Υπέγραψε 17 διατάγματα
ΟΤζο Μπάιντεν ξεκίνησε να ασκεί τα καθήκοντά του από το πρώτο λεπτό που πάτησε το πόδι του στον Λευκό Οίκο. Τα 17 διατάγματα που υπέγραψε από την πρώτη κιόλας ημέρα στον προεδρικό θώκο.

«Δεν υπάρχει άλλη στιγμή, πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα» φέρεται να είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου από τη δερμάτινη πολυθρόνα του Οβάλ Γραφείου.
«Θα ξεκινήσω με το να πραγματοποιήσω υποσχέσεις που έκανα στον αμερικανικό λαό» είπε. Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κατέφθασε συνοδευόμενος από την οικογένειά του στον Λευκό Οίκο.

Φορώντας τη μάσκα του, με το ντοσιέ και τις σημειώσεις μπροστά του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κάθισε στη δερμάτινη πολυθρόνα, ενώ πλάι του φαίνεται μια στοίβα φάκελοι από τις νέες του υποχρεώσεις.

 

Τα 17 διατάγματα του Τζο Μπάιντεν

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζο Μπάιντεν είχε έτοιμα και υπέγραψε 17 διατάγματα, πολλά από τα οποία αναιρούν πολιτικές τις οποίες υπερασπίστηκε μανιωδώς ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρώτη απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ ήταν να καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε όλους τους ομοσπονδιακούς χώρους.

Μπορεί η κεντρική διοίκηση να μην μπορεί να επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολιτειακό ή τοπικό επίπεδο, όμως με την πρώτη απόφαση Μπάιντεν, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της σε ομοσπονδιακά κτίρια.

Ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις του Τζο Μπάιντεν είναι η ακύρωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την οποία είχε διατάξει ο προκάτοχός του εν μέσω πανδημίας. Στο ίδιο πλαίσιο και με το βλέμμα στραμμένο στην πανδημία, ο Τζο Μπάιντεν καθορίζει νέα επίσημη αρχή ρύθμισης προκειμένου να ελέγχει την διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, επεκτείνει το μορατόριουμ εξώσεων εν μέσω κρίσης της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακαλεί την απόφαση Τραμπ για τη Συμφωνία του Παρισιού

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υπέγραψε επίσης, όπως αναμενόταν, εκτελεστικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αναιρώντας μια από τις πιο εμβληματικές ενέργειες του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, ανάμεσα στα διατάγματα του Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνεται και η αναίρεση της απόφασης Τραμπ να θέσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μια σειρά πολιτών προερχόμενων από μουσουλμανικές χώρες. Άλλο ένα από τη δέσμη των συνολικά 17 διαταγμάτων ανακαλεί την άδεια για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »