Σε πολεμική ετοιμότητα οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης
Στην αντεπίθεση περνάνε οι δυνάμεις του Χαφτάρ. Πριν λίγες ώρες, ο LNA δοκίμασε επιτυχώς τους αντιπλοϊκούς πυραύλους SS-C-3 Styx, ή P-15 Termit, στις ακτές του Τομπρούκ.

Ο Εθνικός Στρατός διέρρευσε φωτογραφίες από τις χθεσινές δοκιμές, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας προς την Τουρκία. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι σοβιετικής προελεύσεως και το ερώτημα που τίθεται είναι το πως βρέθηκαν στα χέρια τοου Χαφτάρ.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για σοβιετικά όπλα, οι συγκεκριμένοι μπορούν να χτυπήσουν τους στόχους τους σε αποστάσεις έως και 80 χιλιόμετρα!


Η επιτυχία του χτυπήματος κατά στόχων είναι στο 70%, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο τουρκικός στόλος μπει στα ύδατα της Λιβύης, ο στρατός του Χαφτάρ δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα.

Όλα αυτά, την στιγμή που σε απόσταση ”αναπνοής” από τις ακτές της Λιβύης βρίσκεται πολεμικό πλοίο των Ιταλών, το οποίο κάνει πιθανόν ασκήσεις με το τουρκικό ΠΝ!

Ταυτόχρονα στη βάση Αλ Τζούφρα, σύμφωνα με χάρτες, βρέθηκαν ραντάρ σοβιετικής προέλευσης P-18 “Terek”.

Όπως φαίνεται ο LNA εξοπλίζεται με κάθε τρόπο για την μεγάλη σύγκρουση με τους Τούρκους!

Eν τω μεταξύ αυτήν την εβδομάδα το αιγυπτιακό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει στην ολομέλειά του την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στη γειτονική Λιβύη.

Πηγές της «Αλ Αχράμ» υποστηρίζουν ότι κατά τη Σύνοδο αυτή, η αιγυπτιακή Βουλή θα δώσει το «πράσινο φως» στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη για να υπερασπίσει τον δυτικό γείτονα από την τουρκική επιθετικότητα, τονίζει η μεγαλύτερη αραβόφωνη εφημερίδα.

Να σημειωθεί ότι στις 16 Ιουλίου, ηγέτες φυλών της Ανατολικής Λιβύης, που πρόσκεινται στον Χαλίφα Χάφταρ και στη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων, ζήτησαν από τον Πρόεδρο Αλ Σίσι να εξουσιοδοτήσει τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου, εάν διαπιστώσουν επικείμενο κίνδυνο και για τις δύο χώρες.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να λάβει την έγκριση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »