Η ανησυχία μου είναι δεδομένη, και μεγαλώνει εξ αιτίας της ασταθούς και όχι στιβαρής στάσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε μία κυβέρνηση δίχως σταθερή στρατηγική». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε σταθερή γραμμή στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενώ επισήμανε ότι η δήλωση Γεραπετρίτη για τα έξι μίλια συνιστά απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Είπε ότι οι κυρώσεις είναι ένα όπλο αλλά η Τουρκία ξέρει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί και αυτό είναι ότι χειρότερο.
Συνεχίζοντας την κριτική είπε ότι «το Αιγαίο έγινε σουρωτήρι από τις παραβιάσεις, ενώ η στρατηγική συμφωνία με την Γαλλία δεν προχώρησε». Αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά λέγοντας ότι χρησιμοποιούνται σαν μέσο κατευνασμού των συμμάχων και πρόσθεσε: «Τα Ραφάλ δεν είναι αυτά που έχουμε ανάγκη και τώρα συζητάμε με τις ΗΠΑ για φρεγάτες ενώ δεν είναι αυτές οι ανάγκες μας». Σημείωσε πάντως ότι από θέση αρχής είναι υπέρ του διαλόγου και της παραπομπής στη Χάγη της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας». Για την δική του εξωτερική πολιτική είπε:
«Η χώρα αναβάθμισε την γεωπολιτική της θέση στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε πίσω της την θετική Συμφωνία των Πρεσπών που κάποιοι τότε πολέμησαν για πολιτικούς λόγους. Αν δεν υπήρχε η Συμφωνία η Τουρκία θα ήταν και στα βόρεια σύνορά μας όπως είναι στα νότια με το τουρκολιβυκό σύμφωνο». Αναφέρθηκε στα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια λέγοντας: «Περιμένω οι 158 βουλευτές της ΝΔ να ζητήσουν συγγνώμη, τώρα που θα σηκώσουν το χέρι τους και θα ψηφίσουν τα μνημόνια που απορρέουν από αυτή την Συμφωνία».
Καταρχήν έχει θράσος ο κ. Τσίπρας να μιλάει για τα ελληνοτουρκικά, όταν επί διακυβέρνησής του η εξωτερική του πολιτική ήταν το απόλυτο τίποτα. Επίσης, όχι μόνο οι Τούρκοι προκαλούσαν, αλλά είχαν κάνει ”σουρωτήρι” το Αιγαίο και τον Έβρο με τους μετανάστες.
Στο θέμα της Λιβύης, φέρει ευθύνη, καθώς υπήρχε κινητικότητα και υπόγειες διεργασίες από την εποχή που κυβερνούσε. Για το σκοπιανό έχει ακόμα το θράσος να το υπερασπίζεται! Τέλος, τι έχει να προτείνει ο κ. Τσίπρας; Θέλει άλλα μαχητικά, η επιθυμεί χωρίς νέες ενισχύσεις την ελληνική ΠΑ.
Το μόνο σημείο που του δίνουμε θετικό πρόσημο, είναι η συμφωνία με την Γαλλία, η λεγόμενη ρήτρα αμυντικής συνδρομής, η οποία δυστυχώς δεν προχώρησε.