Ο Πικραμμένος και ο Γεωργιάδης περιλαμβανόταν μεταξύ των δέκα πολιτικών προσώπων που το όνομα τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση
Οαντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν κληθεί σήμερα προκειμένου να καταθέσουν για την επονομαζόμενη σκευωρία στο σκάνδαλο της Novartis.

Οι δύο πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Πικραμμένος και ο κ.Γεωργιάδης περιλαμβανόταν μεταξύ των δέκα πολιτικών προσώπων που το όνομα τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Ωστόσο, η δικογραφία προς το μέρος που αφορά τον κ. Πικραμμένο τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο , ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης. Η έρευνα για τον κ. Γεωργιάδη παραμένει εκκρεμής.

Τα δύο πολιτικά πρόσωπα όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα έχουν καταγγείλει «σκευωρία» που στήθηκε προκειμένου να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Συνεχίζεται η κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή
Την προσεχή Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 συνεχίζεται και η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να καταθέτει όσα γνωρίζει για τη περί σκευωρίας προκειμένου να εμπλακούν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας πολιτικά πρόσωπα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για τρεις μήνες, ενώ με διαδοχικές αναφορές του είχε καταγγέλει πως υπήρξε σχέδιο για να οδηγηθούν στην φυλακή. Μεταξύ αυτών και ο κ. Γεωργιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »