην Γαλλία.
“Επρόκειτο ουσιαστικά για μια επίδειξη δύναμης του Ακάρ, που ενισχύει το επιχείρημα (σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ) της ύπαρξης μυστικής ομάδας σκληροπυρηνικών ισλαμιστών στρατιωτικών στην Τουρκία, οι οποίοι είναι αυτοί που “κατευθύνουν” πραγματικά τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περισσότερο από ό,τι τους κατευθύνει αυτός, ειδικά επειδή οι κοσμικοί στρατιωτικοί απομακρύνθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στο αποτυχημένο (και υποκινούμενοι από την δύση σύμφωνα με τους Τούρκους) πραξικόπημα του 2016”, τονίζει το ΜΜΕ.
«Ο Ερντογάν είναι απλώς μέρος μιας συμμαχίας από “σκληρούς” απόστρατους ισλαμιστές και αντι-δυτικούς Τούρκους στρατιωτικούς . Πρόκειται για τους ίδιους αξιωματικούς που υπερασπίστηκαν τις επεκτατικές πολιτικές τς Άγκυρας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και σε άλλες θάλασσες και προώθησαν την ναυτική συμφωνία με τη Λιβύη”, δήλωσε ο Τούρκος πολιτικός συγγραφέας Ιλχάν Τανίρ.
Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, οι Ναύαρχοι Τ.Γιατσί, Γκιουρντενίζ, και ο στρατηγός Κουρτουνούζ με άρθρα τους και παρεμβάσεις στο τύπο φέρονται να ασκούν μια ειδική πολιτική, την οποία μετά από λίγο υιοθετεί ως εκ θαύματος και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.
“Μιλάμε για μια σχέση που είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς ο Ερντογάν λαμβάνει έγκριση για τις πολιτικές του στη Λιβύη και οι απόστρατοι ανώτατοι στρατιωτικοί επηρεάζουν άλλες καταστάσεις μέσα στην χώρα”, δηλώνει ο ίδιος ο Τούρκος συγγραφέας .
Ο Henri J. Barkey, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Lehigh των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένει ότι η αντιπαράθεση στη Μεσόγειο Θάλασσα θα κλιμακωθεί εάν οι Τούρκοι, που έχουν σημαντικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, παραμείνουν προσκολλημένοι στις φιλοδοξίες τους σχετικά με τον πλούτο των την ανατολική Μεσόγειο.
Ο Barkey, ο οποίος υπηρετεί ως ανώτερος ερευνητής για τα ζητήματα στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, δεν απέκλεισε ότι ο παραβατικός λόγος του Ερντογάν στοχεύει στο να ωθήσει και άλλα μέρη της Μεσογείου να συμπεριλάβουν την Τουρκία στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων της περιοχής , κάτι που είναι μάλλον απίθανο να συμβεί δεδομένου ότι το διεθνές δίκαιο είναι με την πλευρά της Ελλάδας.
Την Πέμπτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε ότι οι επτά μεσογειακές χώρες επιθυμούν «διάλογο με καλή πίστη» με την Τουρκία, η οποία ασκεί μια επεκτατική πολιτική στη Μεσόγειο.
Ξένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι το επίκεντρο της κρίσης από την Τουρκία έχει πλέον μεταφερθεί από τη Λιβύη στη θαλάσσια ζώνη ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Λιβύη ήταν απλώς μια απλή “παράσταση” για την Τουρκία.