Θύματα της παραπλάνησης που τους έκανε η ρωσική Αεροπορία

Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-76 που μετέφερε 76 άτομα (πλήρωμα και άλλους 65) συνετρίβη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο.

Οι Ρώσοι λένε πως οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες, πλην του πληρώματος ήταν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, δηλαδή 65 άνθρωποι.

Οι Ουκρανοί διέπραξαν ένα έγκλημα πολέμου στην αγωνία τους να παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα καθώς όπως φαίνεται σε όλα τα πολεμικά μέτωπα χάνουν.

Οι Ρώσοι είχαν πληροφορίες πως οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει συστοιχίες  Patriot ή S-300, στην περιοχή και η Μόσχα είχε προειδοποιήσει το Κίεβο να μην επιχειρήσει τέτοιο χτύπημα γιατί ήταν πολύ πιθανό να σκοτωθούν «άμαχοι ή άλλοι» χωρίς να προσδιορίζονται… «οι άλλοι».

Οι Ουκρανοί δεν έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις και το αποτέλεσμα το είδαμε σήμερα.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov δήλωσε ότι ένα απροσδιόριστο «περιστατικό» συνέβη στην περιοχή Κοροτσάνσκι στα βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, και ότι θα επιθεωρήσει το σημείο.

«Υπάρχει έκτακτη ανάγκη στην περιοχή. Μια ομάδα ερευνητών και υπαλλήλων του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών εργάζονται επί του παρόντος στο σημείο.

Έχω επαναπρογραμματίσει τα επαγγελματικά μου σχέδια και έχω αναχωρήσει για την περιοχή», δήλωσε, σύμφωνα με το TASS.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι, ανέφερε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »