Η τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Τον προβληματισμό του και παράλληλα την αγωνία του για την ενδεχόμενη συγκέντρωση των περιφερειακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, εξέφρασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα δια τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρ.Μπούρα και δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας όπου λειτουργούν σήμερα τμήματα. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης αναφερόταν στη σχέση του Πανεπιστημίου της Πάτρας με την τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε πως το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που έχει όλες τις δυνατότητες να καταστεί το μεγαλύτερο περιφερειακό Πανεπιστήμιο στην χώρα. Με κέντρο την Πάτρα, συνολικά η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν τόπο τεράστιων δυνατοτήτων, με μοναδικούς ιστορικούς χώρους, παγκόσμιας εμβέλειας και πολλαπλές πλουτοπαραγωγικές πηγές. «Αυτόν τον μεγάλο θησαυρό πρέπει να αξιοποιήσει το Πανεπιστήμιο και για να συμβεί αυτό, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης. Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρύτανης κ. Μπούρας υπογράμμισε: «Είμαστε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρά τον τίτλο μας ως Πανεπιστήμιο Πατρών».
Από πλευράς του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μετέφερε το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παραμονή και ενίσχυση του τμήματος με έδρα το Αίγιο, αίτημα που είναι εκπεφρασμένο με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και που τέθηκε επί τάπητος και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, με τη συμμετοχή βουλευτών της Αχαΐας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη για τη λήψη απόφασης για την έκφραση στήριξης των αιτημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών προς την Πολιτεία αλλά και τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας ενός ευέλικτου οργάνου που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου η «Συμμαχία για το Πανεπιστήμιο» να λάβει οργανωμένη μορφή. Στόχος αυτού του οργάνου θα είναι η παρακολούθηση των ζητημάτων που ανακύπτουν και ο απευθείας διάλογος, με σκοπό την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για την εξακτινωμένη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και την στρατηγική περαιτέρω βελτίωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.