Τι αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο
Το αμερικανικό CNN International ανέφερε στο δελτίο του ότι ”οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ (Ελλαδα-Τουρκία) βρίσκονται σε φάση πιθανής ”αντιπαράθεσης” στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή”, προκαλώντας φυσικά τεκτονικές αντιδράσεις.

Το CNN International, δημοσίευσε μια είδηση ​​που εξέφρασε την πιθανότητα για απότομη αύξηση της έντασης στην περιοχή λόγω… τουρκικών κινήσεων.

“Η ένταση στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου ανάμεσα σε συμμάχους του ΝΑΤΟ αυξάνεται και κινείται προς μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση που θα προκαλέσει δίνη στην Α.Μεσόγειο”, αναφέρει το αμερικανικό δελτίο ειδήσεων.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στην διπλωματία των κανονιοφόρων και έχει προκαλέσει τον ερχομό και άλλων χωρών στην περιοχή”

”Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 από το Κέντρο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ (USGS), εκτιμάται ότι 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρίσκονται στην Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Η βρετανική εφημερίδα The Times την ίδια στιγμή γράφει ότι, “η Ελλάδα και η Τουρκία αρκετές φορές στο παρελθόν συγκρούστηκαν για τα δικαιώματα κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τώρα είναι πολύ κοντά σε κάτι πιθανόν χειρότερο”, αναφέρει το CNN.

Όλα τα ΜΜΕ λοιπόν στο εξωτερικό προειδοποιούν για την πιθανότητα μίας σύγκρουσης στη Μεσόγειο. Βέβαια το Αμερικανικό δίκτυο ξέχασε να αναφέρει πως ο Λευκός Οίκος στηρίζει την Τουρκία.

Όπως φαίνεται μόνο οι Γάλλοι είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Οι σημερινές δηλώσεις της Γαλλίδας ΥΠΑΜ, δίνουν το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις τοτ Παρισιού στην περιοχή:

”Η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε χώρο έντασης. Με τους Κύπριους, Έλληνες και Ιταλούς εταίρους μας, ξεκινάμε σήμερα μια στρατιωτική άσκηση με αεροπορικά και θαλάσσια μέσα”, αναφέρει.

”Το μήνυμά μας είναι απλό: προτεραιότητα στον διάλογο, τη συνεργασία και τη διπλωματία, ούτως ώστε η Ανατολική Μεσόγειος να γίνει ένας χώρος σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Προς όφελος όλων, δεν πρέπει να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για προσωπικές φιλοδοξίες”, συνεχίζει η κα. Παρλί.

Αναφέρει επίσης ότι εκ μέρους της Γαλλία θα λάβουν μέρος σε αυτή την ευρωπαϊκή άσκηση τρία αεροσκάφη, φρεγάτα και ελικόπτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »