«Δεν ήταν μισθοφόροι αλλά στελέχη του γαλλικού Στρατού» λένε οι Ρώσοι

H Mόσχα κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις ως προς το γεγονός ότι στο ρωσικό χτύπημα στο Χάρκοβο προ τριών ημερών, σκοτώθηκαν πάνω από 60 Γάλλοι και τραυματίστηκαν άλλοι 20, οι οποίοι όπως αναφέρουν οι Ρώσοι δεν ήταν μισθοφόροι αλλά ενεργά στελέχη του γαλλικού Στρατού! Το κάλεσμα στον Γάλλο πρέσβη αποκάλυψε η ίδια η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα

«Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη αμέσως μετά το ρωσικό χτύπημα σε μία προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στο Χάρκοβο, όπου είχαν εγκατασταθεί αρκετές δεκάδες γαλλικής εθνικότητας άτομα».

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για μισθοφόρους, διότι αν ήταν, θα πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή σε κάποιο μέτωπο, αντίθετα βρισκόντουσαν στο Χάρκοβο με σκοπό την οργάνωση της άμυνας της πόλης.

Αυτά τα κάνουν ενεργοί στρατιωτικοί, οι οποίοι δρουν στην χώρα ως «σύμβουλοι».

Άλλωστε, η ίδια η Ζαχάροβα δεν μίλησε για μισθοφόρους αλλά για γαλλικής εθνικότητας άτομα, αφήνοντας σαφείς αιχμές με επίσης «σαφέστατη ασάφεια», ότι η εργασία τους εκεί είχε να κάνει με επίσημη γαλλική κρατική δραστηριότητα, αλλιώς δεν θα καλούσε η Μόσχα τον Γάλλο πρέσβη για εξηγήσεις.

Οι Γάλλοι αρνούνται ότι έχουν στείλει στην Ουκρανία «ενοικιαζόμενα όπλα» (μισθοφόρους δηλαδή), αλλά η αλήθεια είναι ότι αν το είχαν κάνει δεν θα το παραδεχόντουσαν, πόσο μάλλον εάν πρόκειται για κανονικούς Γάλλους στρατιώτες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »