«Βράζουν» αντίθετα κατά της Δύσης

Σε νέα εστία αποσταθεροποίησης και πιθανής στρατιωτικής ανάφλεξης εξελίσσεται η δυτική Αφρική ύστερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα και την ανατροπή του προέδρου Mohamed Bazoum, στενού συμμάχου της Δύσης, γεγονός που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων αλλά και απειλών… προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι στρατιωτικοί που κατέλαβαν την εξουσία στον Νίγηρα, αφού προχώρησαν στη σύλληψη αρκετών πολιτικών και υπουργών και αφού αγνόησαν τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και επιστροφής του προέδρου Bazoum, κατηγόρησαν την Γαλλία ότι σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στην χώρα.

Γενικά ολόκληρη η Αφρική «βράζει» κατά της Δύσης!!!

Αντιθέτως έχει βρει έναν ισχυρό σύμμαχο στα μάτια της Ρωσίας!!!

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που θα δείτε στο ΕΛ με Αφρικανούς να αποθεώνουν την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών , Μαρία Ζαχάροβα!!!

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, ένας διπλωμάτης από την Σενεγάλη βρήκε την ευκαιρία, μαζί με άλλους Αφρικανούς, να ευχαριστήσει την Μαρία Ζαχάροβα για όλα όσα κάνει η Ρωσία και περιέγραψε την αγάπη του για τη Ρωσία. “Αγαπώ την Ρωσία, πιστεύω στην Ρωσία. Ξέρω ότι η νίκη θα είναι δική μας”, είπε ο διπλωμάτης.

Δείτε να ευχαριστούν την Ρωσίδα Αξιωματούχο για όσα κάνει η Ρωσία για τους Αφρικανούς και να τονίζουν πως στέκονται στο πλευρό της Μόσχας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »