Ηλεκτρονικό πόλεμο ευρείας κλίμακας κατά των Τούρκων ξεκίνησε η Μόσχα στη Λιβύη
Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του GNA, Ταξίαρχου Αμπντέλ-Χαντί Νταχ, με την οποία επιβεβαιώνεται η άφιξη έξι ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir στην Σύρτη, έχουμε την εμφάνιση νέων ρωσικών οπλικών συστημάτων, ηλεκτρονικού πολέμου αυτήν την φορά.

Ο φιλότουρκος Λίβυος ταξίαρχος πρόσθεσε επίσης ότι οι δυνάμεις της κυβερνήσεως της Τρίπολης είναι έτοιμες και προετοιμασμένες να προελάσουν προς Σύρτη και Αλ Τζούφρα χωρίς καθυστέρηση, μόλις εκδοθούν οι εντολές από τον Σαράι.

Η Μόσχα όμως που πήρε πλέον “ζεστά” το όλο ζήτημα εκτός από τα Pantsir έχει στείλει και τα τρομερά συστήματα Krasuha-4 στη Λιβύη δια μέσω των ΗΑΕ, τα οποία είναι ικανά να απενεργοποιούν τα τουρκικά drone, αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα αναχαιτίζονται πάνω από τις θέσεις LNA με ρωσικό εξελιγμένο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου προκαλώντας απόγνωση στην τουρκική πλευρά.

Μερικά από αυτά τα συστήματα ευρίσκονται μάλιστα ήδη στο λιβυκό έδαφος αφού εκπρόσωποι του Εθνικού Λιβυκού Στρατού δημοσίευσαν φωτογραφία ρωσικής κατασκευής συστήματος που «θα διαλύσει στην κυριολεξία τα UAV του Ερντογάν».

Στη φωτογραφία που παρουσιάστηκε, και τραβήχτηκε σε έδαφος που ελέγχεται από τον LNA, βλέπουμε ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου “Thunderstorm-S”.

Σύμφωνα με πηγές, τα συστήματα αυτά παραδόθηκαν απευθείας με μεταγωγικά αεροσκάφη από τα ΗΑΕ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, τα ρωσικά συστήματα EW καταδεικνύουν ήδη με επιτυχία τον αγώνα κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων αφού τα πρώτα που έφτασαν “εξουδετέρωσαν” τουλάχιστον 11 τουρκικά drone στο έδαφος της Λιβύης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αποστολή Ρώσων μισθοφόρων μαζί με την αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς και η κατάληψη πετρελαιοπηγής στην Σαχάρα, μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Μόσχα ελέγχει ήδη τα τερματικά πετρελαίου της χώρας.

Ισλαμιστές Τρίπολης για Ντόκο: ”Οι Έλληνες παραδέχονται την ήττα Χαφτάρ!”
Οι Ρώσοι δεν έκαναν το ίδιο λάθος με την Συρία και μπουκάρισαν την κατάλληλη στιγμή για να ελέγξουν ενεργειακά την Ανατολική Λιβύη.

Το μόνο ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το τι θα πράξει η Μόσχα στην επικείμενη επίθεση των Τούρκων στην Σύρτη, αλλά αυτό νομίζουμε ότι θα το λύσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου έτσι και αλλιώς.

Το Krasukha-4 είναι μια κινητή πλατφόρμα συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να εξουδετερώνει εχθρικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones), επίγεια και εναέρια ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τα ραντάρ, τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και τα συστήματα επικοινωνίας και ελέγχου των εχθρικών αεροσκαφών, καθώς και κατευθυνόμενα βλήματα και πυραύλους. Μάλιστα λέγεται ότι το Krasukha-4, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να παρεμποδίζει τα εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα σε αποστάσεις έως και 300χλμ, αλλά και να προκαλεί μόνιμες βλάβες σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Krasukha-4 δεν είναι καν το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που υπάρχει στο οπλοστάσιο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »