“Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και πού”
Αποφασισμένος για όλα είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς πριν λίγο δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να καταστήσει τις στρατηγικές του προτεραιότητες, σχεδόν ένα χρόνο αφότου είχε ότι η Συμμαχία ήταν «εγκεφαλική νεκρή».

“Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας και πού”, δήλωσε ο Mακρόν σε συνέντευξη Τύπου. Το ΝΑΤΟ πρέπει να επεξεργαστεί μια στρατηγική σχετικά με τη Ρωσία, ενώ η Κίνα δεν πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της συμμαχίας, πρόσθεσε.

Ο Μακρόν έστειλε με αυτές του τις δηλώσεις έμμεσα μήνυμα και στη Τουρκία όμως, η οποία προκαλεί τα γαλλικά συμφέροντα στη Β. Αφρική και στην Α. Μεσόγειο.
Άσκηση-μήνυμα προς την Τουρκία

Tαυτόχρονα, έχουμε μία σημαντική εξέλιξη στην Α. Μεσόγειο, καθώς μαχητικά της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν κοινή άσκηση, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο αιγυπτιακός στρατιωτικός εκπρόσωπος Tamer El-Refae.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση του επιπέδου εκπαίδευσης και την ανταλλαγή εμπειριών με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων αδελφικών και φιλικών χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

Η εκπαίδευση αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο που έχουν φτάσει οι δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας. ”Αυτές οι εκπαιδεύσεις έρχονται στο φως των αυξανόμενων σχέσεων εταιρικής σχέσης και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου και της Γαλλίας”, πρόσθεσε ο Refae.

Τον περασμένο μήνα, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο. Με την ονομασία “Ramses 2021”, οι αεροπορικές δυνάμεις και των δύο χωρών πραγματοποίησαν επίσης κοινές ασκήσεις σε μια αιγυπτιακή αεροπορική βάση.
Νωρίτερα τον Μάιο, η Αίγυπτος υπέγραψε σύμβαση με τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation για την αγορά 30 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από ένα δάνειο που θα αποπληρωθεί σε διάστημα 10 ετών, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος είχε υπογράψει σύμβαση το 2015 με τη Γαλλία για να πάρει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία. Τα 24 αεροσκάφη Rafale ήταν μέρος μιας συμφωνίας αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια). Το Rafale εισήχθη για πρώτη φορά στη Γαλλική Αεροπορική Άμυνα το 2006.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »