Μόλις ολοκληρωθεί η καταστροφή των υποδομών, ο ρωσικός στρατός και ιδιαίτερα το πυροβολικό του θα φέρει την Ουκρανία μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα», έγραψε ο James W. McConnell συνταγματάρχης εν αποστρατεία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

«Οι Ρώσοι άρχισαν να καταστρέφουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας – το ηλεκτρικό δίκτυο, τις γέφυρες, τους δρόμους και τους σιδηρόδρομους – χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν οι δυνάμεις της Ουκρανίας.
Μόλις ολοκληρωθεί η καταστροφή των υποδομών, ο ρωσικός στρατός και ιδιαίτερα το πυροβολικό του θα φέρει την Ουκρανία μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα», έγραψε ο  πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Νιού Χάμσαϊρ σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ron Paul.

Ο βαθμός της «δυσάρεστης πραγματικότητας» θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά η Ρωσία θέλει να κινηθεί δυτικά, πιστεύει ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Η πιο πιθανή επιλογή είναι ότι οι Ρώσοι θα θελήσουν να πάρουν τουλάχιστον τις περιφέρειες του Nikolaev και της Οδησσού επιπλέον των τεσσάρων περιοχών που έχει ήδη καταλάβει η Ρωσία  (Luhansk, Donetsk, Zaporizhzhia και Kherson).
Όταν η Μόσχα επιτύχει αυτούς τους στόχους, το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση, στην οποία η συμμαχία θα πρέπει είτε να αναγνωρίσει τη νίκη της Ρωσίας είτε να εμπλακεί σε μάχη με τους Ρώσους, έγραψε στο άρθρο ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην βουλευτής.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, παρά την αναμφισβήτητη στρατιωτική της ισχύ, έχει πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Ρωσία είναι ένας τρομερός αντίπαλος

Προς υποστήριξη της άποψής του — ιδιαίτερα απροσδόκητη για μια έναν αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ— ο McConnell παραδέχεται: Η Ρωσία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την τεχνολογία αεράμυνας.
Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 θεωρείται το καλύτερο σύστημα αυτής της κατηγορίας στον κόσμο.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στη διάθεσή της τέτοια συστήματα, αλλά η Ρωσία τα έχει ήδη εκσυγχρονίσει σε S-500.
Επιπλέον, συστήματα S-500 έχουν ήδη αναπτυχθεί σε κρίσιμες εγκαταστάσεις στη Ρωσία.
Η Ρωσία είναι πέντε χρόνια μπροστά από τις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας υπερηχητικών πυραύλων.
Οι ΗΠΑ είναι ανυπεράσπιστες έναντι των ρωσικών πυραύλων που ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες και είναι ικανοί να κάνουν ελιγμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των υπερηχητικών δοκιμών, ενώ η Ρωσία έχει ήδη εκτοξεύσει τέσσερις διαφορετικούς υπερηχητικούς πυραύλους από τις υπάρχουσες οικογένειες πυραυλικών συστημάτων της — Kinzhal, Kalibr, Iskander και Zircon, πόσο μάλλον το υπερηχητικό όχημα ολίσθησης Avangard.
«Σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ εισέλθει σε πόλεμο με τη Ρωσία, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο (George Bush) στο Ιόνιο Πέλαγος είναι προφανής ρωσικός στόχος.
Πώς μπορεί να αμυνθεί επιτυχώς ενάντια στην ταυτόχρονη και πιθανώς μαζική υπερηχητική και συμβατική επίθεση με πυραύλους της Ρωσίας;» διερωτάται ο McConnell.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Αμερικανός στρατιωτικός επισημαίνει, πως και η Ταϊβάν θα πρέπει να επανεξετάσει τις ψευδαισθήσεις που έχει σχετικά με τις ΗΠΑ ότι θα τη βοηθήσουν σε μία πιθανή σύγκρουση με την Κίνα.

Το Πεντάγωνο ξοδεύει πάρα πολλά

Ο McConnell παραδέχεται ότι η κατασκευή νέων αεροπλανοφόρων είναι αδύνατη καθώς «η κατασκευή ικανών κ σύγχρονων πολεμικών πλοίων είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία».
Περιέργως, είναι 850 στρατιωτικές βάσεις που διατηρούν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο που έχουν ακρωτηριάσει τη μαχητική ικανότητα της Αμερικής.
Αδικαιολόγητα, το κόστος αυτών των βάσεων και οι εκτεταμένες (και αντιπαραγωγικές) προσπάθειες στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τώρα την Ουκρανία, έγιναν εις βάρος του Πολεμικού Ναυτικού και της άμυνας της Αμερικής», έγραψε ο James W. McConnell.
Με βάση τα παραπάνω κατέληξε: «Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι προσπάθησαν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους, ενώ η ηγεσία της Αμερικής, σε δικομματική βάση, είχε εμμονή με τη Μέση Ανατολή. Ως αποτέλεσμα, ένα πειστικό επιχείρημα υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ασυναγώνιστες ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »