Έκανε πάλι υφυπουργό Εξωτερικών την Βικτώρια Νούλαντ του Μ.Ομπάμα που έβριζε την ΕΕ!
Άκρως ανησυχητική είναι η σύνθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκτός του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίκεν που κατηγορούσε δημόσια την Αίγυπτο, επέλεξε αξιωματούχους του Ομπάμα οι οποίοι είχαν ηγετικό ρόλο σε μία σειρά από φιάσκο όπως η «Αραβική Άνοιξη», αλλά και «επιτυχίες» όπως η Ουκρανία, πολιτικές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και την προσφυγοποίηση εκατομμυρίων άλλων.
Σημειώνουμε ότι στην ορκωμοσία του «Μπαϊντενόπουλου», δεν έχουν κληθεί οι ηγέτες των μεγαλύτερων συμμάχων της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο: Οι ηγέτες της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέα β’ υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ (3η υψηλότερη θέση στο Στ.Ντιπάρτμεντ) , η οποία μαζί με τον Τζέφρι Πάιατ (τότε πρέσβη της Ουκρανίας) είχαν εκτεθεί διεθνώς καθώς είχε υποκλαπεί κλήση τους στην οποία σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας!
Μάλιστα η Νούλαντ, τότε είχε δηλώσει στην κλήση «γ@@ω την ΕΕ», παρόλο που ήταν υπεύθυνη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις… Ευρωπαϊκές υποθέσεις, κάτι που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Με λίγα λόγια η νέα υφυπουργός των ΗΠΑ θεώρησε σωστό να έχει μία άκρως απόρρητη συνομιλία (στην οποία σχεδίαζε ανατροπή ξένης κυβέρνησης & έβριζε τους συμμάχους) από το… κινητό της τηλέφωνο, η οποία διέρρευσε, εξέθεσε διεθνώς τις ΗΠΑ και αντί να έχει τελειώσει η πολιτική της καριέρα ο Μπάιντεν της δίνει και… προαγωγή.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα 4 χρόνια της προεδρίας Τραμπ τα πέρασε εμφανιζόμενη σε διάφορα πάνελ και ντοκιμαντέρ όπου… έβριζε τους Ρώσους και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η πρωτοφανής στα διπλωματικά χρονικά συνομιλία Νούλαντ-Πάιατ.
Η α’ υφυπουργός Εξωτερικών θα είναι η Γουέντι Σέρμαν επίσης πολύ σκληρή απέναντι στην Ρωσία και υπέρ της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν.
Σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ με τόσα πολλά στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα δείχνει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για νέα επιθετικές κινήσεις απέναντι στη Ρωσία μετά τα 4 χρόνια ηρεμίας.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το Κίεβο εξοπλίζεται διαρκώς με βασικό του σύμμαχο και προμηθευτή την… Άγκυρα.