Ακόμα να ”χωνέψουν” την Ελληνική υπεροχή
Ηυπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο, οι ασκήσεις με την Γαλλία και το περιστατικό με το ”Kemal Reis” έχουν αναστατώσει τους Τούρκους.

Τραβάει για ακόμη μια φορά το σκοινί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το Oruc Reis. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ερντογάν δήλωσε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε την παραμικρή επίθεση στα πλοία μας αναπάντητη. Εάν συνεχιστεί αυτό θα πάρουν απάντηση όσες φορές χρειαστεί».

Διαμήνυσε επίσης πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις εργασίες του στην Ανατολική Μεσόγειο έως τις 23 Αυγούστου. Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε ο ίδιος με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τη συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Η δήλωση: «Δε μπορούν να συνεχιστούν οι παρενοχλήσεις. Αν συνεχιστούν θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο. Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με την Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε.»

Ο Ερντογάν μάλιστα προχώρησε και σε μια άκρως προκλητική τοποθέτηση για τη Θράκη. Ισχυρίστηκε πως «οι Έλληνες βεβήλωσαν τα νεκροταφεία των συγγενών μας στη Δυτική Θράκη με όπλα. Δεν είναι καθόλου θετικά σήματα αυτά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Επιτρέψτε μου να το πω ξεκάθαρα».

Επίθεση και από Τσαβούσογλου
”Η Ελλάδα πρέπει να είναι λογική. Δεν πρέπει να υπάρξει προσπάθεια παρενόχλησης του Oruc Reis. Γιατί αν κάνει τέτοια προσπάθεια θα το πληρώσει. Με το να κάνεις bullying, δεν πας πουθενά”, είπε ο Τσαβούσογλου.

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση και στην Γαλλία.

”Η Γαλλία πρέπει να αποφύγει πράξεις και κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Η εικόνα της ”ανίκητης” Τουρκίας που θέλει να περάσει ο Ερντογάν προς τον λαό του κατέρρευσε, με την Άγκυρα να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »