Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βρέθηξε στον Λευκό Οίκο κι όταν ο Ντόναλντ Τραμπ το έμαθε, ζήτησε να τον δει
ΟΑρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βρέθηξε στον Λευκό Οίκο κι όταν ο Ντόναλντ Τραμπ το έμαθε, ζήτησε να τον δει. Ανήμερα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, Αμερικανός πρόεδρος του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση Ερντογάν να αλλάξει το χαρακτήρα του ιστορικού ναού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε την ένταση δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Τούρκου ομολόγου του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και το μετέφερε αυτό τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στα λίγα λεπτά που συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς. Η συνάντηση αυτή διήρκεσε μισή ώρα και όταν τελείωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ έμαθε για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στον Λευκό Οίκο, τον κάλεσε στο γραφείο του και συζήτησε μαζί του διεξοδικά όλα τα κρίσιμα θέματα για περίπου 15 λεπτά. Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά, η Αγιά Σοφιά που σήμερα (24.07.2020) γίνεται ξανά τζαμί.

Αγιά Σοφιά: Mετά από 86 χρόνια μετατρέπεται σε τζαμί!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία. Δήλωσε, μάλιστα, αρωγός και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς επίσης και του Ελληνισμού, και τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έθεσε όλα τα κομβικά ζητήματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιαίτερα μάλιστα υπογράμμισε τη σημασία και την ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνόδευε ο γενικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

«Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε ανάρτησή του στο twitter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »