Προς τις 14 Δεκεμβρίου η επανελειτουργία κομμωτηρίων
Ηαπόφαση για την παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου – την οποία ανακοίνωσε χθες (03.12.2020) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας – αποτελεί εξέλιξη που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί.

Ο αργός ρυθμός με τον οποίο υποχωρούν τα κρούσματα και η πίεση στο σύστημα υγείας υποχρεώνει πρακτικά την κυβέρνηση να πατήσει κι εκείνη φρένο στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ανατρέποντας σε πολλά σημεία τον αρχικό σχεδιασμό της.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε ήδη από τις εισηγήσεις των ειδικών πως τα σχολεία δεν πρόκειται εν τέλει ν’ ανοίξουν πριν από το νέο έτος. Η κυβέρνηση πάντως επιλέγει να τηρήσει στάση αναμονής και να μην ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις άμεσα. Αντιθέτως, όλα θα ξεκαθαρίσουν, μετά την παράταση του lockdown, την επόμενη εβδομάδα, με το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι εκείνος που θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της άρσης των περιορισμών σε φάσεις έως ότου ξεκινήσει ο εμβολιασμός να παραμένει το επικρατέστερο σενάριο.
Lockdown: Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαίρεση στην παράταση του lockdown αποτελούν τα εποχικά καταστήματα, τα οποία θα ανοίξουν νωρίτερα, στις 7 Δεκεμβρίου.

Eίναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τα κομμωτήρια, τα οποία ίσως ανοίξουν στις 11 του μήνα, δηλαδή 3 ημέρες πριν από το λιανεμπόριο.

Για την εστίαση και για τα νυχτερινά κέντρα τα νέα θα έρθουν αργότερα, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους φοιτητές του Columbia, προϊδεάζει για αρκετά μεγάλη αναμονή. «Πρέπει να κατανοήσουμε πως συγκεκριμένοι τομείς της οικονομίας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι την άφιξη του εμβολίου, όπως για παράδειγμα, η διασκέδαση, τα μπαρ ή η μεταμεσονύκτια διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους στα μπαρ μέχρι την άφιξη του εμβολίου», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Λίγο πριν την έλευση των εμβολίων που αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό, ο Αλμπέρ Μπουρλά, επικεφαλής της εταιρείας Pfizer, η οποία δημιουργεί ένα από τα πολυαναμενόμενα εμβόλια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια: «Οι κυβερνήσει ας γνωρίζουν, ότι δεδομένης της πίεσης γι άνοιγμα της οικονομίας, δεν θα πρέπει να κάνουν το λάθος και να πουν ότι τώρα έχουμε ένα εμβόλιο, άρα ας χαλαρώσουμε αμέσως τα μέτρα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο για να ελέγξουμε τον ιό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος τη Pfizer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »