Απειλούν ελληνικά νησιά οι Τούρκοι! “Στην πυρά” η συμφωνία των Παρισίων λόγω των αμερικανικών στρατευμάτων-Ποια είναι η αλήθεια
Τούρκοι διατείνονται: Η ανάπτυξη βαρέων όπλων από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτά τα νησιά αντίκειται στη Συμφωνία των Παρισίων, αφού την ακυρώνει και την “καταστρέφει” εντελώς
Μέσα στον παραλογισμό της τουρκικής νεο-οθωμανικής φιλοσοφίας που διακατέχει σήμερα πολλούς Τούρκους, η Ελλάδα θεωρείται ως η χώρα στόχος για την υλοποποίηση του τουρκικού ονείρου περί “Μεγάλης Τουρκίας”, μόνο που όλα έχουν γυρίσει ανάποδα για το σημερινό στυγνό καθεστώς Ερντογάν και αυτό ίσως φέρει τελικά ραγδαίες εξελίξεις.

Ειδικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί , πρώην στρατιωτικοί στην Τουρκία, συντηρούν και διαπαιδαγωγούν τον λαό τους ότι του ανήκουν πολλά εδάφη της ελληνικής επικράτειας, με στόχο κάποια στιγμή στο μέλλον να τα “κατακτήσουν”, ενώ μετά την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας τρέμουν κυριολεκτικά για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων σε αυτά, περισσότερο από όσο δείχνουν.

 

Ένας από αυτούς με το όνομα Hakkay Ojal σε άρθρο του για την μεγάλη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Sabah», διερωτάται εκ του πονηρού ότι “ 80 εκατομμύρια Τούρκοι θα πολεμήσουν 10 εκατομμύρια Έλληνες αδελφούς και αδελφές; Πολλοί ανησυχούν για τα συμφέροντα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου”, τονίζει ο Ojal.

“Μπορούμε σχεδόν να αγγίξουμε το Καστελόριζο όταν βρισκόμαστε στο Κας, αλλά παίρνουμε πάντα μαζί μας τα διαβατήριά μας όταν κολυμπάμε στις παραλίες του.

Πιθανώς, αν κολυμπήσουμε από το Κας μακρύτερα, η ελληνική ακτοφυλακή μπορεί να μας πιάσει αφού πρόκειται για ελληνική περιοχή.
Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού το 1946. Η Τουρκία θα μπορούσε να αντιταχθεί σε αυτό, θα μπορούσε να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει.

Περίπου 46 νησιά του αρχιπελάγους του Αιγαίου αναγνωρίζονται ως ελληνικό έδαφος και η Τουρκία, ως ειρηνικό και σεβαστό μέλος του ΟΗΕ, θα τα αναγνωρίσει (μετά από διαπραγμάτευση με την Ελλάδα) .

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτά τα νησιά, αφού η Τουρκία εξαπατήθηκε και στερήθηκε το νόμιμο έδαφός της και στη Δυτική Θράκη. SOS, “εξαπάτηση” δεν είναι η σωστή λέξη και ήταν το ατυχές αποτέλεσμα αυτού που οι ψυχολόγοι αποκαλούν “επιβληθείσα αδυναμία”.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοπλίσει τα νησιά που μεταβιβάστηκαν υπό την κυριαρχία της με τη Συμφωνία των Παρισίων: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Σαμοθράκη, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Ρόδος, Σύμη, Τήλος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Ψαρά, Κάσος, Νίσυρος, Λειψοί και Χάλκη.

Σε αυτά τα 20 νησιά, ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε οι «πράκτορες» της (Γάλλοι και Αμερικανοί) μπορούν να αποθηκεύσουν, να εγκαταστήσουν ή να αναπτύξουν όπλα εκτός από τα φορητά όπλα που φέρουν αξιωματούχοι της επιβολής του νόμου.

Δεν μπορούν επίσης να ενισχύσουν την άμυνα αυτών των νησιών. Η ανάπτυξη βαρέων όπλων από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτά τα νησιά αντίκειται στη Συμφωνία των Παρισίων, αφού την ακυρώνει και την “καταστρέφει” εντελώς.

Όταν ακυρωθεί μια διεθνή συμφωνία, τι κάνουν τα άλλα μέρη; Συνεχίζουν να το αποδέχονται υπομονετικά;
Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο πρέπει τώρα να απαντήσουν οι σύμμαχοι και φίλοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, δηλαδή η Ελλάδα, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Εάν δεν απαντήσουν στην ερώτηση τώρα, μπορεί να είναι πολύ αργά για να διατηρηθεί η Συμφωνία του Παρισιού ως έχει”, αναφέρει ο Τούρκος ειδικός μεταξύ άλλων.

Καταρχήν η παράδοση των Δωδεκανήσων έγινε στην συνθήκη των Παρισίων από την Ιταλία στην οποία ανήκαν και η Τουρκία δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται, ενώ η Άγκυρα ερμηνεύει όλες τις συμφωνίες κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα συμφέροντα της ως γνωστόν.

Εκτιμάται επίσης, ότι είναι ίσως πιθανό πιο πολύ παρά ποτέ να έχουμε αυτό ειδικά το διάστημα, κινήσεις ύποπτου χαρακτήρα από την τουρκική πλευρά, ως κίνηση απελπισίας στις μεγάλες συμφωνίες της Ελλάδος με Παρίσι και Ουάσιγκτον.

Το καθεστώς Ερντογάν μέσα στην απελπισία του είναι ικανό να “βάλει φωτιά” σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο αν δεν τον σταματήσει κάποιος, και αυτό γίνεται οφθαλμοφανές κάθε μέρα πλέον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »