Προκλητικά τουρκικά σενάρια κατά ελληνικών νησιών από Τούρκο σύμβουλο του καθεστώτος
Ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας η κατάσταση είναι πραγματικά έκρυθμη και το καθεστώς Ερντογάν μοιράζει δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια στο λαό για να εξευμενίσει την πείνα του, Τούρκος σύμβουλος δημοσιεύει προκλητικά “σενάρια” κατά των ελληνικών νησιών.
Ο Τούρκος ειδικός Turan Oguz, αμυντικός αναλυτής και στρατιωτικός σύμβουλος του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος προειδοποιεί την Αθήνα, με σενάρια κατάληψης ελληνικών νησιών από την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Μαγνησία της Μικράς Ασίας, με αφορμή πρόσφατη άσκηση.
Στη ανάρτηση που έγινε στο Twitter, του τουρκικού υπουργείου άμυνας, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις: «Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για το αποβατικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων ANATOLIA.
Στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προετοιμασιών της διοίκησης αμφίβιων μέσων, πλοία, ελικόπτερα και άλαλ μέσα των χερσαίων δυνάμεων πραγματοποίησαν κοινές εκπαιδεύσεις”.
🇹🇷🇬🇷 Amfibi hücum timlerimiz yoğun eğitimlerine devam ediyor.
Yayınlanan fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere bu seferki senaryo muhtemelen Yunan savaş gemileri ile müteakiben Yunan adalarına çıkarma ve ele geçirme. pic.twitter.com/5PjKT9KNCL
— Turan Oguz (@TyrannosurusRex) April 17, 2021
“Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, το σενάριο αυτή τη φορά είναι πιθανώς μια επακόλουθη απόβαση και κατάληψη ελληνικών νησιών και ελληνικών πολεμικών πλοίων ( από πεζοναύτες και την δύναμη SAT-SAS)” αναφέρει ο ίδιος.
Σαφώς και εκ πρώτης όψεως η ανάγνωση της ανάρτησης μυρίζει προπαγάνδα, μόνο που σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες και τουρκικά αποκαλυφθέντα σχέδια, οι Τούρκοι προετοιμάζονται εδώ και χρόνια στο Αιγαίο, ακριβώς για τέτοιου τύπου σενάρια.
Η ετήσια άσκηση “Έφεσος” και γενικά όλες οι ασκήσεις των τουρκικών μονάδων πεζοναυτών και υποβρυχίων καταστροφών, ακολουθούν πιστά το σενάριο κατάληψης ελληνικών μικρονήσων, και βραχονησίδων σχεδόν πάντα.
Η ανάρτηση του Τούρκου συμβούλου αφορά νέα πιθανή παραλλαγή του περιβόητου τουρκικού σχεδίου ”Suga.”
Το αρχικό σχέδιο, όριζε την δημιουργία σκόπιμου προβλήματος μέσω στρατιωτικών ασκήσεων που θα πραγματοποιούνταν στο Αιγαίο Πέλαγος και θα έφερνε την Τουρκία σε σύγκρουση με την χώρα μας.
Το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο απαριθμούσε τρεις υποενότητες – το προπαρασκευαστικό στάδιο, το στάδιο διαμόρφωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος και ένα τελικό στάδιο δράσης, με στόχο τη δημιουργία μικρών συγκρούσεων προκειμένου να κλιμακωθεί σταδιακά η ένταση, για να αναγκάσει την τουρκική κυβέρνηση να κηρύξει περιορισμένη στρατιωτική κινητοποίηση σε ορισμένα τμήματα της Τουρκίας, κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της περιοχής του Μαρμαρά συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης.
Την ίδια στιγμή στην Τουρκία, ο Ερντογάν αντιμετωπίζει ένα αυξανόμενο κύμα δυσαρέσκειας και σφοδρών αντιδράσεων, το οποίο αποκρύπτουν έως τώρα τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.
“Τα όρια της εξουσίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν γίνει θέμα στην τουρκική πολιτική”, δηλώνει η Δρ Cohen Yanarocak, ειδικός στη σύγχρονη τουρκική πολιτική και εξωτερική πολιτική, στις τουρκο-ισραηλινές στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
Η ίδια τονίζει ότι “ Η απόφαση του Ερντογάν να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, θέτει ερωτήματα σχετικά με την τύχη άλλων διεθνών συνθηκών, όπως η Σύμβαση του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών (1936).
Στην πραγματικότητα, από τότε που ο Ερντογάν δήλωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή του το 2011 να κατασκευάσει ένα «κανάλι της Κωνσταντινούπολης», ως εναλλακτική παράλληλη θαλάσσια διαδρομή προς το Βόσπορο, η συζήτηση σχετικά με τη σύμβαση του Montreux έχει αυξηθεί.
Τούρκοι απόστρατοι ναύαρχοι αποφάσισαν να επωφεληθούν από το θέμα του Montreux για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διείσδυση ισλαμικών θρησκευτικών ομάδων στον τουρκικό στρατό.
Η αναταραχή μεταξύ των αποστράτων αξιωματικών που είναι θαυμαστές της κληρονομιάς του Κεμάλ δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.Η αναφορά της συνθήκης του Μοντρέ αποκάλυψε για άλλη μια φορά μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ του στρατού και της τουρκικής κυβέρνησης.
Η αναφορά υπογραμμίζει τη συνέχιση του παρεμβατικού χαρακτήρα του τουρκικού στρατού στην τουρκική πολιτική.Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτήν τη διαμάχη για το δικό του πολιτικό κέρδος, απεικονίζοντας τον εαυτό του ως θύμα του τουρκικού στρατεύματος σε αστικά θέματα. Ταυτόχρονα, η διαμάχη αποκαλύπτει το βάθος του ισλαμισμού στον τουρκικό στρατό”, καταλήγει η ίδια μεταξύ άλλων.
Όποτε όμως οι Τούρκοι στρατιωτικοί ‘φαγώνονταν” με την τουρκική κυβέρνηση είχαμε πραξικοπήματα ή πολεμικά επεισόδια, τα οποία αναβάθμιζαν την δύναμη του στρατού στην γειτονική χώρα.
Αν οι Τούρκοι προσπαθήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε στα νησιά μας, το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν προ πολύ μεγάλης εκπλήξεως από τους άνδρες των ελληνικών δυνάμεων και τον λαό μας.