Ο πρωθυπουργός αγνοεί τα αποτελέσματα των ερευνών που δείχνουν ότι τα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων έχουν την τάση να τους μιμηθούν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, είπε πως… «οι ομοφυλόφιλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι»!
Φαίνεται πως δεν τον απασχολεί μια μακροχρόνια μελέτη του Ινστιτούτου Williams στη Νομική Σχολή του UCLA, που ξεκίνησε το 1986 και διαπίστωσε πως τα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων, είναι λιγότερο πιθανό να εξελιχθούν σε ετεροφυλόφιλους ενήλικες και πολύ πιο πιθανό νιώσουν έλξη για το ίδιο φύλο.
Επί της ουσίας η έρευνα λέει το αυτονόητο, ότι τα παιδιά μιμούνται τους γονείς και τους κηδεμόνες τους.
Το συγκεκριμένο ν/σ λοιπόν θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή τις επόμενες μέρες, με στόχο να ψηφιστεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 12 Φεβρουαρίου.
«Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, της παράδοσης, της εξέλιξης, σέβομαι όλες τις απόψεις.
Ακούστηκαν φωνές που δεν είχαν ακουστεί, όπως των ομόφυλων γονέων, που θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους θα καταλήξει στον άλλο γονέα και όχι σε κάποιο ίδρυμα.
Το νομοσχέδιο δεν μεταβάλλει το πλαίσιο της παρένθετης κύησης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει εργαστήρι πολιτικών.
Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαίωμα σε μερικούς, χωρίς να αφαιρεί δικαίωμα από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού».
Στο ν/σ εκτός από την επέκταση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο, προβλέπεται η διαδικασία για την αναγνώριση γάμων που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό, αλλά και το πώς θα γίνεται η αναγνώριση παιδιών που έχουν αποκτηθεί ή υιοθετηθεί στο εξωτερικό.
Παράλληλα, θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις για όσους εν Ελλάδι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και θελήσουν να το λύσουν, προκειμένου να συνάψουν πολιτικό γάμο.
Εν προκειμένω, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λύσουν το σύμφωνο, να παντρευτούν πολιτικά και ο γάμος θα έχει ημερομηνία έναρξης ισχύος την επομένη αυτής της λύσης του συμφώνου.
Θα υπάρχουν και προσαρμογές στην εργατική νομοθεσία για την επέκταση δικαιωμάτων που υφίστανται για τα ετερόφυλα ζευγάρια και στα ομοφυλόφιλα π.χ. γονικές άδειες.
Το κυβερνητικό νομοσχέδιο υποτίθεται ότι δεν περιέχει δικαίωμα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή που περιλαμβάνει την παρένθετη μητρότητα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί απλούστατα οι ομοφυλόφιλοι θα πηγαίνουν σε χώρες μπορούν να το κάνουν αυτό και θα επιστρέφουν στην Ελλάδα με «έτοιμο» το «παιδί» τους.
Ο Κ.Μητσοτάκης θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο και ότι ρυθμίζεται μια de facto κατάσταση με γνώμονα τα δικαιώματα των παιδιών!
Η άποψη της κυβέρνησης, επίσης, είναι ότι η κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος δεν γίνεται εις βάρος ενός άλλου!
Η ευημερία των πολιτών μιας κοινωνίας δεν μετριέται μόνο με οικονομικούς όρους, σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για περισσότερη ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα ασφάλεια.
«Τι νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας χωρίς να συνοδεύεται από ατομικά δικαιώματα, χωρίς να μπορεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να έχουν ελευθερία;» διερωτήθηκε.
«Η χώρα ανήκει εις τη Δύση, όπως τόνισε και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γι’ αυτό και όραμά μας είναι η Ελλάδα να αποδίδει σημασία στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών», είπε.
Φαίνεται πως τις επιθυμίες κάποιων (όπως δήλωσε ο ίδιος ο στενός συνεργάτης του και πρώην υπουργός Γ.Οικονόμου) κάποιοι άλλοι τις κάνουν δικαιώματα…
Οι χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και φυσικά παραμένει βουλευτής.
«Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της ΝΔ είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία.
Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη ΝΔ».
«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας», υπογράμμισε.