Ο Κ.Μητσοτάκης θα στηριχθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να το περάσει από την Βουλή – Πόσοι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν τους ομοφυλόφιλους

Το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια διχάζει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, 53 βουλευτές λένε –προς το παρόν– «όχι» επί της αρχής στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ, 63 βουλευτές πειθαρχούν στο Μαξίμου και στηρίζουν τους ομοφυλόφιλους και 42 βρίσκονται υπό σκέψη, δηλώνοντας «ίσως», αλλά θεωρείται ότι θα το ψηφίσουν.

Ενόσω παραμένουν οι αντιδράσεις στο «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε τροχιοδεικτική βολή κατά του νομοσχεδίου, μιλώντας από τη Μεσσηνία.

Παράλληλα, ήταν δηκτικός στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δυνατότητας αποχής Υπουργών και βουλευτών που διαφωνούν με το επικείμενο νομοσχέδιο.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία, η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας», τόνισε. Τέλος, διερωτήθηκε: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους Υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »