”Πέρασε” το σχέδιο της Άγκυρας
”Έπεσαν” οι μάσκες για τα ”πληρωμένα” ΜΜΕ στην Ελλάδα, που εδώ και ημέρες γράφουν ανακρίβειες για την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη. Μόνο το
sfairiaa.gr”έπιασε” τον ”παλμό” των εξελίξεων, καθώς ήδη από χθες ανέφερε πως η νέα ηγεσία της Λιβύης, είναι άκρως φιλοτουρκική!
Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα όμως ανέφεραν το αντίθετο! Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η εκλογή της κυβέρνησης, που έγινε στη Γενεύη, είναι “σημαντικό βήμα προς την ειρήνη.” “Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία. Όλοι οι φορείς πρέπει να στηρίξουν τη διαδικασία για δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο”, πρόσθεσε.
Μόνο που η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική! Σήμερα, ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης, που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 24 Δεκεμβρίου, ανέφερε πως ”η Τουρκία είναι ένας πραγματικός σύμμαχος και εταίρος!”
Με λίγα λόγια τίποτα δεν αλλάζει στη Λιβύη. Αλλάζουν τα πρόσωπα, αλλά όχι οι πολιτικές και εδώ είναι ο κίνδυνος για την Ελλάδα, καθώς ”πέφτει” στη παγίδα της Τουρκίας.

Στο λιβυκό έδαφος έχουμε δύο ουσιαστικά χώρες με τους δικούς τους ηγέτες, ένοπλες δυνάμεις, αρχές και “πρωτεύουσες”, την Τρίπολη και την Βεγγάζη.

 

Οι δύο ηγέτες της μεταβατικής εκτελεστικής αρχής στη Λιβύη που επελέγησαν την Παρασκευή από εκπροσώπους της Λιβύης στην Ελβετία είναι πρόσωπα γνωστά για την πίστη τους στην Τουρκία!

Οι δύο προσωρινοί ηγέτες που προέκυψαν από την ψηφοφορία είναι ο επιχειρηματίας Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος είναι κοντά στην Άγκυρα, και θα εκτελέσει τα καθήκοντα του προσωρινού πρωθυπουργού έως ότου διεξαχθούν εκλογές στη Λιβύη έως το τέλος του έτους… και αν όλα πάνε καλά και δεν ξεκινήσει δεύτερος γύρος πολεμικών αντιπαραθέσεων.

Ο “πρόεδρος” της Λιβύης ήταν πρώην πρέσβης στην Ελλάδα πριν κάποιο διάστημα, ο οποίος απελάθηκε ορθώς μετά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Ο Mohammad Younes Menfi θα ηγηθεί του λιβυκού προεδρικού συμβουλίου.

Αυτά και ας προσέχουν τα Ελληνικά ΜΜΕ. Θα επανέλθουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »