Η κατρακύλα είχε ήδη αρχίσει πριν την έξαρση της πανδημίας. Από την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στο Μαξίμου, σαν ακρίδες σε χωράφι που μόλις είχε ανθίσει η σπορά. Μέσα σε μόλις 20 μήνες, η μεσαία τάξη έγινε μεσαία στάχτη, η διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική και το “κυβερνητικό Τσερνόμπιλ” βρίσκει διέξοδο μολύνοντας τον δημόσιο λόγο με ραδιενεργά απόβλητα αντιπερισπασμού. Aπό ειδικά δικαστήρια πολιτικών αντιπάλων, μέχρι “φακέλους” που ανοίγουν γιατί προέκυψαν μετά από 11 χρόνια… νέα στοιχεία.
Α, μέσα σ’ όλα τ’άλλα, μαθαίνουμε πως τελικά δεν χρειαζόταν το lockdown. Πρέπει να βγούμε έξω γιατί «με την έναρξη δραστηριοτήτων θα περιοριστεί η πανδημία».
«Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα φέρει αποσυμπίεση και μείωση μεταδοτικότητας», έγραφε ο τίτλος (σουπεράκι) στο χθεσινό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Για να μη νομίζετε ότι μετά από 5 μήνες λοκντάουν, οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης, βγάζω απ’ το μυαλό μου κάτι τόσο αρρωστημένα προσβλητικό για τη νοημοσύνη σας, παραθέτω την σχετική φωτογραφία.

Φυσικά δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο Δελτίο. Αυτή είναι η “γραμμή” παντού.

Τον τελευταίο χρόνο είσαι έγκλειστος τους 8 μήνες και στέλνεις sms ακόμα και για να πας στο περίπτερο της γειτονιάς σου; Τελικά απλά έπρεπε να ανοίξουν οι δραστηριότητες για να μειωθεί η μεταδοτικότητα.

Έχεις να δεις τους γονείς σου για μήνες, επειδή ζουν σε άλλο δήμο και θέλεις να τους προστατέψεις; Τελικά έπρεπε να ανοίξουν οι δραστηριότητες για να μειωθεί η μεταδοτικότητα.

Έχει καταστραφεί η επιχείρησή σου, είσαι σε αναστολή ή έμεινες άνεργος λόγω του lockdown; Τελικά έπρεπε να ανοίξουν οι δραστηριότητες για να μειωθεί η μεταδοτικότητα.

Έχεις καταρρεύσει οικονομικά και ψυχολογικά; Τελικά έπρεπε να ανοίξουν οι δραστηριότητες για να μειωθεί η μεταδοτικότητα.

Χρησιμοποιείς κάθε μέρα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μεταβείς στη δουλειά σου, ακόμα και αν είσαι σε αναστολή; Εντάξει, εκεί δεν κολλάει. Το λένε και οι έρευνες.
Tην ίδια ώρα, τα χειροκροτήματα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, έχουν γίνει καθεστωτικές γροθιές και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όσοι γιατροί και νοσηλευτές τολμούν να μιλήσουν δημόσια για την παντελή έλλειψη κυβερνητικού και διοικητικού σχεδίου, αντιμετωπίζουν εκδικητικές κυρώσεις, μειώσεις μισθών, ακόμα και απολύσεις
Σε άλλα τοξικά νέα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μέσα σε μία μέρα, ανοίγει ξανά τον «φάκελο Μαρφίν» μετά από «νέα στοιχεία που προέκυψαν», δύο μόλις μήνες πριν συμπληρωθούν 11 χρόνια από το φρικιαστικό έγκλημα, ενώ διέταξε και την απόσυρση των αστυνομικών που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του Φουρθιώτη. (Plot twist:Λίγες ώρες πριν η ΓΑΔΑ, με ανακοίνωσή της, δήλωνε κατηγορηματικά πως ποτέ δεν είχε διατεθεί φρουρά και υπηρεσιακό όχημα στον παρουσιαστή -μεταξύ άλλων “δραστηριοτήτων”- τηλεοπτικών σκουπιδιών).
Όλα αυτά, εν αναμονή ειδικών δικαστηρίων πολιτικών αντιπάλων, νέου καραμπινάτου μνημονίου που βαπτίστηκε «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», ακραίας παραπληροφόρησης και έχοντας ξεπεράσει τους 8000 νεκρούς. Not great, not terrible

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »