Όλο το σχέδιο της ρωσικής αντεπίθεσης στην Ουκρανία και την διάλυσης της χώρας που θα γίνει επαρχία του ρωσικού κράτους σε περίπτωση επίθεσης σε Ντονέτσκ
Λιτός και κατηγορηματικός ήταν ο διάσημος Ρώσος αμυντικός αναλυτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου Konstantin Sivkov, σε περίπτωση ουκρανο-αμερικανικής επίθεσης στις ρωσόφωνες δημοκρατίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει μια ταχεία επιχείρηση προώθησης των δυνάμεων της έως την περιοχή της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία, καταλαμβάνοντας ουκρανικά εδάφη και άλλες περιοχές και διαλύοντας το σημερινό ουκρανικό κράτος.
“Σε περίπτωση που ο ουκρανικός στρατός επιτεθεί στις δημοκρατίες του Donbass, η Ρωσία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση για να εξαναγκάσει το Κίεβο να ικετέψει για ειρήνη, η οποία θα διαρκέσει το πολύ ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί με την παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με την Υπερδνειστερία”, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός, και αντιπρόεδρος της ρωσικής Ακαδημίας άμυνας της Μόσχας.

 

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Konstantin Sivkov έκανε την δήλωση στο κανάλι Sputnik, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο Κίεβο και στο Βερολίνο για το πραγματικό ενδεχόμενο επανάληψης των εχθροπραξιών στην Α.Ουκρανία.
“Ας μιλήσουμε για το τι θα συμβεί μετά από μια ουκρανική και επίθεση στο έδαφος των ρωσόφωνων δημοκρατιών (DPR και LPR).

Αν γίνει αυτό που προετοιμάζεται θα δημιουργηθεί τεράστιο πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις και σε ορισμένες κατευθύνσεις, αφού η όλη πολεμική σύγκρουση θα ξεπεράσει την περιοχή των Ρωσόφωνων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, με εξουδετέρωση των φασιστικών ταγμάτων των Ουκρανών, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις θα προελάσουν πολύ μακρύτερα από ότι αναμένει το Κίεβο φτάνοντας στα σύνορα της Υπερδνειστερίας.

Οι ουκρανικές μονάδες της παραμεθορίου, οι οποίες τώρα απειλούν τους ρωσόφωνους αντάρτες, θα εξαϋλωθούν πολύ γρήγορα (αυτό μεταφράζεται στο ότι το πυραυλοφόρο πυροβολικό της Ρωσίας έχει πάρει τα μέτρα των Ουκρανών για να τους εξουδετερώσει μέσα σε λίγες μόνο ώρες).

Μετά από αυτό στην συνέχεια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, προελαύνοντας μαζί με την ρωσόφωνη πολιτοφυλακή των Λαϊκών Δημοκρατιών Λούγκανσκ και Ντόνετσκ, θα κινηθούν βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας.

 

Καθώς θα προχωρούν, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα σπεύσουν προς το μέρος τους, και τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χιλιάδες Ουκρανοί να αρχίσουν να περνούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και να εντάσσονται στις τάξεις τους.

Μαζί με τον στρατό μας θα προχωρούν συνεχώς και κάπου στο τέλος της τέταρτης ή πέμπτης ημέρας, θα γίνει σαφές στο Κίεβο, ότι δεν υπάρχει προοπτική διατήρησης της σημερινής εξουσίας, προκαλώντας πανικό στην τωρινή ουκρανική κυβέρνηση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ολόκληρο το σύστημα εξουσίας του Κιέβου θα καταρρεύσει. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, σχηματισμοί και μονάδες που θα έχουν μείνει χωρίς στρατηγικό έλεγχο, σε ένα διαλυμένο κράτος, θα αρχίσουν να κινούνται μαζικά στη Ρωσία ή να διασκορπίζονται.

Όλες οι μεμονωμένες ορδές Ουκρανών στρατιωτών που θα επιχειρήσουν αντίσταση κατά των ρωσικών δυνάμεων θα κατασταλούν πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια, η Ρωσία θα φτάσει στα σύνορα της Υπερδνειστερίας. Ο συνολικός χρόνος αυτής της επέμβασης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, μπορεί να είναι από μία εβδομάδα έως ενάμιση, δύο εβδομάδες, ή το πολύ μήνα.
Δεν υπάρχουν προοπτικές λοιπόν επιβίωσης της σημερινής κυβέρνησης του Κιέβου, επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, με εξαίρεση έναν αριθμό καλοθρεμμένων στρατηγών και ανώτερων αξιωματικών, δεν θα πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας και εναντίον του λαού τους», είπε ο Σίβκοφ.

Οι δηλώσεις του Ρώσοι ειδικού που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην χώρα του και στον κόσμο, αποτελούν σαφή προειδοποίηση στην δύση, για το τι είδους πολεμική “ταινία” θα μπορούσε να παιχθεί προσεχώς, σε περίπτωση ενεργοποιήσεως του μετώπου της Α.Ουκρανίας.

Η Μόσχα έχει πολεμικό σχέδιο που θα λήξει με την εκδίωξη της σημερινής ουκρανικής κυβερνήσεως, αφού η χώρα αυτή θεωρείται η “αυλή” της Ρωσίας, στην οποία δεν επιτρέπεται η παρουσία δυτικών δυνάμεων σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, που έχει δώσει το “πράσινο φως” για όλα αυτά που δήλωσε ο Σίφκωφ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »