Σε πανικό το Μ. Μαξίμου
Σε άλλο ”κόσμο” βρίσκεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μάλλουν πήρε στα ”χαλαρά” την απόφαση Ερντογάν. Την στιγμή που η Άγκυρα διαπράττει την μέγιστη ιεροσυλία πάνω στο σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, κάποιοι στην Αθήνα εξακολουθούν να περιμένουν την βοήθεια της ΕΕ!

Μήπως πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούν στο Μ. Μαξίμου; Για ποιά βοήθεια μιλάμε και από ποιούς; Από τις Βρυξέλλες που στηρίζουν την Άγκυρα; Οι δηλώσεις Μπορέλ πριν λίγες ημέρες ήταν ξεκάθαρες: ”Βρείτε τα με την Τουρκία!”

Άρα είτε βρίσκεται σε ”βέρτιγκο” ο Μητσοτάκης, είτε είναι ανίκανος να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Τι αναφέρουν Κυβερνητικοί ”κύκλοι”

Τελειωτικό ”χτύπημα” από ΕΕ σε Ελλάδα: ”Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με Τουρκία”
”Η απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ειλημμένη από την τουρκική πλευρά και «διαβάζεται» από την Αθήνα ως ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο κλιμάκωσης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Επιβεβαιώνει, ωστόσο, αυτό που η κυβέρνηση υποστηρίζει εδώ και καιρό: ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι διμερές, αλλά ευρωπαϊκό κι ότι απέναντι στην Τουρκία βρίσκεται η Ευρώπη.

Ούτως ή άλλως, ο κ. Έρντογαν φαίνεται πως χρησιμοποιεί (και) την Αγιά Σοφιά ως όχημα για τις επιδιώξεις του απέναντι στην Ευρώπη, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να μετατρέψει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για όλα τα ανοιχτά ζητήματα σε «ανατολίτικο παζάρι».

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ήτοι την «εξαγωγή» του ζητήματος από τα σύνορα της Ελλάδας στην ΕΕ και γενικότερα τη διεθνοποίησή του, θα επιχειρήσει ν’ αντιμετωπίσει την εξέλιξη αυτή η κυβέρνηση η οποία ήδη, πριν από τη χθεσινή απόφαση στην Τουρκία, έχει προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες για την προστασία των κεκτημένων στην Αγιά Σοφιά, όπως η επιστολή προς την UNESCO για τα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι η ενέργεια της Άγκυρας αποτελεί προσβολή κατά του ευρωπαϊκού και γενικότερα του διεθνούς πολιτισμού και δημιουργεί ένα μεγάλο θρησκευτικό χάσμα ανάμεσα στον χριστιανικό και τον μωαμεθανικό κόσμο.

Στο προσκήνιο επανέρχεται έτσι το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ, με τον πρωθυπουργό να βάζει το θέμα για την Αγιά Σοφιά ως την κορωνίδα της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής (17-18/7).”

Αυτά πιστεύει η Κυβέρνηση. Ποιά UNESCO και ποιά ΕΕ; Είμαστε σοβαροί; Εάν οι Βρυξέλλες ήθελαν τα ”τιμωρήσουν” τον Ερντογάν θα τον κατέστρεφαν εν μία νυκτί μέσω οικονομικού ”πολέμου”. Εμπάργο στα προιόντα από Τουρκία, κυρώσεις σε εταιρείες του Ερντογάν και πολλά άλλα!

Η Δύση υποκλίνεται στη τούρκικη χατζάρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »