Αποκάλυψη που θα συζητηθεί
Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωράει Ρωσικό ΜΜΕ, το οποίο πάντα ”πέφτει” μέσα στις προβλέψεις του για την Λιβύη.

Όπως αναφέρει το topwar.ru, το οποίο επικαλείται πηγές από την Κυβέρνηση της Τρίπολης, ”η Άγκυρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει S-400 στη Λιβύη.”

Προφανώς εάν δούμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλάζουν όλα στη περιοχή, με την δουλειά του Χαφτάρ και του Σίσι να γίνεται δυσκολότερη!

Ταυτόχρονα το Ρωσικό ΜΜΕ δίνει πληροφορίες και για τις ενισχύσεις που στέλνει ο Ερντογάν στη Λιβύη.

”Η Τουρκία συνεχίζει να αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη. Μόνο τον τελευταίο μισό μήνα, η τουρκική ΠΑ πραγματοποίησε 27 πτήσεις προς τη Λιβύη.”

”Αεροσκάφη Airbus A400M μεταφέρουν όπλα και μισθοφόρους στα αεροδρόμια της Λιβύης. Επίσης σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η τουρκική Αεροπορία ολοκλήρωσε την αερομεταφορά των αντιαεροπορικών συστημάτων στην αεροπορική βάση της Al-Wattiya, όπου αντικατέστησε τα αντιαεροπορικά συστήματα MIM-23 «Hawk» που καταστράφηκαν από μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9.

Ο Αιγυπτιακός Στόλος σε απόσταση ”αναπνοής” από τον τουρκικό – Βίντεο
Τα αντιαεροπορικά συστήματα είναι τα σοβιετικά S-125, τα οποία αγόρασε από την Ουκρανία.”

”Ταυτόχρονα η Αίγυπτος συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με Λιβύη. Ήδη εδώ και λίγα 24ωρα διέξαγονται μεγάλες ασκήσεις από το Κάιρο, που σκοπό έχουν να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα.”

”Ο κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας στο έδαφος της Λιβύης πλέον είναι πιθανός”, καταλήγει το άρθρο.

Βέβαια η Αίγυπτος μένει μόνο στα λόγια και όπως θα δείτε σε επόμενο άρθρο του Πενταπόσταγμα, κάνει ένα τεράστο ”δώρο” στον Ερντογάν, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ με την Ελλάδα εξελίσσονται σε ”θρίλερ”.

Εθνικός Στρατός Λιβύης: ”Αναμένουμε τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή”
”Αναμένουμε τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Αχμέντ αλ Μισμάρι, υπογραμμίζοντας ότι οι λιβυκές δυνάμεις (LNA) θα πράξουν ό,τι χρειαστεί για να αποκρούσουν κάθε επίθεση.

”Περιμένουμε την τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή. Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των δυνάμεών μας. Έχουμε στοιχεία ότι η Τουρκία πορεύεται προς την αποφασιστική μάχη, η οποία θα είναι η μάχη της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα”.

Απόβαση Τούρκων στη Λιβύη: Σηκώνει αεροσκάφη από το Ιντσιρλίκ η Τουρκία
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις από την άλλη πλευρά, δηλαδή της φιλοτουρκικής ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ότι αποδέχεται κατάπαυση πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων.

Όπως εξήγησε, οι μόνες στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην παρούσα φάση ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) είναι αμυντικές με στόχο να εμποδιστούν οι κινήσεις των αντιπάλων του και η προώθησή τους προς τις θέσεις του LNA.

”Προχωράμε προς μια ειρηνική λύση και θα κηρύξουμε κατάπαυση πυρός εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί, δηλαδή η δέσμευση του άλλου μέρους σε εκεχειρία και η δέσμευσή του να μην μεταφέρει στη Λιβύη κανέναν τρομοκράτη και να διώξει τους εισβολείς (Τούρκους)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »