«Πάταξαν» πάλι το έγκλημα οι κυβερνητικές δυνάμεις – Κατασχέθηκαν ένα μπουκάλι τζιν, ένα βότκα και ένα κουτάκι σόδα
Όχι, δεν βρισκόμαστε στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1920 και του 1930, αλλά στην Ελλάδα του 2020 και η ποτοαπαγόρευση είναι πλέον νόμος του κράτους, καθώς το αλκοόλ κρίθηκε υπαίτιο για την έμμεση μετάδοση του κορωνοϊού!
Συγκεκριμένα χθες λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ επικράτησε ένταση έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ αστυνομικών και νεαρών. Όπως αναφέρουν οι πηγές οι νεαροί είχαν οργανώσει πάρτι στο ΑΠΘ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στο πανεπιστήμιο και κατάσχεσαν τσάντες με ποτά, μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ και στην σχετική δημοσίευση της κατασχέθηκαν να μπουκάλι τζιν, ένα βότκα και ένα κουτάκι σόδα.
Η ΕΛ.ΑΣ μάλιστα επισημαίνει πως τα ποτά δεν άνηκαν σε φοιτητές, αλλά σε άλλους νεαρούς που είχαν πάει για το πάρτι στο ΑΠΘ.
Η επιχείρηση εξόργισε αρκετούς νεαρούς οι οποίοι ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από το ΑΠΘ με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Τελικά οι δυνάμεις ασφαλείας αποχώρησαν από τον περιβάλλοντα χώρο.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις.
«Aνέκδοτα» Μ.Χρυσοχοΐδη: «Είμαστε ασφαλής χώρα γιατί δεν γίνονται πια πορείες και καταλήψεις»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε ξανά πως η Ελλάδας είναι μία «ασφαλής χώρα» διότι δεν γίνονται πλέον επεισόδια στις πορείες, κάτι για το οποίο βέβαια εκφράζουμε τον σκεπτικισμό μας, καθώς δεν έγιναν αρκετές πορείες τον τελευταίο χρόνο λόγω απαγόρευσης.
Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάρτιση ειδικού σχεδίου από την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με δημιουργία καινούργιων αστυνομικών υπηρεσιών και ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και στην Αττική.
Επίσης, ο υπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη ημερίδας με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια», που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έκανε λόγο για εμφανή μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, τόνισε ιδιαίτερα τη διαχείριση των συναθροίσεων και την εφαρμογή του νόμου από πλευράς αστυνομίας, καθώς και τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις επιχειρήσεις σε πάρκα και πλατείες.
«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Η κατάσταση στην Αθήνα άλλαξε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τουρισμό», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:
«Τα στατιστικά στοιχεία είναι εμφανή όσον αφορά στη μείωση της εγκληματικότητας και στην ασφάλεια της χώρας. Μπορεί να δει κανείς την πραγματικότητα μέσα στις πόλεις μας. Με ποιον τρόπο εφαρμόζουμε τον νόμο για τις συναθροίσεις. Προστατεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης αλλά ταυτόχρονα δεν διαταράσσεται δυσανάλογα η κοινωνική και η οικονομική ζωή».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι πλέον «μόλις στο 2,25% των συγκεντρώσεων έχουμε επεισόδια» για να προσθέσει:
«Το τονίζω αυτό γιατί παλιότερα διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες και ιστοσελίδες είχαν αναδείξει τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις ως ένα ζήτημα που έπρεπε να προσέχουν οι επισκέπτες στην Αθήνα. Αυτό πια έχει αλλάξει. Έχουμε εκκενώσεις καταλήψεων, δώσαμε γειτονιές πίσω στους πολίτες, βγάλαμε τα ναρκωτικά από τα πάρκα και τις πλατείες… Είναι κρίσιμο ο τουρίστας επισκέπτης να νιώθει ασφαλής, να μπορεί να κάνει τη βόλτα του χωρίς να ανησυχεί πως θα πέσει πάνω σε επεισόδια με μολότοφ και κάδους που καίγονται».
Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουρισμού της την ασφάλεια» και σημείωσε:
«Αυτό ήταν εμφανές και από την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τα ειδικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα ασφαλή προορισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν εφησυχάζουμε. Ο κόσμος, με σταθερά βήματα, επιστρέφει σε μία κανονικότητα που ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πώς θα μοιάζει».
Για την ασφάλεια και την αστυνόμευση κατά την τουριστική περίοδο, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι το υπουργείο και η ΕΛΑΣ έχουν ετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει ενισχυμένη παρουσία αστυνομικού προσωπικού αλλά και τεχνολογικών μέσων σε προορισμούς υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως είναι η Μύκονος, αλλά η Αττική.
Στα «κάγκελα» αστυνομικοί: «Γίναμε σεκιούριτι παν/μίων»
Σύμφωνα με τον Χρήστο Συμεωνίδη, αντ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημειώνει ότι «η αστυνομία έχει καταντήσει σεκιούριτι του ΑΠΘ».
«Έχουμε κουραστεί να το λέμε, οι πρώτοι που πρέπει να αναλάβουν ευθύνες είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα ασχοληθούμε».
Ο κ. Συμεωνίδης τονίζει ότι η αστυνομία «δεν είναι για να κυκλοφορεί γύρω από το ΑΠΘ. Καλούμαστε να καλύψουμε τις αδυναμίες άλλων θεσμικών φορέων», κατέληξε ο κ. Συμεωνίδης.