Αλλαγή δεδομένων

Γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι οτουρκικός στρατός πρόσφατα μετέφερε και χρησιμοποιεί νέα drone ANKA-S τόσο στην Συρία όσο και στην Λιβύη.

”Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των οχημάτων είναι ότι, χάρη στην δορυφορική επικοινωνία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν «πολύ πέρα ​​από του οπτικού πεδίου» μακριά από τη βάση τους.

Έχουν αυτονομία πολλές ώρες στον αέρα και έτσι μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους με ασφάλεια από πολύ μακρινή απόσταση. Η πρόσφατη ανακατάληψη δύο λιβυκών πόλεων στη Λιβύη οφείλεται στην δράση αυτών των συγκεκριμένων οχημάτων.” 

”Θρίλερ” στην Α. Μεσόγειο: Toυρκικά μεταγωγικά & κατασκοπευτικό δυτικά της Κύπρου – C-130 κατευθύνεται προς Λιβύη

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει όμως ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, ενώ οι δυνάμεις του Χαφτάρ παρόλο που δέχθηκαν ισχυρή επίθεση τις τελευταίες 10 ημέρες, αντέχουν πραγματικά διότι έχουν υψηλό ηθικό αφού πολεμούν για την πατρίδα τους.

“Ανακαλύψαμε ότι οι Τούρκοι αναπτύσσουν μια πολύ συνεπή στρατιωτική τεχνολογία στην Λιβύη”, δήλωσε ο Harchaoui, ερευνητής από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Klingendel στη Χάγη. 

Ανακοίνωση του εθνικού στρατού του Χαφτάρ  


 
Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης Στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μεσμάρι ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του LNA πολεμούν σε μια μεγάλη μάχη εναντίον κυρίως του τουρκικού στρατού, με την συνδρομή όλων λιβυκών μονάδων σε στεριά, θάλασσα αέρα και με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Πληροφορίες φέρουν το Ισραήλ να παρέδωσε μέσω των ΗΑΕ στον Χαφτάρ σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για να “κατεβάζουν” οι άνδρες του στρατηγού τα τουρκικά drone που έχουν κάνει πλέον αισθητή την παρουσία τους πάνω από τον λιβυκό ουρανό. 

Είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους σύστημα διέθεταν και χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner καταρρίπτοντας drone της κυβέρνησης της Τριπόλεως. 

Αυτός είναι και ο λόγος περί “συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου” του στρατού του Χαφτάρ από τον εκπρόσωπο του στρατηγό Αλ Μισμάρι.    

Συναγερμός στην Μεσόγειο: Η Τύνιδα παρέχει διευκολύνσεις στην Άγκυρα – Μίνι-βάση έστησαν οι Τούρκοι στην Τυνησία

Ο Αλ-Μiσμάρι είπε σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο “Σπούτνικ”, ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε τη φτώχεια μερικών Σύρων νεαρών και τους στρατολόγησε με χρήματα του Κατάρ για να τους μεταφέρει στη Λιβύη.

“Οι Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη όμως υφίστανται μεγάλες απώλειες και η τουρκική ΜΙΤ είναι έτοιμη να δημοσιεύσει ψεύτικα νέα με σκοπό να αποσιωπήσει τις βαριές απώλειες τους”, δηλώνει ο ίδιος.

Αποκάλυψε επίσης ότι αυτές οι πολιτοφυλακές, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Αλ Κάιντα, του ISIS και της Ανσάρ αλ-Σαρία, πραγματοποίησαν την επίθεση στην πόλη Σαμπράθα, όπου απήγαγαν ολόκληρες οικογένειες και τις μετέφεραν στην πόλη της Ζάουβια.

Τόνισε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης είναι λαϊκός στρατός και ότι η μάχη δεν θα τελειώσει μέχρι την εξάλειψη των τρομοκρατικών οργανώσεων του ISIS και της Αλ Κάιντα αλλά και των Τούρκων στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »