«Μύλος» με το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής, τουρκικής ιδιοκτησίας, BioNTech, καθώς ο Αμερικανός επιδημιολόγος και θεσμοθετημένος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι, έθεσε θέμα «κατά πόσον είναι ασφαλές το συγκεκριμένου εμβόλιο» με αφορμή την έγκρισή του από την βρετανικές αρχές και την εξπρές έναρξη εμβολιασμών στην Γηραιά Αλβιώνα την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η ασφάλεια προέχει της ταχύτητας στην έγκριση» υποστήριξε θέτοντας ερώτημα ως προς την ασφάλεια. «Πήραν τα δεδομένα από τη Pfizer και αντί να τα εξετάσουν προσεκτικά, είπαν ”εντάξει ας εγκρίνουμε το εμβόλιο”. Το Ηνωμένο Βασίλειο έτρεξε στη γωνία του μαραθωνίου και μπήκε στο τελευταίο μίλι. Πραγματικά βιάστηκαν με αυτήν την έγκριση», συμπλήρωσε.»

Διότι αν είναι ασφαλές τότε γιατί θέτει τέτοιο θέμα, καθώς στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται ο αμερικανικός οργανισμός FDA να δώσει έγκριση για την ασφάλεια του εμβολίου;

Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είναι ασφαλές γιατί δεν το λένε ευθέως; Σε δέκα ημέρες θα το ανακαλύψουν;

Θέμα της ασφάλειας του εμβολίου τPfizer/BioNTech έθεσε και η Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου: «Προέχει να διερευνήσουμε κατά πόσον είναι ασφαλές» είπε απαντώντας και σε αιτιάσεις τύπου Μόσιαλου που θέτουν ερωτήματα «Γιατί η ΕΕ καθυστερεί στην έγκριση του εμβολίου»;
Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 27η Δεκεμβρίου,

Ολα αυτά ξεκίνησαν από την δήλωση του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ότι «Το Brexit συνέβαλε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην ταχεία λήψη απόφασης για την κυκλοφορία του εμβολίου, αφού ακόμα θα περιμέναμε την ΕΕ να αποφασίσει» κάτι που εξόργισε το Βερολίνο που απάντησε σαφώς ενοχλημένη με τη φράση: «Το θέμα δεν είναι να είσαι πρώτος».

Τότε ποιο είναι το θέμα; Είναι ασφαλές το αμερικανο-τουρκογερμανικό εμβόλιο; Ναι ή όχι;

Η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για τα εμβόλια, η EMA γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα αποφασίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου για το εμβόλιο της Moderna.

 

Απαντώντας στις επιφυλάξεις για το «βιαστικό» της απόφασης του Λονδίνου να εγκρίνει το εμβόλιο, η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας (MHRA) διαβεβαίωσε ότι αξιολόγησε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech βάσει των διεθνών προτύπων και εντός των διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου. «Ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκε η MHRA είναι ισοδύναμος με όλα τα διεθνή πρότυπα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »