Οι ΗΠΑ μετά τα ”τσαλίμια” Ερντογάν ετοιμάζουν τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου.
Έχοντας δημιουργήσει εγκαταστάσεις στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οι Ηνωμένες Πολιτείες τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το νησί της Σαμοθράκης για στρατιωτικούς σκοπούς, αναφέρουν μειονοτικές πηγές.

Η ΥΠΑ (Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας) ανέλαβε δράση για να κατασκευάσει ένα τεχνολογικά σύγχρονο ελικοδρόμιο στο νησί της Σαμοθράκης, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των συμμάχων τους ΗΠΑ, τονίζουν οι ίδιοι.
Ο Διευθυντής του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” κ. Στέλιος Ζαντανίδης και η συνοδευτική ομάδα μηχανικών του, μετέβησαν ταχύτατα στο νησί της Σαμοθράκης με εντολή του Γεώργιου Δερκάκου, Διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, για να κάνει επιτόπια έρευνα.

Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί ο χώρος για την δημιουργία ελικοδρόμιου το συντομότερο δυνατόν, εξαλείφοντας τα νομικά εμπόδια που επικρατούν μέχρι στιγμής.

Το σχέδιο των ΗΠΑ, αναφέρει το άρθρο, προβλέπει ότι το νέο ελικοδρόμιο θα είναι σε θέση που μπορεί να εξυπηρετήσει 24 ώρες το 24ωρο πτήσεις ελικοπτέρων όλων των τύπων.

Οι μελέτες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και το ελικοδρόμιο, θα χρησιμοποιηθεί στις αεροπορικές ασκήσεις που θα εκτελούνται στην περιοχή από τις ελληνικές, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διευρυνθεί και θα εξοπλιστεί με σύγχρονες τεχνολογικές συσκευές και θα ετοιμαστεί για νυχτερινές πτήσεις.

Η Ουάσιγκτον και ειδικά το Πεντάγωνο βλέπουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα προσφέρει απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες για βάσεις, στην ρήξη με Ρωσία-Κίνα, σε σχέση με την ασταθή Τουρκία, που έχει τα δικά της σχέδια για τα Στενά του Βοσπόρου, με το κανάλι της Κωνσταντινούπολης.

Η Σαμοθράκη είναι στην έξοδο των Δαρδανελλίων, και η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων σε αυτό το νησί σημαίνει έλεγχο του τουρκικού στόλου και δυνάμεων στην περιοχή.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Τουρκία σήμερα ακολουθεί μια ενεργή νεο-οθωμανική πολιτική σε ολόκληρη τη μακροπεριφέρεια σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Όχι μόνο πολλοί στην Ρωσία, αλλά και πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (Ελλάδα) την αντιπαθούν πάρα πολύ για αυτό ακριβώς το σχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »